Három őszi sminktrend - Válaszd a hozzád illőt!

szemfesték szép arc Takács Nóra smink szépség ajak szem Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Könnyű, sokszínű nappali smink, előkelő és finom make up a modern nő igényeihez igazítva és igéző macskaszemek estére. Ezt a három sminktrendet mutatta be az egyik legismertebb világmárka hazai különítménye egy különleges workshopon. Az eseményen a Life.hu is ott járt.

Smink nagyvárosi pezsgéshez

Miért ne lehetne a nappali smink könnyű, ugyanakkor látványosan sokszínű? Hiába, ez az őszi-téli szezon nem enged teret a szomorú színeknek. Ahogy arról már korábban is írtunk, számtalan élénk és izgalmas színt viselhetünk majd a hidegben. Ahogy a ruhadaraboknál, úgy a sminknél is alap az arany - ez jelen esetben a modell szemhéján köszön vissza. A szemsmink különlegessége a szürke satír a szemöldökcsonton. A sminket a rágógumi színű ajkak teszik még izgalmasabbá.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu


Takács Nóra véleménye: "A smink fantázianeve maximálisan helytálló. A színek kirobbanó, mégis visszafogott egysége tényleg igazi pezsgő élményt nyújt. Anna arca tökéletes, és még szebbé vált a finom, mégis ragyogó színektől. Még én is bűvölten néztem a szikrázó szemeit, miközben színpadra lépés előtt beszélgettünk."

Nagyvilági elegancia

Ha inkább a visszafogottságot szereted a sminkben is, válaszd az előkelő és finom megoldásokat, amelyek egyben nagyon modernek is. Az alap ez esetben is az arany, amely a külső szemzug irányában bronzos árnyalatba megy át. A szemeket a feketével kihúzott vízvonal és a szempillaspirál, az ajkakat a ragyogó barackszín szájfény emeli ki.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Takács Nóra véleménye: "Ha szereted az elegáns ruhákat, a finom ékszereket, a nőies parfümöket, akkor ezt a sminket neked találták ki. Egy-két ecsetvonás, és igazi díva leszel - persze nem túlzó módon. Pont az a lényeg, hogy nagyon nőies a smink, mégsem színpadi vagy túlzó. Diszkrét csillogás, ez a mottó."

Egyiptomi hercegnők ihlette alkalmi smink

Az alkalmi smink egyik titka, hogy hiába a sötét színek, nem ülhet vastagon az arcon. Szerencsére az innovatív termékek segítenek abban, hogy ne ess a túlmázolás csapdájába. Az egyiptomi hercegnők sminkjére hasonlító make up igéző tekintetet kölcsönöz. A feketével kontúrozott macskaszemek titka, hogy a felső szemhéjra a feketén kívül ezüst és éjkék is került. A szemeket feketére festett pillasor keretezi. Ha kollagénes szempillaspirált használsz, kicsit se fukarkodj vele: minél több kerül a szempilládra, annál szebb lesz a végeredmény.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu



Takács Nóra véleménye: "A sminkem fantázianeve bűnös érzékiség, de Oscar végig csak 'gyönyörű gyilkosnak' hívott. Amíg készült a mű (15 perc volt az egész), ráhangolódásként dinamikus, mégis sejtelmes zenéket hallgattunk, hogy átérezzem a szerepet. Elég messze áll tőlem ugyanis, hogy reggel 9-kor nagyestélyiben 'gyilkolásszak'. Imádtam a végeredményt, gyönyörű volt a színek játéka a szememen. Ha legközelebb alkalmi sminkre lesz szükségem, biztosan ezt választom, és megpróbálom magam elkészíteni. (Ellestem ám a trükköket!) Majd nektek is megmutatom hamarosan egy videóban."

Öt perc Larion Oscarral, a Maybelline hazai sminkmesterével

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
- A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a te feladatod, hogy a kifutók trendjét a magyar nők sminkelési szokásaihoz igazítsd. Mennyire nehéz ez?

- Nagyon nehéz, de az is igaz, hogy óriási a szakadék a generációk között. Az új, digitális generációval nincsen baj. Ők használják a technika összes vívmányát, naprakészek, aktuálisak. Hatalmas élmény azt látnom, hogy őket már nem lehet csak úgy megvezetni. Száraz szivacsként szívják magukba az információkat, és ki is próbálják azt, amit látnak - mernek egyéniségek lenni. A 40 év feletti generációnak sajnos nincs igénye a napi sminkre. Ők nem ebben nőttek fel, nem volt előttük minta, az ő tinédzserkorukban inkább elitélték a sminket, mint bíztatták volna őket a kipróbálásra. Az én feladatom egyrészt a generációk közti szakadék szintetizálása, másrészt az, hogy technikai segítséget adjak, bemutassam az új termékeket, az új trendeket és megtanítsam, hogyan kellene ezeket használni. Azért örülök, hogy a márka menedzsmentje is pont ugyanezt gondolja. Igenis, hozzuk ki a backstage-et, és igenis, mutassuk meg a titkokat!

- Mi a márka legnagyobb titka?

- A titok az, hogy a legnevesebb sminkmesterek ugyanazokkal a termékekkel sminkelik a divathetek modelljeit, mint amit bárki megvehet az üzletekben.

- Melyek azok az innovációk, amelyekre legutóbb rácsodálkoztál?

- A mostani kedvenceim a tartós krémtus és a kollagént és szilikont tartalmazó színes szemhéjkrém. Mindkettőnek, amellett, hogy tartósak, nagyon lágy a textúrájuk, könnyen és gyorsan lehet őket használni.

- A könnyen és gyorsan az új irány?

- Igen, abszolút. Minden a gyorsaságról szól, itt nincs idő arra, hogy cizelláljam a sminkemet. Ezekkel a mai termékekkel villámgyorsan el lehet készíteni egy make up-ot.

- Lassan nem is kell akkor ecset, elég az ujjunk?

- Végül is errefelé megyünk, de azért ne felejtsük el, hogy a sminkecset két dologban nagyon segít: a spórolásban és a precizitásban. Azt gondolom, hogy egy nappali sminknél a szemhéjfestéket akár az ujjunkkal is fel lehet vinni, az alapozó és szempillaspirál felvitele után elegendő egy jó ecset az arcpírhoz, és indulhatunk is!





Vattapamacsot esznek a modellek, hogy ne hízzanak - Sokkoló tények a divathetekrőlhttp://www.life.hu/szepulj/20120907-kulonbozo-modon-fogyokuraznak-a-modellek-sokkolo-tenyek-a-divathetekrol.htmlSminkelj igéző macskaszemeket! - Őszi sminktrend Takács Nórávalhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20120907-takacs-nora-a-lifehu-arca-a-hogyan-legyek-jo-no.htmlSzépítő arcpakolások őszrehttp://www.life.hu/szepulj/borapolas/20120831-taplalo-szepito-gyors-es-olcso-otthoni-arcpakolas-oszre.htmlEzt a förtelmes sminket! Répaszínű arca lett Pippa Middletonnakhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20120830-fortelmesen-repa-szinu-arcot-sminkelt-maganak-pippa-middleton-katalin-hercegno.htmlA legszebb őszi sminkek a kifutókról - Melyik a pasik kedvence?http://www.life.hu/szepulj/smink/20120829-szepseg-trend-osztel-20122013-a-legszebb-szexi-sminkek-ez-a.htmlItt egy újabb bizarr szépségőrület a ráncok ellenhttp://www.life.hu/szepulj/borapolas/20120829-az-arckini-remiszto-modszer-a-tokeletes-es-gyonyoru-arcert-.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.