Így sminkelj strandra, hogy ne folyjon szét az arcod!

izzadás strand fényvédő Nyár smink szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyarat, a strandszezont várva már biztosan te is nézegeted az üzletek fürdőruha-kínálatát. Jobb előre tervezni, nehogy elfogyjon a kedvenc darabod. Azon gondolkodtál már, hogyan fogsz gondoskodni az arcbőrödről a kánikulában? Esetleg azok közé tartozol, akik a strandra is sminkelnek? Összegyűjtöttünk néhány kiváló terméket, amivel garantáltan a helyén marad a sminked, egyúttal az arcbőrödet is véded.

Forrás: Calzedonia
Forrás: Calzedonia

A fényvédelem a legfontosabb

Kettős bennünk az érzés, hogy sminkeljünk-e strandra, vagy ne. Annyira jó letörölni az egész heti sminket, és a vízparton élvezni, ahogy a napsugarak feltöltik igénybevett bőrünket. A 40 fokban úgyis a lehető legkevesebb dolgot viseljük el magunkon. Akkor miért adnánk a fejünket sminkelésre? Hát mert a divat és a szépség a szenvedélyünk! Persze az elegáns és szexi fürdőruhák is jobban érvényesülnek. Ha neked is megdobban a szíved, amikor elképzeled az összhatást, akkor ez a cikk neked szól!

A kozmetikai márkák körültekintően alkotják meg a nyári szezonra a termékeiket. Ápoló, hidratáló hatásuk maximális. Az 50 faktoros előkészítő krém a déli órákban is véd, és mikrocsillámjainak köszönhetően optikailag kisimítja a bőrödet, egységes színt ad neki. Elég ez az egy réteg és frissebbnek fog tűnni a bőröd. A napsugaraknak kitett bőrt mindenképpen kend be vele. A nap során jó szolgálatot tesz egy arcpermet, ami frissíti és hidratálja a bőrt.

Modell fotó: Victorias Secret
Modell fotó: Victorias Secret

1. MAC SPF 50 primer, 2. Oriflame arcpermet

Pórusösszehúzó a tartós smink érdekében

Csodát nem tudunk tenni, hiszen 40 fokban az ember lánya izzad. Segíthet egy csésze forró zöld tea, így a tested a külső hőmérséklethez igazodik. Külsőleg pedig használj pórusösszehúzót. Ezt általában a T-vonalra kenjük, ami a homlok-orr-orr környéke-áll területe. A pórusösszehúzót minden nap használhatod, elsősorban tág pórusú hölgyeknek ajánljuk. Alkalomra, extrém körülményekhez kiváló, ugyanis késlelteti az izzadást, ezáltal tartósabb lesz az alapozód. Kánikulában mindenképp használd és vidd magaddal, délután jól jön egy frissítés az esti buli előtt.

Modell fotó: Victorias Secret
Modell fotó: Victorias Secret

Termék: MAC pore minimizer

Légiesen könnyed termékek a természetesség jegyében

A BB krém is jó választás a bőr védelme érdekében. Ezek minimum 25 faktorosak. A színezett hidratálónál jobban fed, de még nem alapozó hatású. Ha emellett döntesz, jusson eszedbe, hogy amikor a vízből kijőve megtörlöd az arcodat, megfoghatja a törölköződet. Inkább olyan alkalmakra ajánljuk, amikor csak napozni mész. A korrektorodat cseréld le egy állagában könnyedebb verzióra. A púderes és hosszan tartó hatásúak várjanak őszig, most a "highlighter" elnevezésű termékekkel érhetjük el a kívánt hatást. Mégpedig azt, hogy a karikáink biztosan el legyenek tüntetve, és észrevétlen is legyen a korrekció. Nem ad plusz réteget, csak pigmentáltságánál fogva kivilágosítja a szemed alatti és körüli területet. Ujjbegyeddel dolgozd a bőrödbe.

