Otthoni fogfehérítés néhány ezer forintért? Kipróbáltuk! (x)

teszt fogfehérítés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az utóbbi években egyre-másra jelentek meg az új otthoni fogfehérítő módszerek. Melyik hatásos és melyik kevésbé, nem könnyű eligazodni közöttük.

Ezért úgy döntöttünk, hogy tesztelni fogunk és kipróbáljuk valamelyiket. Első lépésként szétnéztünk az interneten, hogy milyeneket lehet kapni, és azok hogyan működnek.

Alapvetően négyféle módszert használnak, a leggyakrabban a fogfehérítős fogkrémet, a sínes fogfehérítőket, a fogfehérítő matricát és fogfehérítő tollat.

Hogyan is működik a fogfehérítés? Alapvetően az otthoni módszereknél is ugyanazt az anyagot - a hidrogén peroxidot - használják mint a rendelői fehérítésnél. A különbség az otthoni módszereknél az, hogy jóval alacsonyabb ez a hatóanyag tartalom, egész pontosan 6 %, ez a koncentráció az Európai Unióban engedélyezett. Valószínűleg néhányan megijednek, a hidrogén-peroxid hallatán, azonban azt tudni kell, hogy ezt a szert már több mint 20 éve használják fogfehérítésre, rengeteget kutatták, főleg az USA-ban és biztonságos anyagnak tekinthető. A közhiedelem az, hogy a fogfehérítés során lemarnak a fogzománcból, azonban ez egy tévhit. A fogfehérítő anyag a pórusokon át bejutva gyakorlatilag kioldja a fogból az évek alatt lerakódott szennyező anyagokat.

Mégis mi a különbség az eljárások között, ha mindegyik ugyanazt az anyagot használja? A fő különbség abban áll, hogy hogyan juttatjuk a fogfehérítő anyagot a fogra és hogyan tartjuk rajta a szükséges ideig. A sínes eljárásnál egy műanyag sínt kell a fogainkra helyezni, amit előtte forróvíz segítségével a fogainkra kell formáznunk, majd bele kell fecskendezni a fogfehérítő anyagot és felrakni a fogakra. Van olyan eljárás, ahol közben még egy kis UV ledes eszközzel is meg kell világítani a fogakat. A fogfehérítő matrica egy nagyon vékony műanyag lap, aminek a felülete fogfehérítő anyaggal van bevonva. Nagyon egyszerű a használata, csak fel kell ragasztani a fogakra és 30 perc múlva levenni, és kidobni. Átlátszó, így szinte nem is látszik, hogy a fogakon van, és még beszélni is lehet közben. A fogfehérítő tollnál a toll végéből előbújó fogfehérítő anyagot kell felkennünk a fogakra, azonban kérdés, hogy letörli-e az ajkunk ha becsukjuk a szánkat.



Hosszú kutakodás után úgy döntöttünk, hogy a fogfehérítő matricát teszteljük le, mivel az tűnt a legkönnyebben használhatónak, illetve több pozitív dolgot olvastunk róla fórumokon és különböző élménybeszámolókban.

4 kollégánk vállalta a tesztet, amelyhez a fogalmazó biztosította a Whiteline fogfehérítő matricákat! Íme a vélemények:

"Én eddig még nem hallottam a fogfehérítő matricáról. Úgy kezdtem a tesztelést, hogy kicsit utána olvastam, főleg külföldi fórumokon. Rengeteg oldalt és fórumot találtam, ahol olyan emberek írták meg a tapasztalataikat, akik már használtak ilyet. Szinte mindenhol nagyon pozitívan nyilatkoztak. Sajnos tényleg a fogaimra fért a fehérítés, az utóbbi években szoktam rá a kávéra és ez bizony meglátszik, fogmosás ide vagy oda... Röviden összefoglalva nagyon egyszerűen használható, és tényleg hat! Nem lettek vakítóan fehérek a fogaim, de ezt nem is vártam, valószínűleg az én fogaim soha nem is lehetnének annyira fehérek, viszont többen észrevették a különbséget. Azóta én is folyton a fogaimat nézem, ha tükör közelébe kerülök, és tetszik amit látok" (Kriszta)

"Őszintén szólva, nem nagyon hittem benne, hogy egy egyszerű matrica felragasztásával megoldható a fogfehérítés. A használata egyszerű volt, megmostam a fogam, felragasztottam és 30 perc múlva levettem. Nem volt kényelmetlen, beszélni is tudtam közben. Már másnap úgy láttam, mintha fehérebbek lennének a fogaim, de azt gondoltam, csak bebeszélem magamnak, aztán ahogy teltek a napok, egyértelműen látszott a változás! Azonban nagyon tartottam tőle, hogy a fogaim érzékenyek lesznek, de most, a 10 nap lejártával sem azok sem hidegre, sem melegre, a fogaim viszont szép fehérek lettek. Negatívumként talán az ízét említeném, nekem annyira nem jött be, de a végére megszoktam. Én már egy-két ismerősömnek is ajánlottam, akik tudom, hogy elégedetlenek a fogaik színével." (Kati)

"Régóta terveztem, hogy kifehéríttetem a fogaimat, de valahogy sosem jött össze eddig, ezért nagyon örültem a tesztnek. A használata tényleg egyszerű, én általában az autóban raktam fel a tükör segítségével. Lehetett közben beszélni is, viszont olyankor általában elmozdult a helyéről. A második nap után kicsit érzékenyek lettek a fogaim, úgyhogy lecsökkentettem a kezelést napi egyre, ahogy a használati utasításban olvastam. Az alsó matrica felhelyezése nekem kicsit nehezebb volt, és néha egy picit el is mozdult. Az érzékenység egyébként a kezelés vége után pár nap alatt megszűnt. Nagy örömömre jóval fehérebbek lettek a fogaim, és ami számomra rendkívül meglepő, hogy csak 4990 Ft-ba kerül." (Barbi)

"Jókor jött ez a fogfehérítő matrica teszt, mert épp egy családi esemény előtt álltam, és a fotókon nem néztek volna ki jól a kávétól és cigarettától megsárgult fogaim. Reggel és este használtam. Első alkalommal furcsa volt, hogy idegen dolog van a fogaimon, de mivel igen vékony ezért hamar megszoktam. A fél óra nem sok és a kezelés semmilyen kellemetlen ízzel vagy mellékhatással nem járt. Azt hittem, csak a fogak külső részére ragasztható. A matrica azonban magasabb, mint a fogak, ezért egy részét hátra kell hajtani. Az 5. nap után vettem észre, hogy fehérebbek a fogaim. Ha tükör elé kerültem, azonnal a fogaimat néztem, nagyon élveztem, hogy fehérebbek. A 10. nap végére elfogytak a matricák. A fogaim határozottan fehérebbek lettek, amit mások is megjegyeztek." (Viki)

Itt rendelhető: http://www.smilestrips.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.