általános iskola smink gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évtizedekkel ezelőtt épp hogy tudtuk, mi az a szempillaspirál - ma pedig már az általános iskolások is kikenve-kifenve járkálnak. Mikor nyúljon először egy lány - édesanyját utánozva - a sminkecsethez?

Persze mindannyian elcsentük néhanapján anyu kedvenc körömlakkját, és titokban a vörös rúzst is próbálgattuk bőszen, de komolyan azért még nem sminkeltük magunkat az általános iskolában. Bezzeg a mai fiatalok!

 thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

Az Experian Market felmérése szerint a hat-kilencéves kislányok 43 százaléka ma rendszeresen használ rúzst illetve szájfényt, 38%-uk pedig a hajápolók bűvöletében él. Itthon pedig egy belvárosi általános iskola tanárnője a következőket mesélte: "Alsóban, a 7-11 évesek gyakran jelennek meg rúzzsal az ajkukon, és a szempillaspirált is rendszeresen használják. Egyszerűen őrület, ami itt ma folyik!" Ezzel mi is teljesen egyetértünk, hiszen egy kilencéves forma kislány még egyáltalán nem szorul rá efféle szépségtrükkökre. A szülőnek lenne a felelőssége, hogy még játékból se engedje kipingálva gyermekét az iskolába.

Forrás: AFP
Forrás: AFP
A hírt
Takács Nóra nemzetközi modell, az OzoneNetwork csatorna műsorvezetője kommentálja:

Szilvi volt a legrosszabb kislány a 7/A-ban, az osztályomban. Néha sminkelve jött iskolába. Persze így visszatekintve, inkább csak bemázolta a fejét ezzel-azzal, amit talált, túlzás lenne sminknek nevezni azt, amit alkotott. Mindannyian le voltunk döbbenve. A lényeg, hogy az első órák rendszerint úgy kezdődtek, hogy a tanárok kiküldték Szilvit egy alapos mosakodásra. Akkor még szóltak érte, pedig nem az ősidőkről beszélek, hanem 1998-ról. Röpke 10-15 év, és lám a mai gyerekek már talpig sminkben oszthatnak, szorozhatnak? Tovább megyek... Nekem még a gimiben sem volt szabad sminkelni, max. egy kis szempillaspirál. Körmöt sem festhettünk, csak színtelennel. Erre a biosztanár volt különösen érzékeny. 2004-ről beszélek és egy normális gimnáziumról (nem egyházi, nem leány). Mi történt ennyire rövid idő alatt? Vagy igazából semmi, csak megint valami amerikai hülyeségen kattogunk? Mert egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ma, Magyarországon üdvözült mosollyal az arcukon tűrik a tanerők, hogy a kislányok rúzsos szájjal mondják el az Anyám tyúkját. Általános iskoláról beszélünk, ahol feketén-fehéren benne van a házirendben, hogy nincs smink a suliban és kész, pont. Egy-két lázongó jómadár persze mindig akad, minden kornak megvan a maga Szilvije. Az újgenerációs Szilvinek meg már van wifije, okostelefonja és követői a Twitteren. Ha egy kitalál valamit, a többi azonnal másol és lájkol. Az viszont már kérdéses, hogy ki az, aki tényleg ki meri festeni magát a suliban és ki a szájhős? Vagy tegyem fel úgy a kérdést, hogy ki az a tanár, aki szemet huny a tornasorban álló sminkelt diák láttán? Vagy ki az a szülő, aki az iskolakapuban hatalmas cuppanós után átnyújtja kislányának az uzsonnás táskát és a sminkes neszesszert?



Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Rá sem lehet ismerni! Smink nélkül a híres énekesnő! - fotóhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20110203-kelly-clakson-smink-nelkul-foto.htmlA legdurvább sminkbakik - Ne kövesd el!http://www.life.hu/szepulj/smink/20110105-a-legdurvabb-sminkbakik-ne-kovesd-el.html8 dolog, amiért veszélyes a sminkeléshttp://www.life.hu/szepulj/smink/20110104-10-ok-amiert-veszelyes-a-sminkeles.htmlIgéző szemek - A legjobb szempillaspirálokhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20101201-igezo-szemek-a-legjobb-szempillaspiralok.htmlVigyázat, a tartós smink eltorzíthat!http://www.life.hu/szepulj/smink/20101111-vigyazat-a-tartos-smink-eltorzithat.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.