napozás strand szőrtelenítés baki szépségápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt már tudod, hogy a smink a strandon nem tabu, sőt, ha a megfelelő termékeket használod, nem kell félned a lefolyt szempillaspirál okozta monoklitól vagy a bőrbe égett alapozótól sem. Az viszont biztos, hogy így is marad elég dolog, amire oda kell figyelni, ha nem szeretnél nevetség tárgyává válni. Kínos és megtörtént eset van bőven, mi csak néhányat választottunk ki - nem csak a strandról.

Hajfestés strandolás előtt? Csak időben!

A frissen festett hajnak a legragyogóbb a színe. Ennek ellenére sem ajánljuk, hogy közvetlenül a strandolás vagy a vízparti nyaralás előtt végezd el a hajszínezési procedúrát. Az csak az egyik dolog, hogy a klór vagy a só megváltoztathatja az imádott árnyalatot - akkor pedig mire föl az egész pénzkidobás? Viszont hallottunk már olyanról is, akit azért küldtek ki a medencéből, mert azt hitték, hogy menstruál, közben "csak" a frissen festett vörös tincsei eresztettek. Ráadásul a festés során meggyötört fejbőrnek sem tesz jót a további sokk. Azt javasoljuk, minimum egy héttel a strandolás vagy vízparti nyaralás előtt iktasd be ezt a szépülési procedúrát!

Thinkstock
Thinkstock

Ahogy a hajfestés, a menőnek szánt strandfrizura se mindig jó ötlet

Noi, 27

"Tavaly a háromnapos balatoni nyaralás előtt úgy döntöttem, csináltatok magamnak valami dögös, trendi strandfrizurát. A fodrászom készített nekem egy kis vékony hajfonatot a választékomhoz, ami praktikus volt, mert még hajat is moshattam vele, ha akartam. A napsütéssel azonban nem számoltam, így az egész napos napfürdőzés után egy hatalmas, vörös csík virított a fejemen. Azon kívül, hogy iszonyúan fájt, kellemetlen is volt, mert még hetekkel később is hámlott a fejbőröm - olyan volt, mintha korpás lettem volna. Az biztos, hogy idén szalmakalapot is viszek!"

Az énekesnő mindent megmutatott! Kattints a képekért!




Nincs is annál cikibb, amikor fürdőruha mentén barnulsz le, utána pedig teljesen más kivágású vagy pánt nélküli ruhadarabokat viselsz. Az egyenletes barnuláshoz szívünk szerint az Éva-kosztümöt ajánlanánk, aminek azért valószínűleg csak kevesen örülnének. Ezért inkább azt tanácsoljuk, napozásnál told le a fürdőruha vállpántját, hogy szépen, egyenletesen barnulhasson a bőröd.

Nem csak a fürdőruha hagyhat furcsa mintát a bőrön

Zsófia, 24

"Nyári kirándulásra a kedvenc túraszandálomba mentem. A lábfejemet elfelejtettem bekenni naptejjel, így az szépen odakozmált. Egész nyáron le sem tagadhattam volna, hogy én bizony túrázni voltam. Azon a nyáron szinte semmilyen egyéb papucsot nem tudtam felvenni, mindből kilátszott a fura leégés. Egy év kellett, mire újra elértem az egyenletes színt - azóta a naptejet a lábfejemen is használom."

Thinkstock
Thinkstock

Szőrteleníts okosan!

Ma már a szőrtelenítés számtalan módon történhet - otthon és a kozmetikában egyaránt. Az epilátor, a gyanta, a borotva mellett ott vannak a különböző szőrtelenítő krémek, habok, spray-k, a végleges szőrtelenítést ígérő villanófényes vagy lézeres kezelések, tűs epilálások. Bármelyik módszert választod is, a szakemberek a legtöbb esetben azt ajánlják, hogy a szőrtelenítést követő napon vagy akár egész héten hagyd ki a strandolást és a napozást a programok közül, mert ezzel csak ártasz a bőrödnek.

Anikó, 26

"Strandolás előtt egy nappal egy feladat volt hátra: a szőrtelenítés. Volt otthon szőrtelenítő hab, amit nem én vettem, de gondoltam, egy próbát megér. Nagyon rossz ötlet volt. Ahogy felkentem elkezdett égetni. Először azt gondoltam, ez normális, de mivel nagyon-nagyon fájt, ezért inkább a hatóidő előtt lemostam. Olyan volt, mintha minden szőrszálamnál kiégette volna, kis sebek keletkeztek a lábamon. A strandról persze nem akartam lemondani, de amikor belementem a vízbe, még rosszabb lett a helyzet. Nem gondoltam, hogy ennyire komoly sérülést szenvedtem. Egy egész évig nagyon csúnya, pöttyös volt a bőröm. Szerintem soha nem fogok hasonló, ismeretlen terméket kipróbálni."

Tipp! Pucér hátsóval sokkolt az izmos modell! Kattints a képekért!



Amikor leszáll az éj... akkor indul a LifeNight!

Kíváncsiak vagytok, milyen az, amikor egy kicsit bujábbak, perverzebbek és szabadszájúbbak vagyunk, a pasik pedig végre elárulják, hogy hogyan szeretik? Akkor gyere, ismerd meg a titkos énünket!

Ezekkel a témákkal várunk téged ma este 10 után a Life.hu-n!



Smink a strandon - Nem tilos, csak nem mindegy, mit kensz magadra!http://www.life.hu/szepulj/20120624-smink-a-strandon-nem-tilos-csak-nem-mindegy-mit.html5 divatos alapdarab a strandrahttp://www.life.hu/legytrendi/20120619-a-szexi-bikinin-tul-5-divatos-alapdarab-a-strandra.htmlViszlát alapozó! Helló fényvédős hidratáló! - Így sminkelj nyáronhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20120603-viszlat-alapozo-hello-fenyvedos-hidratalo-igy-sminkelj-nyaron.htmlSokkal jobban néz ki smink nélkül az énekesnő - fotóhttp://www.life.hu/tested-lelked/20120427-fantasztikusan-fest-smink-nelkul-rihanna.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.