hajfesték frizura hajszínezés sztárok természetesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Napcsókolta tincsekre vágysz? Akkor a balayage frizurát neked találták ki! Csináltass a fodrászoddal mihamarabb kétszínű hajat magadnak, mindenki téged fog irigyelni. Házilag azonban ne kísérletezz, csak szakember tudja profin elkészíteni.






Forrás: AFP
Forrás: AFP

Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Drew Barrymore

A kétszínű frizura elkészítése különleges technikát igényel, mind a festés, mind a vágás tekintetében. A színek között ugyanis harmonikusnak kell lennie az átmenetnek és az árnyalatoknak passzolnia kell egymáshoz. A vágás pedig tovább hangsúlyozza a sötét és a világos kontrasztját és kiegyenlítettségét. És ami a legvonzóbb az idei nyár topfrizurájában, hogy a színjáték teljesen természetes, az összeillő tónusok nem keltenek mű hatást egy pillanatra sem.

Te mész az idén fesztiválozni?


Balayage-ikonok





Forrás: AFP
Forrás: AFP

Ashlee Simpson, Jessica Biel és Jodie Foster

A technika

A technika Franciaországból ered, a neve a balayer szóból ered, ami seprést jelent. De ne ijedj meg, nem fogsz úgy kinézni a trendi frizurával, mintha egy seprű lenne a fejeden! A saját hajszínedet világosabb festékkel egészíti ki a fodrász. A szakember csak a haj végeit színezi világosabbra egy ecsettel, de nem fedi be fóliával a festett részt, mint a melírozásnál. Amíg a szőkítő kifejti a tincseiden a hatását, úgy fog kinézni a hajad, mint egy seprű... Utána viszont álomszép lesz a frizurád.

Tipp! Káprázatos képek, festmények meztelen tetsteken! Nézd meg képgalériánkat!


Házilag? Felejtsd el!



Thinkstock
Thinkstock

Helyes hajápolás

Egy bonyolult frizurát karbantartani sem egyszerű. Gondoskodnod kell a hajvégek megfelelő és gondos ápolásáról. Ugyanakkor a hajtöveknél sem lapulhat le a frizura, tehát nem használhatsz nehéz balzsamokat.

A hajvégeket mindenképpen ápolnod kell - hajvégápolóval, hiszen a szőkítés nagyon lestrapálja a hajat. Hogy speciális balzsamot, pakolást, szérumot vagy olajat használsz, tulajdonképpen a te döntésed, de érdemes tanácsot kérned a fodrászodtól is. A tincsek végét pedig rendszeresen vágasd le, ilyenkor a szakember nem csak megigazítja, hanem újra is színezi a frizurádat.

Ha a sötét színt is festéssel kell tökéletesíteni, ne feledkezz meg a kimondottan színezett hajra való készítményekről. Ajánlott a sampontól a balzsamon át a hajpakolásig ilyen speciális termékekre cserélni a már meglévőket. A fodrászok többsége azt tanácsolja, hogy ugyanattól a gyártótól, összetartozó vagy éppen kiegészítő szereket vásárolj.

Thinkstock
Thinkstock

Az újrafestésre akkor is szükség van, ha kifakult vagy fénytelenné vált a hajad és a vége. A mai hajfestések szerencsére rengeteg hozzáadott ápolóanyagot tartalmaznak, így nemcsak színezik, hanem szépítik és óvják is a hajat.

Hogy mindig természetes legyen a megjelenésed, mintha épp a strandról jönnél, ne használj nehéz samponokat, balzsamokat és pakolásokat. Inkább a hajtípusodnak megfelelő szereket válaszd és azokat is vízzel felhígítva vidd fel a tincseidre. A nehéz ápolók ugyan a hajszálaknak és a hajvégeknek jót tesznek, de a hajtöveket zsírosíthatják, amitől lelapul a hajkoronád. A balayage lényege pedig éppen a szabadon szárnyaló, nyarat idéző tincsekben van.

Ha érzékeny a fejbőröd, de szeretnéd feldobni a megjelenésed egy új frizurával, a bayalage-t neked találták ki. Hiszen a festés nem érinti a bőrt és a hajtöveket. Így nem kell aggódnod az irritáció kellemetlenségei miatt.

Tipp! A nyár legtrendibb szandáljai képgalériánkban! Katt ide!


Lájkolj minket a Facebookon és nyerj Volt vagy Balaton Sound jegyet!


A vörös hajszín titkaihttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110602-a-voros-hajszin-titkai.html6 egyszerű tipp, hogy egészséges legyen a hajadhttp://www.life.hu/lifecoach/20110209-tippek-az-egeszseges-hajert.htmlA hajszárítás aranyszabályaihttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110510-a-hajszaritas-aranyszabalyai.htmlVörös hajra váltott a hollywoodi szőkeséghttp://www.life.hu/szepulj/20110509-vorosre-festette-a-hajat-scarlett-johansson.htmlHogyan legyek jó nő? - Kényeztető banános hajpakolás a gyönyörű tincsekérthttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110427-hogyan-legyek-jo-no-kenyezteto-bananos-hajpakolas-a-gyonyoru.htmlLady Gaga haja hullik a sok szőkítés miatthttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110329-lady-gaga-haja-hullik-a-sok-szokites-miatt.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.