fashion week a nap cikke szempilla szempillaspirál smink szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Íme a legtrendibb szempillafestési mód. Elsősorban az őszi-téli bemutatók kifutóin volt sláger, de egyáltalán nem vagy még lekésve róla. Nevét a hosszú, szerteágazó szálairól kapta. A szokásostól dúsabb és szinte ragacsos a végeredmény.

Ívelt szempillák

Szükséges kellék a szempillagöndörítő. Ez első pillantásra ijesztőnek hathat, aggodalomra azonban semmi ok, körültekintő mozdulatokkal dolgozz és akkor tuti nem csíped be a szemhéjadat (ezt elképzelni is rossz, ugye?).

Ne kapkodj! Fogd a kezedbe, a mutató- és hüvelykujjadat tedd a két szár végén lévő lukba, majd homorú felével tartsd magad felé és lassan közelíts a szemedhez. Ez a homorú rész épp a szemhéjadra illik. Illeszd a gumik között lévő résbe a szempilláidat, majd nyomd össze az eszköz két nyelét. Amint elveszed az eszközt, láthatod, hogy meghajlította a pilláidat. Ha még bírod szusszal, ne vedd el a göndörítőt, hanem tedd közelebb a szempilláid tövéhez és újra nyomj rá. Arra figyelj, hogy ne függőleges pillákat gyárts, igyekezz megtartani a hullám ívet. Ha még sosem csináltad, legyél türelemmel, kis gyakorlással tuti menni fog.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Pillafestés előtt használd, így több a lehetőséged a korrigálásra. Például ha mégis függőlegesre sikeredett az ív, kicsit dörzsöld meg a szemedet, mint ébredésnél, így újra laposabbak lesznek a szempilláid.

Mikor ne használd ezt a csodaeszközt? Ha pilláid természetesen göndörek vagy a spirálozási technikádat tökélyre fejlesztetted.

A spirálozás menete

Készülj fel, mert minimum három réteg szempillafestéket kell használnod. Az első réteg lehet egy szempillabázis nevű termék, ami egyrészt ápolja a szálakat, másrészt dúsító hatással is bír. Ez általában egy átlátszó vagy enyhén fehér színű, gél állagú termék. Drogériában és sminküzletben egyaránt megtalálod. A szokásos festési technikával fesd be vele a szempillákat, felül és alul egyaránt. Ne hagyd teljesen megszáradni, hamar nyúlj a fekete szempillaspirálod után!

A festést középtájon kezdd. Tedd a kefét egészen a szempillatőig, majd "z", azaz "cikcakk" mozdulatokkal haladj a szálak vége felé. Ugyanígy a külső és a belső részen is. A spirál legyen egy dúsító-hosszabbító, de arra is figyelj, hogy szétválassza a szempillákat. Egyéni, hogy ki, milyen típusú kefével szeret dolgozni, én a duci keféket részesítem előnyben.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Hagyd egy kicsit száradni, de még teljes száradás előtt kezdd el a második réteget. A folyamat ugyanaz, nem baj, ha sok a festék. Lényeges, hogy a pillatőig nyúlj az applikátorral, a szálak végig legyenek feketék. Úgy is mondhatjuk, a szempillatőben oly szokásos világosabb csík elkerülése végett figyelj erre oda!

Jöhet a harmadik réteg. A rétegek száma tőled függ: szempillád ne roskadozzon a festéktől, de legyen extra dús. Legvégül fordítsd a szemedre merőlegesen a spirálodat és igazgasd meg a szempilláidat, kicsit ragaszd össze őket. Ha így nem megy, egyszerűen csippentsd össze őket az ujjaiddal. Hogy ne hasson komikusan, csomómentesen dolgozz és az is fontos, hogy a szálak ugyanúgy vékonyodjanak el a végük felé, mint a normál esetben, tehát ne legyen tömbszerű.

Régi szempillaspirálok virágzása

Régi, kicsit beszáradt spiráloddal tudod a legegyszerűbben elkészíteni. A festék ilyenkor besűrűsödik, már nehezen választja szét a szálakat. Most ez nem is feladata, úgyhogy mostantól tartsd meg a kidobásra ítélt tubusokat.

A trend előnye

Ez egy természetes, vagány irányzat, a tökéletesre ívelt-festett szempillák lazább kivitele. A klasszikus "csillag szem" modern változata. Azt mutatja, hogy törődsz a sminkeddel, de nem vagy perfekcionista és nyitott vagy az újdonságokra. Extra fekete festékkel érheted el a maximális hatást.

Mindenkinek jól áll?

Igen. Hogy bebizonyítsuk, itt nézegethetsz rengeteg pókszempillát - mindenkinek remekül áll!

Azt nem mondom, hogy korfüggetlen, mert a nagyi furán mutatna vele, de aki érzi magában a spirituszt, vállalja be. Ha nem is a hétfő reggeli meetingre, de az esti koktélozáshoz, vagy a szombati bulihoz jól passzol. Ha nem vagy biztos, hogy jól állna-e neked, a legjobb, ha este, zuhanyzás előtt kipróbálod: a nappali sminkedet magadon hagyva, kétszer-háromszor átfested a szempilláidat. Rizikófaktor nulla, mivel rögtön lemoshatod.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Így sminkelj mellé!

Legyen ez a sminked középpontjában. Erős vagy csillogó szemhéjakat hagyj máskorra. Natúr, bézs és bőrszín közeli árnyalatokkal árnyékolhatod a szemedet, kontúrozhatod is a szempilla tövedet, de ne készíts hozzá macska ívű satírt.

Arcpírként semmit, vagy ugyanúgy bőrszínű, esetleg leheletnyi barack-rózsaszín pírt használj. Utóbbi jól ellensúlyozza a szemedet, meglágyítja az összhatást. Ajkad festésénél maradhatsz a természetes állapotnál, a színtelen szájfény csillogása kiemeli karakán szemfestésed. Ha meghökkentenéd a világot, a trend szerint piros és vörös árnyalatú rúzsok is társulhatnak hozzá.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd a StílusZsarut a Facebookon!


A StílusZsaru mindig figyel és rajta tartja a szemét a sztárokon és stílusikonokon, valamint azok ruháin is. Követi a legdurvább stílusbakikat és elkalauzol a divat világába.


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A STÍLUSZSARU OLDAL!



Öltözz a körömlakkodhoz!http://www.life.hu/szepulj/20130325-koromlakk-mintak-szinek-manikur-a-tavaszi-trendek-szerint.htmlÖltözz tavasztündérnek! - Heti szépségmustrahttp://www.life.hu/szepulj/20130322-divat-es-smink-a-heti-szepsegmustrajaban-szerepel-kate-upton-palvin.htmlFeszes popsi szupermodell módrahttp://www.life.hu/szepulj/20130320-candice-swanepoel-szupermodell-beavatott-feszes-popsijanak-titkaiba.htmlMiért félnek a magyar nők az élénk rúzstól?http://www.life.hu/szepulj/smink/20130322-miert-felnek-a-magyar-nok-az-elenk-ruzstol.htmlMindent a sminktetkókrólhttp://www.life.hu/szepulj/20130321-a-sminktetovalasok-veszelyeirol-es-az-eltuntetesrol-pintes-andrea-szakertonk-mesel.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.