Boldogabb, aki többet szexel a szomszédjánál

boldogság szex kutatás LifeNight pszichológia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokkal jobban érzik magukat azok, akik azt hiszik, hogy többet szexelnek másoknál.

Minél többször szerelmeskedünk, annál boldogabbak vagyunk - a Coloradói Egyetem kutatói szerint legalábbis így van. Az általuk készített felmérésben összesen 15 ezer embert kérdeztek ki szexuális életükről (és más egyébről), melyek alapján arra a megállapításra jutottak, hogy a több szex a kiegyensúlyozottabb és boldogabb élet titka.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Azok, akik hetente legalább kétszer-háromszor ágyba bújtak kedvesükkel, átlagosan 55%-kal érzik magukat vidámabbnak, mint azok a társaik, akik az elmúlt egy évben nem részesültek ilyen "akcióban". A tanulmány szerzője, dr. Tim Wadsworth a pénzhez hasonlítja a szexet. Úgy véli, az embert nem feltétlen jövedelmének nagysága teszi boldoggá, hanem az a tudat, hogy jobban keres, mint például a szomszédja. Dr. Wadsworth szerint ugyanez vonatkozik a szexre is: ha valaki tudja, hogy a barátai minden este csinálják, az sokkal kevésbé lesz elégedett hálószobai életével abban az esetben, ha ő nem mondhatja el mindezt magáról.

Felpezsdítenéd egy kicsit a szexuális életed? A Life.hu-nak akad egy-két tippje, hogyan fogj hozzá.

Fotó: Julian Laidig
Fotó: Julian Laidig


Kövesd a Szexpázsit blogot a Facebookon is!


Mert igenis minden nap megérdemelsz egy szexi pasit, valamint egy jó történetet.
Kövesd a Szexpázsit oldalt a Facebookon és hagyd, hogy naponta elcsábítson!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A SZEXPÁZSIT OLDAL!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.