A legszebb sminkek barna szemhez - Ahogy a sztárok csinálják

barna szem smink szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világon a barna szemszín a leggyakoribb, de senkinek eszébe ne jusson, hogy ez egyet jelent azzal, hogy unalmas. Közel sem! A barna szemnek van ugyanis a legtöbb árnyalata a fekete-barnától egészen a világos aranyszínűig. Ha pedig sminkről és színekről van szó, a barna szeműek számára nincs határ!

A zöld szeműeknek és a kék szeműeknek is bemutattuk már, hogyan sminkeljenek, ideje, hogy a barna szeműeknek is mutassunk néhány ötletet.

Tipp! Híres illatok: így árulják magukat a sztárok! Kattints a galériáért!


Natúr smink



Forrás: AFP
Forrás: AFP

Kim Kardashian, Salma Hayek, Jennifer Lopez

Bájos arcpír

Ha az előbbi hatásra szeretnél még jobban ráerősíteni, de nem szeretnél drámai sminket, akkor a szempillaspirál mellett használj fekete szemtust vagy szemceruzát is. A barna szemet még inkább kiemeli az orcákra került pirosító is. A barackos és a semleges (azaz hideg és meleg színtípusnak is jól álló) pink a két legideálisabb árnyalat erre.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Eva Mendes, Natalie Portman, Jennifer Love Hewitt

Átalakítunk! Vörös démon lett a sportos lányból! Kattints a galériáért!


Vibráló ajkak



Forrás: AFP
Forrás: AFP

Natalie Portman, Anne Hathaway, Rachel Bilson

Füstös smink

A füstös szemsmink nagyon jól néz ki a barna szemhez. Arra viszont érdemes figyelned, hogy a szem és a szemfesték árnyalata soha ne egyezzen teljesen. A világosabb barna szemet érdemes inkább sötétebb színnel árnyékolni. A fekete mellett a csokoládébarna vagy a bordóba forduló árnyalatok is remekül mutatnak. A sötétbarna szem mellett jól mutat a szürkésbarna, bronzos barna, aranybarna vagy a karamellszín is. Még drámaiabb lesz a tekinteted, ha a füstös szemet a végén körbekontúrozod.

Nemtelen gyerekek? Jó nevelési módszer ez?



Forrás: AFP
Forrás: AFP

Christina Ricci, Jessica Alba, Carey Mulligan

Színes szemhéjpúder

Ahogy az összes többi szemszín esetében is láttuk, a színes szemhéjpúder is hatásos lehet a barna szem kiemelésére. Barna szem esetében majdnem minden színt használhatunk. A barna komplementere a kék, ezek közül is a közép- és a sötétkék mutat jól a barna szem mellett. Árnyalatfüggő, de jól mutathat mellette a szőlőkék, a lila, a metálzöld és a vörösesbarna is.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Jessica Alba, Carey Mulligan, Nicole Richie, Eva Longoria

Tipp! Egy igazi kaméleon a szexi énekesnő! Kattints a galériáért!


Tilos: a babakék és a fekete lyuk



Forrás: AFP
Forrás: AFP

Gwen Stefani, Victoria Beckham

Plusz egy tipp: fülbevaló

Az előbbi, "fekete lyuk effektus" elkerülésére egy másik trükköt is alkalmaznak a sztárok: közepes vagy nagyméretű, csillogó fülbevalóval érik el, hogy ne csak az arc egy részére kerüljön fókusz.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Eva Mendes, Kim Kardashian

Tipp! Sztárok, akik botrányosan elhíztak! Kattints a galériáért!


Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


A legszebb sminkek kék szemhez - Ahogy a sztárok csináljákhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20120213-a-legszebb-sminkek-kek-szemhez-ahogy-a-sztarok-csinaljak.htmlA legszebb sminkek zöld szemhez - Ahogy a sztárok csináljákhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20120207-a-legszebb-sminkek-zold-szemhez-ahogy-a-sztarok-csinaljak.htmlÍgy néz ki smink nélkül a sorozatsztárhttp://www.life.hu/szepulj/20120117-kisirta-a-szemet-a-sorozatsztar.htmlSminkeld magad soványra! - 5 kiló mínusz garantálthttp://www.life.hu/szepulj/20120116-sminkeld-magad-sovanyra-5-kilo-minusz-garantalt.htmlSminkbakik, amelyek rettenetesen öregítenekhttp://www.life.hu/szepulj/20120110-sminkbakik-amelyek-rettenetesen-oregitenek.htmlÍgy sminkelj télen: Praktikák a tartós sminkeléshezhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20111117-igy-sminkelj-telen-praktikak-a-tartos-sminkeleshez.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.