75 éves lett Bobby a Dallasból - Patrick Duffyt hamarosan magyar filmben is láthatod

Stars Of The Hit Show 'Dallas' Visit Sydney
Getty Images/Stars Of The Hit Show 'Dallas' Visit Sydney - Mark Metcalfe
születésnap Bobby Dallas Patrick Duffy
Szörnyű bűntényben vesztette el a szüleit, ő az egyik leghíresebb buddhista, mindkét fia játszott a Dallasban, és titkos reklámként forgatták le a híres zuhanyjelenetét. 75. születésnapját ünnepli Patrick Duffy, akit mindenki csak a Dallas Bobbyjaként ismer, és akiről összegyűjtöttük egy nagy adag érdekességet a jeles alkalomból.

Szörnyű bűntényben vesztette el a szüleit

Az ír származású Partick Duffy 1949. március 19-én a Montana állambeli Towsend városában született. A szülei környékbeli kocsmák üzemeltetésével foglalkoztak, és a munkahelyükön érte őket a halál is közel négy évtizeddel később. 1986. november 18-án két tinédzserkorú rabló tört be az egyik kocsmájukba, és lelőtték Duffy szüleit. A gyilkosokat hamar elkapták, és 75 év börtönbüntetésre ítélték.

Búvárnak készült

Sokáig profi sportoló szeretett volna lenni, és a búvárkodásban bizonyult a legtehetségesebbnek. Még később, az Ember az Atlantiszról forgatása idején is híres volt arról a mutatványáról, hogy több mint három percig tudott víz alatt maradni egyetlen levegővel.

Ácsként és virágfutárként is dolgozott

A karrierje kezdetén New Yorkban próbált meg színpadi színészként befutni, közben pedig ácsként kereste meg a napi betevőre valót. Utána a filmes befutás reményében Los Angelesben próbált szerencsét, itt szobafestőként és virágfutárként dolgozott eleinte.

Buszon ismerte meg a feleségét

Duffy még pályakezdő színész volt, amikor egy buszon ülve megismerkedett a nála 10 évvel idősebb balerinával, Carlyn Rosserrel. 1974-ben házasodtak össze, és ezután Duffy sosem vette le a jegygyűrűjét, még akkor sem, amikor a Dallasban már elvált férfit játszott. Carly Rosser 2017-ben hunyt el. Duffyra azóta újra rátalált a szerelem: 2020 óta a színésznő Linda Purl a párja.

Mindkét fia játszott a Dallasban

Két fia született: Padraic 1974-ben, Conor 1980-ban. Érdekeség, hogy a Padraic igazából a Patrick név ősi, ír változata. Mindkét fiát láthattad a Dallasban is: Padraic a Mark Harris nevű karaktert alakította, a kisfiú Conor pedig a sorozat záróepizódjában a kis Jockey-t játszotta.

Ő az egyik leghíresebb buddhista

A felesége ismertette meg a buddhista tanokkal, az esküvőjüket is egy buddhista templomban tartották. Duffy azóta is a buddhista hitelvek szerint él, a Szóka Gakkai irányzat követője.

Sosem gondolnád, kit győzött le Bobby szerepéért

1978-ban kapta meg az őt világhírűvé tevő Bobby Ewing szerepét a Dallas tévésorozatban. A szereplőválogatás utolsó körében Steve Kanalyt győzte le a szerepért, aki így is állandó színésze lett a Dallasnak: ő alakította aztán a szériában Ray Krebbset.

Patrick Duffy, Dallas Bobby
Patrick Duffyt világhírűvé tette Bobby szerepe
Forrás: CBS

Titkos reklámként forgatták le a leghíresebb jelenetét

A tévétörténelem egyik leghíresebb pillanata Bobby Ewing visszatérése a Dallasba, amikor a zuhanyból kilépve jó reggelt kíván a feleségének – a nézők pedig rádöbbennek arra, hogy mindaz, amit egy egész évadon át láttak korábban, csupán álom volt. Ezt a visszatérést teljes titokban forgatták le egy külön stábbal, aminek a tagjai azt hitték, hogy egy ír reklámot készítenek a zuhanyjelenettel. Még a Dallas szereplői sem tudtak Duffy visszatéréséről, csak az epizódot látva a tévében szembesültek vele.

Karkötőt hord az allergiája miatt

Duffy allergiás a penicillinre, ezért mindig rajta van egy erre figyelmeztető karkötő. Vészhelyzet esetén így öntudatlan állapotában sem adnak be neki penicillint tartalmazó gyógyszert, ami a halálát okozná.

Rövidesen magyar filmben is láthatod

A nézők legutóbb a Gazdagok és szépek című szappanoperában találkozhattak Duffyval, aki 2022-ben és 2023-ban néhány epizód erejéig visszatért az általa korábban alakított Stephen Logan karakteréhez. De rövidesen magyar filmben is fel fog bukkanni: a Lepattanó című vígjáték forgatása kedvéért el is látogatott hazánkba.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.