Vonzerőgyilkos stressz - ezért kerülnek a férfiak

vonzerő nők férfi stressz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A férfiak és a nők is vonzóbbak, amennyiben kevésbé feszültek – derül ki egy friss kutatásból, amely szerint a kortizol nevű stresszhormon befolyásolja a kinézetünket.

A stressz egészségtelenebb arcot kölcsönöz – mutatták ki a szakemberek. Mindkét nem tagjai egyaránt „lényegesen vonzóbbak” a lehetséges partnerjelöltek számára, ha alacsonyabb a stressz-szintjük.

Dr. Fhionna Moore magatartáskutató kifejezetten arra volt kíváncsi, hogy az érzelmi megterhelés hogyan hat a külsőre. A vonzerő gyengülése szerinte a kortizol nevű hormonnak tudható be, mely növeli a vércukorszintet, illetve gátolja az izmok és a csontok növekedését is.

Forrás: Thinkstock

„A kortizol érdekes hormon, hiszen stressz hatására termelődik, és rövid távon lehetővé teszi annak kezelését. Amennyiben viszont hosszú időn keresztül magas a szintje, például nehezebb élethelyzetekben, nagyon káros lehet az egészségre” – fejtette ki Dr. Moore, aki a Dundee-i Egyetemen oktat pszichológiát.

Dr. Moore már több kutatást is végzett a témában, most pedig ingyenesen hozzáférhető előadásokat tart róla. Egyik kutatása során például nyálminták alapján megállapított kortizolszinthez társított fotókat, amelyeket megmutatott a másik nem tagjainak. Bebizonyosodott, hogy a magasabb kortizolszintű férfiak és nők kevésbé látszanak vonzónak és egészségesnek a többiek szemében.

Szacsvay László felesége túl van az életveszélyenhttp://www.life.hu/drlife/20151031-szacsvay-laszlo-felesege-tul-van-az-eletveszelyen-kikerult-az-intenziv-osztalyrol.htmlKikerült az intenzívről, életfunkcióit már nem kell gépekkel ellenőrizni, a Blikk úgy tudja, már csak oxigént kap. Dr. LifeFotó: Szabó Gábor - OrigoAmikor a vágy mindent felülír: a szex még az evésnél is fontosabb a férfiaknakhttp://www.life.hu/drlife/20151029-kutatasok-alapjan-a-ferfiak-ket-extra-agysejt-miatt-kivanjak-allandoan-a-szexet.htmlÚgy látszik, nem véletlen, hogy a férfiaknak folyton a szexen jár az eszük: kukacokon végzett kísérletek szerint a hímeknek van két olyan agysejtjük van, amelyik a közösülés irányába hajtja őket. Ez a késztetés olyan erős, hogy gyakran még az evésnél is fontosabbá válik – tudjuk meg a University College London friss kutatásából, amely a Nature című szaklapban jelent meg. Dr. LifeThinkstockHihetetlen visszatérés előtt áll Natasa Kovacevic győri kosaras, aki elveszítette a lábáthttp://www.life.hu/drlife/20151030-olyan-jol-megy-neki-az-edzes-hogy-profi-szerzodest-kaphat.htmlHa a szerb szövetség megadja az engedélyt, újra profi lehet Natasa Kovacevic, a Győr korábbi játékosa. A 22 éves kosaras elvesztette az egyik lábát, de így is leigazolná a nevelőklubja. Dr. LifeOrigoDrasztikusan lefogyott Terecskei Ritahttp://www.life.hu/drlife/20151030-zanzibar-enekesnoje-24-kiloval-kevesebb-mint-korabban-videoban-meseli-el-hogy-mi-ennek-az-oka.htmlMost véget vet a találgatásoknak a Zanzibár énekesnője! Egy reggeli műsorban tisztázta annak pontos okát, amiért az elmúlt időben nagyon sokat fogyott. Dr. Life--Kigyulladt egy utasszállító repülőgép! A balesetben többen megsérültekhttp://www.life.hu/drlife/20151030-kigyulladt-egy-utasszallito-repulogep-a-balesetben-tobben-megserultek.htmlEvakuálni kellett egy repülőgép utasait a floridai Fort Lauderdale-ben, miután a jármű kigyulladt a kifutópályán.Dr. Life--Amikor a vágy mindent felülír: a szex még az evésnél is fontosabb a férfiaknakhttp://www.life.hu/drlife/20151029-kutatasok-alapjan-a-ferfiak-ket-extra-agysejt-miatt-kivanjak-allandoan-a-szexet.htmlÚgy látszik, nem véletlen, hogy a férfiaknak folyton a szexen jár az eszük: kukacokon végzett kísérletek szerint a hímeknek van két olyan agysejtjük van, amelyik a közösülés irányába hajtja őket. Ez a késztetés olyan erős, hogy gyakran még az evésnél is fontosabbá válik – tudjuk meg a University College London friss kutatásából, amely a Nature című szaklapban jelent meg. Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.