egészségügy fogorvos fogszakértő egészség Dr. Budai Zsolt szakértő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi karán végeztem 25 évvel ezelőtt.
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Az első munkahelyem a Fóti Gyermekváros fogászati rendelője volt, ahol egész életemre kiható szakmai és emberi tapasztalatokkal lettem gazdagabb. Megtanultam nehezen kezelhető, értelmi fogyatékos, és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekekkel, fiatalokkal bánni, velük a kezelés érdekében együttműködni.

Ezután 15 éven át a magánrendelőmben próbáltam megtenni mindent a természetes fogak egészségéért és megmentéséért. "A legjobb implantátumok ugyanis a természetes egészséges fogak!"

Munkám során nagy rutint szereztem a komplikált gyökérkezelések kivitelezésében is. 2005-től a Semmelweis Egyetem Konzerváló fogászati Klinikáján részt veszek fogorvostan hallgatók elméleti, illetve szakmai gyakorlati oktatásában.

Az utóbbi 5-8 évben a digitalizálás és a háromdimenziós számítógépes technika egyre nagyobb tért nyer a fogorvoslásban is. A 3D-s fogászati CT felvételektől, a számítógépes implantációs műtéttervezésig számos területen ad felbecsülhetetlen segítséget ez a tudományág. Számítógéppel ma már porcelán koronákat, betéteket tervezhetünk és gyárthatunk le azonnal a rendelőben. Ebben a témakörben az egyik vezető német cég orvosszakértője, hivatalos előadója vagyok.

Az alábbi fogászati témakörökkel kapcsolatban várom a kérdéseket:
Gyermekfogászat
Konzerváló fogászat - gyökérkezelés
Esztétikai fogászat - porcelán restaurációk
Implantációs fogpótlás - számítógépes műtéttervezés
Digitális fogászati eljárások
Kivehető ill. rögzített fogpótlások
Szájhigiénia - szájápolás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.