természetgyógyász Benke Rita akupresszőr szakértő reflexológus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
1987 óta foglalkozom a betegségek természetes megoldásainak lehetőségeivel. Ekkor ismerkedtem meg autodidaktaként a talpreflexológia, valamint a gyógynövények hatékony csodájával.
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Ezekben az években családi és baráti körben segítettem a tudásommal, például a nátha, influenza, reuma, hüvelyfolyás, makacs fejfájások megszüntetésében, hogy csak a legérdekesebbeket említsem. A korai kilencvenes években tanultam az agykontrollt. Majd a Hagyományos Kínai Orvoslás egyik kiemelt területét, az akupresszúrát tanultam. Ebben az időszakban ismerkedtem meg az aromaterápiával, valamint az apiterápiával (méz és méhtermékek). Az agykontroll segítségével gyógyult be egy nagyon vérző fejseb, és egy amputálással fenyegetett jobb lábszár működik azóta is, immár több mint másfél évtizede!

Ez idő tájt, mint segítő barát, rokon, munkatárs alkalmaztam a megszerzett tudást, és sikerült egy baleset következtében "leszállt" vesét a helyére tenni, építkezés közben keletkezett három tenyérnyi comb-bőrsérülést, vágott sebeket nagyon gyorsan begyógyítani, felfázást, kezdődő inkontinenciát megoldani, valamint magas vérnyomást csökkenteni. Sikerült megmenteni egy 44 éves férfi házasságát, elveszettnek hitt szexuális pontenciájának visszaszerzésével, az évezeredfordulón részem volt egy nyolcvan körüli néni életének önzetlen megmentésében - akupresszúrával.

Majd a természetgyógyászati törvény szellemében leszakvizsgáztam az Egészségügyi Továbbképző Intézetben - minden esetben dicsérettel - reflexológiából, bioenergetikából, természetgyógyászati és egészségügyi modulból, fülakupunktúrás addiktológiából. Megtanultam a szeretetmasszázst is.

Módom volt segíteni - a teljesség igénye nélkül - emésztőszervi, allergiás, nőgyógyászati, urológiai, mozgásszervi, szív- és érrendszeri, pánik- és alkohol betegségekben, különféle lelki, érzelmi bajokban, cisztás elváltozásokban, egy 2011. januárjában született kislány fogantatásában, több pajzsmirigy betegség gyógyulásában, súlyos bőrproblémákban (8 éve tart krónikus urticaria, allergiás bőrelváltozás). Rendkívül népszerű a természetgyógyászati alapon, a talpreflexológia eszközeivel végzett teljes, testi-lelki állapotfelmérés és életmód tanácsadás.

Évek óta rendszeresen szerepelek különféle televíziós csatornákon, tartottam tanfolyamokat, előadásokat és rendszeresen írok természetgyógyászati témákban. Úgy vélem, a segítés az életfeladatom, de mellette hasonlóan fontosnak tartom, hogy a megszerzett tudást és tapasztalatot átadjam minden érdeklődőnek. Hiszem, hogy az anyáknak és jövendő édesanyáknak ismerniük kell ezeket a - ha jól végezzük - többnyire káros mellékhatásoktól mentes módszereket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.