a nap cikke párkapcsolat szexuálpszichológus Győri Szilvia szerelem Life.hu szakértő szakértő kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Olvasónk, Rita időről időre csak menekül. Kapcsolatot szeretne, de amint összejönne valami, mondvacsinált indokokkal kihátrál belőle. A fiatal lánynak Győri Szilvia, a Life.hu szexuálpszichológus és tanácsadó szakpszichológus szakértője adott tanácsot.

Kérdezz a Life.hu szakértőitől! Tedd fel kérdésed a szakerto@life.hu címen! Ne felejtsd el megírni, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni.

"Tisztelt Győri Szilvia!

Nekem az a problémám, hogy ha találkozom valakivel, az első pár randi után azonnal behúzom a kéziféket, és amint komolyabbra fordul a dolog, lebeszélem magam az illetőről. Azt mondogatom magamnak, hogy a pasi nem elég jó hozzám, nem elég izmos, nem elég vagány, nem elég bevállalós. Nem keres annyit, amennyi jó lenne, egyáltalán miért nincs több diplomája, és ha úgyis találok jobbat nála, miért érem be kevesebbel?!

Ez egészen addig így megy, amíg teljesen ki nem ábrándulok belőle. Vajon miért gyilkolom ki az érzéseket magamból, és hogyan tudnám ezt abbahagyni? A barátnőim szerint nincs gond a férfiakkal, de én mégis újra és újra leépítem őket, pedig nagyon szeretnék kapcsolatban élni.

Köszönettel,
Rita"

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Kedves Rita!

Mit jelent számodra egy komoly kapcsolat? Illetve mik azok a dolgok, amik ennek kapcsán félelemmel töltenek el? Ezeket a kérdéseket mindenképp érdemes lenne átgondolnod.

A leveled alapján úgy tűnik számomra, hogy te magad alakítod úgy a dolgokat, hogy végül ne mélyüljön el egyetlen ismeretséged sem. Amikor akadályozzuk magunkat valamiben (akár tudatosan, akár tudattalanul), általában egy olyan dolog megvalósulásától félünk, amiről úgy érezzük, nem vagyunk felkészülve rá, vagy csak szimplán nem szeretnénk megélni azt. Egy komoly kapcsolat többek között felelősséget, elköteleződést szimbolizál. Elképzelhető, hogy erre nem állsz készen, és még élni szeretnél egy kicsit, szükséged van a szabadságra, függetlenségre. Az is lehet, hogy egy kapcsolat az összeköltözést vagy családdá formálódást szimbolizálja számodra, amit szintén nem szeretnél. Ennek hátterében is számos ok állhat. Elképzelhető, hogy olyan párkapcsolati modellek vannak a környezetedben, amelyek nem példaértékűek számodra, vagy a gyermekvállalást érzed még korainak, stb.

Azt is érdemes lenne átgondolni, hogy milyen férfit keresel, kire vágysz pontosan. Ki kell alakítanod egy értétkrendet ahhoz, hogy tudd, kik azok a férfiak, akiket szívesen közelebb engedsz magadhoz, és kik azok, akiket nem.

A félelmeiddel pedig szembe kell nézni, csak így fogsz tudni változtatni. Ha alaposan végiggondolod, hogy mitől tartasz, a választ is meg fogod kapni, és tudatosan tudsz majd figyelni arra, hogy ne menekülő útvonalakat válassz.

Üdvözlettel: Győri Szilvia

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Cikkek, információk, nyereményjátékok, szavazások, horoszkópok és galériák. Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, ha nem akarsz lemaradni semmiről!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A LIFE.HU OLDAL!


Részeges apa - te miért nem bízol a férfiakban?http://www.life.hu/szeress/20130603-miert-nem-bizunk-a-ferfiakban-s-kallai-szilvia-az-omyno.htmlHomályosan látsz? Így kezeld a toxoplasmát!http://www.life.hu/gyogyulj/20130530-benke-rita-a-toxoplasma-fertozesrol-a-lifehu-termeszetgyogyasz-reflexologus-akupresszor.htmlÍgy fogyaszd le a párodat!http://www.life.hu/ez-zsir/20130530-fogyni-szeretne-a-parom-nagy-amarilla-a-lifehu-gyogytornasz-aerobikoktato.htmlSzemélyre szóló karrier-előrejelzést kaphatszhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130529-nagy-melinda-a-lifehu-szakertoje-asztrologus-asztrozofus-valaszol-az-olvasoi.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.