fashion week színek hajfesték frizura hajszínezés haj hajfestés szépség fodrász
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akárcsak néhány évvel ezelőtt a felnyírt frizura, ugyanúgy rohamléptekkel terjed a színes tincsek trendje is. Összegyűjtöttünk néhány sztárt, akik már korábban hódoltak a szivárványszínű hajnak, és egy fodrászt is megkérdeztünk a témáról.

A népszerű képmegosztó oldalakat elárasztották azok a fotók, melyeken fiatal lányok büszkélkednek színesebbnél színesebb tincseikkel. A természetes (főleg világosbarna, szőke és sötétszőke) hajba színezővel vagy festékkel visznek extravagáns, természetellenes színű csíkokat, mint például a kanárisárga, a kék vagy éppen a zöld.

www.flickr.com/photos/nathaninsandiego, www.flickr.com/photos/rainbow-hair
www.flickr.com/photos/nathaninsandiego, www.flickr.com/photos/rainbow-hair

A színes hajzuhatagok trendje egyébként nem új keletű, hiszen a sztárok már régóta festetik a hajukat vagányabbnál vagányabb színűre. A feltűnő ruhákban parádézó Katy Perryt például számtalan színű hajkoronával láthattuk, de Pink és Gwen Stefani már a kilencvenes években rózsaszín fejjel álltak a színpadra. A kissé túlsúlyos Christina Aguilera pedig szeptember közepén lépett lila fürtökkel a vörös szőnyegre.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Katy Perry és Christina Aguilera

Extrém színek a hétköznapokban

Manapság nemcsak az énekesnők, hanem rajongóik közül is egyre többen követik ezt a divatot. "A fiatalok próbálnak kitörni a hétköznapok szürkeségéből és különlegessé akarnak válni. Egy színes haj bátorságot tükröz, mert míg egy feltűnő ruhát bármikor le lehet venni, addig a színes hajjal ez nincs így" - mondta a témával kapcsolatban Zádory Eszter fordász, akinek már volt olyan vendége, aki extrém színű festést kért.

Northfoto
Northfoto

Gwen Stefani és Lilly Allen

Fess vagy ne fess?

Bizonyos színek festékkel, míg mások színezőkkel érhetők el, de persze a végeredményt befolyásolja az alaphajszín is, amire a festék kerül. A szakember mindenkinek azt tanácsolja, hogy ha színes fürtöket szeretne, akkor forduljon fodrászhoz, mivel a végeredmény számos tényezőtől függ. Akik mégis otthon próbálkoznának, azok a kiskereskedelemben is elérhető extrém színeket szerezhetik be: például a Schwarzkopf Palette Deluxe skálájából a lila színű festéket, a Fudge márkától a pink hajszínezőt vagy a Nirvel Gyógynövényes krémhajfesték kínálatából a kék verziót.

8 dolog, amivel garantáltan tönkreteszed a hajadhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110126-8-dolog-amivel-garantaltan-tonkreteszed-a-hajad.htmlÚj frizurával okozott meglepetést az X-Factor zsűrijehttp://www.life.hu/szepulj/haj/20120925-uj-frizura-demi-lovato-az-amerikai-x-factor-zsurije.htmlSzőke vagy barna? - Sztárok, akik drasztikusan megváltoztatták a hajszínükethttp://www.life.hu/szepulj/haj/20120827-sztarok-akik-drasztikusan-megvaltoztattak-a-frizurajukat-barnara-festettek-vagy-kiszokittettek.htmlŐszi trendek: 4 egyszerű, könnyen elkészíthető őszi frizura a kifutókrólhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20120821-szepseg-trend-osztel-20122013-konnyen-elkeszitheto-egyszeru-es-szep-haj.htmlGyönyörű hajat szeretnél? Íme a megfizethető hollywoodi szépségőrülethttp://www.life.hu/szepulj/haj/20120822-a-gyonyoru-egeszseges-szep-haj-titka-marokko-folyekony-aranya-az.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.