Gyönyörű, kívánatos lábak nyáron is - 5 praktikus tipp

a nap cikke vízhólyag tyúkszem lábápolás bőrápolás láb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyáron a lábunknak másféle megpróbáltatásokkal kell szembenéznie, mint télen. Akkor a zárt cipők, a zokni vagy a harisnya fogságából adódó következményeket kell elviselniük, nagy melegben viszont a túlzott "szabadság" jelenthet több problémát. A megfelelő szőrtelenítés csak az első lépés, amivel a lábad szexivé teheted. A Life.hu megmutatja, hogyan lehet a lábad gyönyörű és kívánatos.

1. Tartsd tisztán!

Hiába sima a bőröd és szépen manikűrözöttek a körmeid, az utca porát nem fogják taszítani. Az egész napos saruban vagy nyitott szandálban történő talpalás után lehetetlen, hogy ne legyen koszos a lábad. Instant megoldás lehet, ha van nálad nedves törlőkendő, amivel rövidtávon orvosolhatod a problémát, és újra civilizált nőszemély benyomását keltheted. Este érdemes a szappan vagy tusfürdő mellett körömkefével is átsikálni a lábfejed. Idődtől függően hetente egyszer vagy kétszer pedig radírozd le olyan készítményekkel, amelyek nemcsak eltávolítják az elhalt hámsejteket, hanem táplálják és puhítják a láb bőrét.


1., 2. AVON Naturals epres testradír - 1.090 forint
3. The Body Shop epres testradír - 4.490 forint
4. Clinique testradír - 8.300 forint, 5. Oriflame nyári lábradír - 949 forint

2. Hidratálj kívül és belül!

A hidratálás a láb esetében is legalább olyan fontos, mint bármilyen más bőrfelületnél. Nincs is annál csúnyább, mint amikor a gyönyörű körömlakkal kifestett, rendbetett körmök mellé repedezett sarok vagy száraz bőr társul. Valószínűleg nem mondunk semmi újat azzal, hogy elsősorban belülről hidratálj - főleg a kánikulában. Igyál meg naponta két-három liter vizet! Emellett ott vannak még a különböző, a láb bőrére kifejlesztett hidratáló krémek és sarokápoló készítmények.


1. The Body Shop borsmentás lábápoló - 2.690 forint
2. Essence intenzív regeneráló balzsam - 749 forint
3. AVON Lime és menta hűsítő lábápoló krém - 870 forint
4. Scholl mélyhidratáló lábkrém - 1.499 forint
5. Oriflame éjszakai lábápoló krém - 949 forint

Life.hu tipp: Ha a házi módszerekre esküszöl, akkor érdemes kipróbálni, hogy a manikűrözés előtt az áztatóvízbe teszel egy adag mézet és negyedannyi olívaolajat, és ebbe lógasd bele a lábad 10-15 percig. Állítólag csodákat művel.


Figyelem! Az erősen repedezett sarok nemcsak csúnya, hanem a repedezett bőrön keresztül a fertőzések is könnyebben bejutnak a szervezetbe. Sajnos a repedt sarok nem mindig csak egyszerű bőrszárazság eredménye, utalhat gombás fertőzésre, cukorbetegségre vagy pajzsmirigy-problémákra is.

3. Barnulj egészségesen!

Sokan vannak, akik nem szívesen járnak szoláriumba vagy süttetik magukat a napon, ugyanakkor nem szeretnének lemondani a napcsókolta bőrszínről. Az egészséges barnulás kellékei a színezett testápolók vagy önbarnító krémek. Használatuk előtt érdemes radírozással jól előkészíteni a bőröd. A legjobb, ha nem közvetlenül viszed fel őket a bőrre, hanem a tenyeredbe nyomsz belőlük, és csak utána kened a lábszáradra a krémet.


1. Clinique barnító spray - 7.000 forint, 2. Oriflame önbarnító testpermet - 1.399 forint
3. Dr. Kelen önbarnító testápoló - 956 forint
4. AVON önbarnító hidratáló krém arcra és testre - 1.630 forint
5. Dove önbarnítós testápoló - 1.149 forint

4. Harcolj a vízhólyag és a tyúkszem ellen!

Ha már gyönyörű a lábad, jó lenne, ha olyan is maradna. A mai, olcsó, sokszor alacsony minőségű cipők - bármennyire is szépek - nem arról híresek, hogy tökéletesen kiszolgálják a láb igényeit. Tudjuk, hogy a szépségért meg kell szenvedni, de a fájdalom csökkenthető.

Nyáron a láb jobban megdagad a meleg miatt, így gyakori, hogy az addig kényelmesnek hitt cipő egyszer csak nyomni kezd. Az egyik leggyakoribb probléma a tyúkszem, amelynek kialakulását a bőr védekező reakciója okozza az őt ért nyomás ellen. A tyúkszem-eltávolító tapaszok vagy stiftek megoldást jelenthetnek a problémára.

A vízhólyag nem nyomásra, inkább dörzsölésre alakul ki. Ilyenkor a bőr két rétege között "repedés" keletkezik, amely megtelik folyadékkal. Azt javasoljuk, mindig legyen vízhólyagtapasz a neszesszeredben, amely amellett, hogy csökkenti a dörzsölést, védi is a vízhólyagot a kifakadástól és az elfertőződéstől.


1. Hansaplast tyúkszemtapasz 600 forint / 8 db, 2. Scholl vízhólyagtapasz - 1.499 forint
3. Essence vízhólyagtapasz - 899 forint, 4. Scholl tyúkszem elleni stift - 2.999 forint

5. Érezd magad jól - akár magas sarkúban is!

Ma már léteznek olyan kisméretű, zselés tapaszok, nagyobb méretű gélpárnák és saroktapaszok, amelyeket ugyan a magas sarkú cipőkhöz fejlesztettek ki, de igazából bármilyen fajta cipőhöz jól jöhetnek. Ezek tartást adnak a lábnak, nem engedik, hogy csúszkáljon - ezáltal dörzsölődjön - a cipőben.


1. Scholl zselés sarokemelő párna - 1.459 forint
2. Deichmann zselés talppárna - 1.190 forint, 3. Essence sarokvédő - 749 forint

Unod a balerinát? - A legszebb lapos talpú cipőkhttp://www.life.hu/legytrendi/20120530-unod-a-balerinat-a-legszebb-lapos-talpu-cipok-nyarra.htmlOcsmány takarítónő-cipőben és férfizokniban pózolt a sorozatsztárhttp://www.life.hu/legytrendi/20120502-ocsmany-takaritonocipoben-es-ferfizokniban-pozolt-a-glee-sztarja-heather-morris.htmlMagas sarkú cipő - amit a reklámok elhallgatnak a divatos lábbelirőlhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120426-magassarku-cipo-amit-a-reklamok-elhallgatnak-a-divatos-labbelirol.htmlCipőhöz körömlakkot? Igen!http://www.life.hu/szepulj/20120401-tavaszi-szepsegtrendek-cipohoz-koromlakkot-igen.htmlTavaszi cipőtrendekhttp://www.life.hu/life/galeria/20120320-tavaszi-cipotrendek.html7 cipő, amire szükségünk lesz tavasszalhttp://www.life.hu/legytrendi/20120314-7-cipo-amire-szuksegunk-lesz-tavasszal.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.