Modell fotó: Beach Bunny Swimwear
Modell fotó: Beach Bunny Swimwear

1. MAC prep + prime highlighter, 2. Body Shop all in one BB krém

Viseld a szemeden a víz színeit

Ha te is a dús, hosszú, ívelt szempillák szerelmese vagy, és erről nem akarsz/nem tudsz lemondani a strandon sem, akkor már biztosan felfedezted a vízálló spirált. A mi javaslatunk, hogy a fekete spirálodat hagyd meg az esti koktélozáshoz, a strandra pedig válassz egy színeset. Királykék, lime zöld, sötét orgonalila, vízkék, amik arra várnak, hogy a magadévá tedd őket. Válassz a fürdőruhádhoz, strandtáskádhoz, papucsodhoz illőt. Ha már spirál, akkor mi ezek mellett tettük le a voksunkat.

Modell fotó: Calzedonia
Modell fotó: Calzedonia

1. Chanel szempillaspirál, 2. IsaDora türkiz és kék szempillaspirál

Vízálló ceruzát is találsz a boltok polcain. A fekete, barna és szürke szerintünk túl alkalmi és művi lenne a strandra. Természetesen a színeseket szeretjük. Húzz vonalat egészen a szempillatőbe, pöttyözve töltsd ki a szempillaszálak közötti területet, mintha a felső belső szemhéjadat festenéd. Ez először furcsa érzés lesz. Nincs szükség vastag vonalakra, inkább a szín erőssége a lényeg és persze az, hogy ne kenődjön el. Ha sminkkirálynő vagy, és visz a kezed tovább, akkor kontúrozd körbe a szemedet és kacsints egyet a fagyis fiúra. Ne törődj az árgus szemekkel, csak érezd jól magad a színes szemeddel.

Modell fotó: Calzedonia
Modell fotó: Calzedonia

1. Chanel lila szemceruza, 2. Catrice kék szemceruza

Ragyogó orca és ápolt ajkak

A por állagú termékek ugyancsak az esti buli kellékei. Hamar gyűrődnek és előfordulhat, hogy nem eresztik át kellően a fényt, vagyis foltosra sülhetsz velük. Amúgy sem jó érzés viselni, és az izzadt bőrön elcsúszhatnak. Marad tehát a krémes pirosító, amit általában az ajkadra is használhatsz. Ez az igazán smink- és divatőrült lányok kelléke, mi maradnánk a szem és az ajak festésénél. Szerintünk a pírt pótolhatja a fiúk elismerő pillantása... Ajkad bőrét először ajakápolóval hidratáld, főleg, ha tenger mellett strandolsz. A sós víz amennyire jót tesz a bőrnek, annyira szárítja is azt. A bőrödre tapadt sóval dörzsöld át az ajkad bőrét, így az elhalt hámsejteket eltávolíthatod. Ezután használd a krémet vagy a vizes csillogású ajakfényt. A csillámokról lebeszélnénk mindenkit, inkább az átlátszó, de színes fények, rúzsok pártján vagyunk.

Modell fotó: Victorias Secret
Modell fotó: Victorias Secret

1. Blistex ajakápoló, 2. Maybelline rúzs

Lélegzetelállító smink fesztiválszezonrahttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130612-hogyan-legyek-jo-no-dogos-fesztivalsmink-nyarra.htmlKáprázatos sztársminkek a Comet gálárólhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20130613-kaprazatos-sztarsminkek-a-viva-comet-galarol.htmlKis szemű sztárok sminktrükkjeihttp://www.life.hu/szepulj/smink/20130527-smink-trukkok-kis-szemu-holgyeknek-vegy-peldat-selena-gomez-taylor.htmlImádjuk a türkizt! Üde nyári smink forró napokrahttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130522-hogyan-legyek-jo-no-nyari-smink.htmlSminkelj úgy, mint Julianne Moore!http://www.life.hu/szepulj/smink/20130521-julienne-moore-elegans-sminkje-a-cannesi-filmfesztivalon.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.