Romlott hús és irritáló kollégák - Kiderült, mi akasztja ki a legjobban a magyart

összegzés lista aggodalom eredmény stressz idegeskedés bosszantás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az anyós, aki mindent jobban tud nálad, dugóban ülni és nyugtázni, hogy ismét elment a drága idődből egy feleslegesen töltött óra, vagy a közösségi oldalak trolljai – az elmúlt hetekben sok minden kiderült arról a Stresszfaktor jóvoltából, mi is bosszantja fel igazán a magyart. Most, a stressz világnapján kiderül, mindezek közül melyek kerültek be a top 10-es listába – íme, a szavazás eredménye!

Lezárult a Stresszfaktor szavazása, amely során 5 héten keresztül 5 különböző témában dönthettél arról, melyek azok a kisebb-nagyobb buktatók, amelyek a leginkább ki tudnak hozni a sodrodból. Alább mutatjuk, hogy melyek lettek a top 10-es stresszfaktorok, amelyek a legtöbb voksot kapták a szavazás során:

Forrás: Origo

Bár bizonyára a Stresszfaktor 5 hete is bővelkedett idegesítő, aggasztó és bosszantó eseményekben, a hozzá kapcsolódó #30pozitívnap közösségi oldalakon futó kihívásunkhoz mégis rengetegen csatlakoztak, és mutatták meg, hogy mindezek ellenére is lehet boldogan, kiegyensúlyozottan és kevésbé stresszesen megélni a mindennapokat.

Mindehhez nem szükséges semmi más, csak a jó hozzáállás. Mert az előbbiekben felsorolt stresszfaktorok az élet részei. Hogy hogyan éled meg őket, az

csak azon múlik, hogy melyik oldalról közelíted meg az adott problémát.

Forrás: Dreamstime

Ugyanis bármennyire is bosszantó tud lenni a dugóban állás, a főnök újabb ellentmondó utasítása vagy az anyós kontárkodása, az idegeskedéssel, feszültséggel és önmagad ostorozásával nem fogsz közelebb jutni a megoldásig.

Reméljük, hogy az elmúlt 5 hét alatt sikerült magadévá tenni néhányat a már bevált stresszoldó technikák közül, és általuk a jövőben pozitívabban, rugalmasabban és lazábban állsz a mindennapok megpróbáltatásai elé. Hiszen a végén úgyis csak egy dolog fog számítani: jól érezted magad közben vagy sem?

Tudtad?

A szervezeted magnéziumszintje összefüggésben áll a stressz tűrő képességeddel. Feszültebb állapotban, kimerültség esetén magnéziumhiány alakulhat ki, amely alvásproblémához, ingerültséghez és szorongáshoz is vezethet. Ezért fontos, hogy magad is gondoskodj a szervezeted normál magnéziumszintjének visszaállításáról.

A „bosszantó anyós”-jelenség: a drága mama, aki nálad biztosan mindent jobban tudhttp://www.life.hu/stresszfaktor/20161028-barat-vagy-ellenseg-ilyen-az-anyosjelenseg.htmlJóképű, humoros, kedves, hűséges, megértő – és még sorolhatnánk. Csodálatos érzés, ha a férfi, akivel az élet összehoz, és akivel összekötöd az életedet, maga a megtestesült tökély. Pontosítunk: mindaddig csodálatos, amíg egy családi összeröffenés alkalmával ki nem derül, hogy a Nagy Ő valójában még mindig anyuci pici fia, aki még meglett férfi korában is (számodra) túl szoros kapcsolatot tart imádott édesanyjával. Stresszfaktor--A bulibáró és a "Magdi anyus" – Íme, az öt legirritálóbb szomszédtípushttp://www.life.hu/stresszfaktor/20161103-szomszedok-akik-az-oruletbe-kergetnek.htmlMilyen szép is lenne egy eldugott, lakatlan szigeten élni, ahol a legnagyobb problémát a szél zúgása és színpompás madarak csivitelése jelentené... Az idilli környezet helyett azonban a legtöbbünknek be kell érnünk a betondzsungellel, hogy idegesítő embertársaink túlzott közelségében éljük mindennapjainkat. Az alábbiakban összeszedtük azt az öt legirritálóbb szomszédtípust, akikkel mindennap megvívjuk a magunk kis harcát. Stresszfaktor--Az 5 legidegesítőbb kollégatípus – Téged melyik húz fel?http://www.life.hu/stresszfaktor/20161017-az-5-legidegesitobb-kollegatipus.htmlNapi 8-10 órát töltünk el a munkahelyen, tulajdonképpen az a második otthonunk. Így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen emberek vesznek körbe minket, és milyen hangulat uralkodik az irodában. Íme, öt kollégatípus, akiket érdemes elkerülni! Stresszfaktor--Stressz és kapcsolaterősítés - Így hat rád egy kiadós ölelkezéshttp://www.life.hu/stresszfaktor/20151124-ez-tortenik-a-testedben-akkor-ha-olelkezel-valakivel.htmlEgy friss kutatás szerint minél hosszabban ölelkezünk össze valakivel, annál inkább elősegíthetjük a kötődést, és annál egészségesebbek is leszünk. Stresszfaktor--10 idegesítő dolog, ami bárkit képes kihozni a sodrábólhttp://www.life.hu/stresszfaktor/20151112-idegesito-dolgok-parkolo-mozgolepcso-szakitas-vegighallgatasa-sokszor-veled-is-elofordul.htmlA hétköznapokból merítettünk olyan helyzeteket, amik bármikor képesek felidegesíteni minket. Ismerős, nem? Stresszfaktor--Te mit üzensz a lájkjaiddal?http://www.life.hu/stresszfaktor/20161018-mit-uzensz-a-lajkokkal-facebookon-es-a-kozossegi-oldalakon.htmlTe is izgatottan várod egy-egy újonnan megosztott bejegyzésednél vagy fényképednél, hány új lájk fog érkezni rá a közösségi oldaladon? Kétségtelen, remek érzés bezsebelni a virtuális elismeréseket – de vajon miért is vágyunk ilyesfajta méltatásra? Majsai László pszichopedagógussal körbejártuk, miért is gyűjtjük azokat a bizonyos lájkokat. Stresszfaktor--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.