esküvő frizura házasság haj konty menyasszony szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Van egy nap, amikor minden nő a legszebb szeretne lenni a világon: az esküvője. A tökéletes ruha mellett legalább olyan fontos a tökéletes frizura kiválasztása is. 2012-ben számtalan variáció divatos az egyszerű, lágyan omló hullámoktól kezdve a különböző fonatokon és csavarásokon át a feltűzött frizurákig. Ez utóbbiból mutatunk négy izgalmas változatot, amelyeket alkalmi frizuraként bárki viselhet.

Karika Zsolt és Rózsa Erzsébet a Budapest Essential Looks 2012 divatrendezvény fodrász napján mutatott be néhány, a szívéhez közelálló esküvői kontykreációt. Az esküvő napján a fodrászok legfontosabb feladata a finomság és a harmónia kiemelése, hogy a menyasszonyokat még szebbé varázsolják. Idén a romantikus, hagyományos stílusú kontyok a divatosak, de mindig lennie kell modern csavarnak ahhoz, hogy ne tűnjenek túl régimódinak. A hullámos tincsekből felépített feltűzések például nem a tarkón kapnak helyet, hanem jobb- vagy baloldalra csúsztatják el őket.

Fotó: Neményi Márton
Fotó: Neményi Márton



"A menyasszonyok sokszor hatalmas dilemmában vannak, milyen frizurát szeretnének, milyen frizurájuk legyen. Ilyenkor mindig a legelső szempont, hogy megkérdezem, milyen lesz a ruhájuk, ez nagyon fontos" - mondta Rózsa Erzsébet mesterfodrász a bemutató alatt. "A ruhája a legfontosabb, de közben elmeséli, milyen lesz a csokor, a helyszín, és stílusban ehhez igazítjuk a frizurát is. Természetesen érdekel bennünket az is, ki viseli a frizurát. A döntést közösen hozzuk, megbeszéljük, és úgy készítjük el a végleges frizurát."

Fotó: Neményi Márton
Fotó: Neményi Márton

Van, hogy nehéz dönteni két teljesen különböző frizura között, de van, amikor nem is kell, hiszen a kettő ötvözhető. Az olyan divatos és látványos elemeket, mint a fonatok, a feltűzött frizurákból sem kell mellőzni. A feltűzött és a fonott tincsek a megfelelő arányt megtartva nagyon jól mutatnak egymás mellett.

Fotó: Neményi Márton
Fotó: Neményi Márton

Tipp! Különleges és trendi ruhák az idei szezonra. Kattints a galériáért!




Fotó: Neményi Márton
Fotó: Neményi Márton


Ha valaki mégis ragaszkodik a hajdíszekhez, a klasszikus tiara helyett idén válasszon egyszerűbb, vintage hatású, különleges hajfésűt, csatokat, hajpántot vagy brosst. Nagyon szépen mutat az egyszerű toll- vagy a virágdísz is a kontyban.

Fotó: Neményi Márton
Fotó: Neményi Márton

Sztárok tippjei: így szabadulj meg szülés után a pluszkilóktól! Kattints a galériáért!


Tudj meg minden fontosat már a hírfolyamodból! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.