szépségápolás halolaj tőkehal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számos táplálkozási szakértő és szépségtanácsadó szerint a világ legbiztosabb szépségtitka a tőkehalmájolajban rejlik. Ha ezt a csodás összetevőt az arcbőrbe masszírozod, nem csupán puhább és simább lesz a bőr, de az olajban található A- és D-vitaminnak, valamint az omega-3 zsírsavnak köszönhetően hidratálttá és fiatalossá is válik.

Claire Goldwin, a MailOnline nevű internetes lap újságírója nemrég saját magán tesztelte le a sokak által csodaszernek tartott tőkehalmájolajat, és ennek érdekében egy hónapra félretette drágábbnál drágább arckrémeit. A tőkehalmájolajat tartalmazó krémet naponta kétszer alkalmazta, egyszer a reggeli zuhanyozás után, egyszer pedig az esti tisztálkodást követően, emellett pedig napi egy kapszulát is beszedett, mely szintén ugyanezt az összetevőt tartalmazta. Hogy objektíven mérje a változást, egy erre alkalmas eszköz segítségével a kísérlet előtt és után is ellenőriztette a bőrén látható ráncokat, napkárosodásokat, piros foltokat és a pórusok méreteit. A kezelés megkezdése előtti állapot kimutatott bizonyos fokú UV-károsodást, az átlagosnál halványabb bőrtónust és az életkorához képest kevesebb mértékű ráncosodást.

Forrás: Thinkstock

Az újságírónő szerint a kencének kellemes, szinte selymes tapintása volt, amit könnyen a bőrbe lehetett masszírozni, ám eközben olyan visszataszító látványt nyújtott, és kellemetlen szagot árasztott, hogy komolyan aggódott, képes lesz-e ezt négy héten át magára kenni. A szag szerencsére hamar elillant, és az ötödik napon Claire azt tapasztalta, hogy az álla hámlani kezdett, ami könnyen lehet, hogy az A-vitamin következménye volt. Egy hét elteltével már többen megjegyezték, hogy milyen ragyogó a bőre, bár az újságírónő nehezen viselte, hogy a pórusai kitágultak, arca időnként a kelleténél pirosabb volt, sőt még egy pattanás is nőtt az orra közelében.

Az utolsó hét közeledtével azonban a bőre kezdett lenyugodni, és egyre többen jegyezték meg, milyen fiatalosan néz ki. A végső ítéletet azonban a speciális gép mondta ki, mely kimutatta, hogy a Claire szeme körüli ráncok halványodtak, és a korábban egyenetlen bőrszíne pozitív változáson ment át. A bőrgyógyász véleménye szerint nagyjából 4-5 évnyit fiatalodott a kúrának köszönhetően.

Mi a titka a tőkehalmájolajnak?

Dr. Sam Bunting bőrgyógyász szerint a jótékony hatás főleg az omega-3 zsírsavnak köszönhető, és kevésbé az A-vitaminnak. Előbbi ugyanis javítja a bőr állagát és védelmet nyújt az UV-sugarak káros hatásával szemben. A szájon át szedett tabletta szintén kedvezően hat, főleg, ha valaki korábban A- és D-vitaminban, valamint omega-3 zsírsavban szegény étrenden élt. Ennek köszönhetően a bőrsejtek védelmet kapnak, a bőr hidratációja javul, továbbá rugalmasabbá is válik. 

Nem kell hát rögtön kés alá feküdni: ha fiatalos szeretnél maradni, érdemes kipróbálni, mire jutsz természetes módszerekkel!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.