Cicifeszesítés - szike nélkül!

mell mellformálás feszesítés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Terhesség, szoptatás és egy-egy jól sikerült fogyókúra - ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a kebleid egy idő után megadják magukat a gravitációnak. Szerencsére a hetykén álló műcicik divatja leáldozóban van, és egyébként sem kell feltétlenül plasztikai sebészhez fordulnod, ha újra feszesebbé szeretnéd varázsolni a melleidet!

1. lépés: Ápold a kebleidet!

Hiába tagadnánk, a család-munkahely-háztartás háromszögéből valóban nehéz kiszakadni egy kis kényeztetésre, pedig megéri: legalább hetente egyszer szánj húsz-huszonöt percet a kebleid ápolására! Fürdés közben hideg-meleg váltózuhannyal masszírozd át a felsőtestedet, majd egy bőrradírral távolítsd el az elhalt hámsejteket. Mivel ezen a részen a bőr nagyon érzékeny, ne arcradírt használj, hanem készíts egyszer használatos keveréket egy kevés olívaolajból, barnacukorból és vízből, és ezzel dörzsöld át óvatosan a melleidet! Ezután vesd be a javasasszonyok kedvenc mellfeszesítő "szérumát", a palástfüvet - ezt a különleges gyógynövényt évszázadok óta használják a megereszkedett keblű nők, a benne lévő hatóanyagok ugyanis feszessé teszik a bőrt!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


Tíz dekagramm palástfüvet forrázz le fél liter vízzel, hagyd állni tizenöt-húsz percig, majd szűrd le, és várd meg, amíg kihűl. Egy pamutkendőt vagy kisebb törölközőt itass át a folyadékkal, tedd a felsőtestedre, és legalább húsz percre hagyd rajta! (A gyógynövény használata előtt végezz bőrpróbát! Allergia esetén kerüld a használatát!)

Tipp: Túróból és mézből is készíthetsz mellfeszesítő pakolást! Négy-öt evőkanál túrót keverj össze három kanál mézzel, majd a keveréket oszlasd el a dekoltázsodon és a melleiden. A felsőtestedet takard le egy darab nejlonnal, majd jól takarózz be - a méz vitalizálja és feszessé teszi a bőrt, és a ráncok is halványabbá válnak!


2. lépés: Fogyókúra csak csínjával
!

Alapszabály: ha azt szeretnéd, hogy sokáig szépek maradjanak a kebleid, semmiképpen ne kezdj drasztikus fogyókúrába! A pluszkilóktól csak fokozatosan szabadulj meg, a hirtelen súlyvesztéstől ugyanis eltűnhet a mell zsírszövetének egy része, a bőröd pedig petyhüdtté és rugalmatlanná válhat! Inkább használd ki, hogy a piacokon most rengeteg friss zöldség és gyümölcs közül választhatsz, és fogyassz minél több A- és C-vitaminban gazdag ételt - ezek nemcsak az immunrendszeredet teszik ellenállóbbá, hanem a kollagénrostokat is erősítik, lassítják az öregedést és védik a dekoltázst a káros napsugaraktól. A cinket és a szelént tartalmazó élelmiszerek (például a bab, a dió és a rozs) is feszesebbé teszik a kebleidet!

Tipp: Akkor is nyert ügyed van, ha előszeretettel kortyolgatsz forró teát reggelente! A mezei zsurlóból, csalánból vagy körömvirágból készített főzet ugyanis lelassítja a kollagént lebontó enzimek működését, javítja a bőr vérellátását és erősíti a kötőszövetet - nem véletlen, hogy számos kebelfeszesítő krém jókora adagot tartalmaz ezekből a gyógynövényekből! Ha gyomorproblémával vagy allergiával küzdesz, kérd ki természetgyógyász szakértő tanácsát!

3. lépés: Végezz mellizom-erősítő gyakorlatokat!

