2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

40 éves lett Olivia Wilde, aki egy király leszármazottja és egy buszban tartotta az esküvőjét

2023 Baby2Baby Gala, Olivia Wilde
NurPhoto via AFP - NurPhoto via AFP
születésnap színésznő érdekesség Olivia Wilde
Egy másik O. Wilde-tól kölcsönözte a művésznevét, a szülei különös módszerrel akarták elijeszteni a színészettől, régi kocsikat gyűjt, és nagyon úgy tűnik, hogy filmrendezőként folytatja a karrierjét. 40. születésnapját ünnepli a filmcsillag Olivia Wilde, akiről talán te sem tudtad a következő érdekességeket.

Félig amerikai, félig ír

1984. március 10-én New Yorkban született egy amerikai anya és egy angol-ír apa gyermekeként. A Washington állambeli Georgetown városában nőtt fel, de a nyarakat mindig Írországban, vidéken töltötte. Iskolába is járt mindkét országban, és jelenleg is rendelkezik amerikai és ír állampolgársággal egyaránt.

Egy király leszármazottja

A felmenői között angolok, írek, skótok, németek, és még szefárd zsidók is találhatók. A leghíresebb őse egy uralkodó, a 15.-16. században élt IV. Jakab skót király, akihez a törvénytelen lánya, Margaret Stewart révén fűzi rokoni kapcsolat.

Egy másik O. Wilde-tól kölcsönözte a művésznevét

Az eredeti, hivatalos neve Olivia Jane Cockburn, de már középiskolás korában elkezdte használni a Wilde-ot. Tette ezt a nevezetes ír költő Oscar Wilde iránti tisztelete és csodálata jeléül, és a családja hagyományait is követve, mivel sok író rokona van, akik művésznevet használnak.

Olivia Wilde
Egy másik O. Wilde-tól kölcsönözte a művésznevét
Forrás: Getty Images/Kevin Winter


A szülei különös módszerrel akarták elijeszteni a színészettől

A szülei is a szórakoztatóiparban dolgoznak újságíróként, illetve producerként, és nem igazán örültek neki, amikor a lányuk a színészet felé kacsintgatott. Hogy elriasszák a showbusinesstől, szereztek neki egy asszisztensi állást egy casting ügynökségnél, mondván az ott látottak majd biztos eltántorítják. Ehelyett Wilde szerepet kapott a Szüzet szüntess! című első filmjében – amin asszisztensként akkor már egy hónapja dolgozott.

Eredetileg a szőke

A saját hajszíne szőke, de sokkal inkább önmagának érzi magát barnaként. Ehhez hozzájárultak azok a kellemetlen élményei is, amikor korábban emberek rácsodálkoztak, hogy szőkeként nem buta.

Egy haldokló utolsó üzenetét tetováltatta magára

A csuklóján található a tetoválás, aminek a szövege így hangzik: „All love, A”, vagyis „Minden szeretettel, A”. A titokzatos A betű nem mást rejt, mint a néhai nagybácsiját, Alexander Cockburnt, aki nem csak a rokona, de igazi barátja is volt a színésznőnek. De a tetoválással nem csak rá emlékezteti magát, hanem arra is, hogy szeressen mindenkit, ahogyan a nagybácsija is tette.

Egy buszban tartotta az esküvőjét

Mindössze 19 éves volt, amikor férjhez ment az olasz filmes és zenész Tao Ruspolihoz, az esküvő pedig nem csak azért bizonyult különlegesnek, mert a férj arisztokrata származása révén hivatalosan hercegnő lett Wilde-ból, hanem mert egy iskolabusz szolgáltatta a helyszínt. Nyolc éven át tartott a frigy, ahogyan később a második komoly kapcsolata is a hollywoodi komikus Jason Sudeikis oldalán, akitől két gyereke is született.

25th Annual Critics' Choice Awards
Olivia Wilde és Jason Sudeikis
Jason Sudeikis oldalán, akitől két gyereke is született
Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP


Kocsikat gyűjt

Odavan a régi autókért, és nem csak vezetni imádja őket, de gyűjteménnyel is rendelkezik belőlük. A kollekciójának többek között egy 1958-as Chevy Biscayne, egy 1959-es Thunderbird kabrió és egy 1966-os Lincoln Continental is a darabja.

Átváltott a rendezésre

Utoljára 2022-ben láthattuk őt filmben a Babylon és a Nincs baj, drágám révén, utóbbit ő maga rendezte is. A rendezői karrierje videoklipek és rövidfilmek után az Éretlenségi című generációs mozival indult be, és nagyon úgy tűnik, hogy már sokkal inkább ez foglalkoztatja, mint a színészkedés. A kamera előtt nem tudni egyetlen leendő filmjéről sem, a kamera mögött viszont háromról is.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.