Izomerősítő gyakorlatokkal is sokat tehetsz melleid szépségéért és a testtartásod javításáért: a következő gyakorlatokra csak néhány percet kell szánnod, ráadásul két kézisúlyzón kívül semmilyen fitneszeszközre nem lesz szükséged!
1. Feküdj hanyatt a padlón, a karjaidat nyújtsd ki oldalra, majd a kezedben tartott súlyzókat közelítsd egymáshoz a mellkasod előtt, tartsd így két-három másodpercig, majd engedd vissza a talajra.
2. Ezután állj fel, a két tenyeredet érintsd össze a kebleid előtt úgy, hogy az ujjaid felfelé mutassanak, az alkarod pedig legyen vízszintes helyzetben. Próbáld minél erősebben egymásnak feszíteni a kezeidet húsz másodpercig!
3. Végül állj szembe a fallal, vállszélességben tedd rá a tenyeredet, és lépj egy nagyot hátra - először engedd közel a felsőtestedet a falhoz, majd told el tőle!

Mind a három gyakorlatot végezd el legalább tízszer, lehetőleg minden reggel!

Tipp: Ha már itt a nyár, miért ne próbálhatnál ki néhány alakformáló mozgásformát - a medencében? Az aqua fitnesz például évek óta az egyik legnépszerűbb mozgásforma, nem véletlenül! A mellig érő vízben sokkal több kalóriát égethetsz el, mint egy sima aerobikedzésen, ráadásul a szivacsból készített speciális "karperecek" segítségével a mellizmaidat is erősítheted.

4. lépés: Bízd szakemberre!

Ha egyetlen házi praktika sem hat, a rendszeres edzés és az otthoni szépségkúrák ellenére sem látsz változást a kebleiden, fordulj szakemberhez! Borkovszky Eszter szakkozmetikus, cellulit terapeuta szerint ma már több olyan eljárás létezik, amely feszessé varázsolja a kebleket, és szebbé teszi a dekoltázst is - a legújabbak közé tartozik például az SPM Digital kezelés. "A mellekre egy futurisztikus kinézetű applikátort teszünk, ezt harminc percen keresztül kell viselni. A készülékben váltakozik a nyomás, a vákuum stimulálja a vérkeringést és a nyirokkeringést, rugalmasabbá teszi a szöveteket, így megemeli a kebleket. Egyáltalán nem fáj, az első alkalom előtt pedig mindig végzünk mellvizsgálatot" - mondta a Női Lapozónak a szakkozmetikus. A látható eredményhez a mell állapotától függően tíz-tizenöt kezelésre van szükség, mellette egy kötőszövet-feszesítő krémet is használnod kell.



Tipp:
A speciális kezelések mellfeszesítő hatását az algás-oxigénes pakolások is erősítik. Az alga magas zsírsavtartalma a kötőszöveteket újra rugalmassá teszi, a bőr pedig üdévé és feszesebbé válik!

Megereszkedett mell, ráncos dekoltázs - mi az oka?
1. a helytelen testtartás
2. a túlzásba vitt fogyókúra
3. a várandósság és a szoptatás
4. a jojó-effektus, vagyis az állandó testsúlyingadozás
5. a túl szoros, kényelmetlen cicifix, vagy éppen a melltartó viselésének teljes mellőzése
6. a hormonális változások
7. a káros napsugarak
8. a dohányzás és a szmog


A vámpírszérum az új botox?http://www.life.hu/szepulj/borapolas/20101111-a-vampirszerum-az-uj-botox.htmlDrága kozmetikumok helyett - masszíroztass!http://www.life.hu/szepulj/borapolas/20101110-draga-kozmetikumok-helyett-kulonleges-masszazsok.htmlÍgy tüntesd el a ráncokat - szike nélkül!http://www.life.hu/szepulj/borapolas/20101110-igy-tuntesd-el-a-rancokat-szike-nelkul.html



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.