poligráf betegség párkapcsolat önértékelés testképzavar megcsalás Othello szindróma féltékenység félrelépés bizalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Debbi Wood egy nem túl hízelgő címet tudhat a magáénak, ő ugyanis a féltékenység jelenlegi világrekordere a Daily Mail szerint. Persze ahhoz, hogy valaki az őrültségével kiérdemelhesse ezt, kell egy társ is, aki elviseli őt egy párkapcsolatban. A Life.hu Debbi és Steve Wood szerelmének nyomába eredt.

Féltékeny vagy? Ez az oka! című cikkünkből, melyben alaposan körbejártuk a témát, kiderült, hogy a féltékenység a legtöbb esetben két okra vezethető vissza: a kisajátításra és a kisebbségi komplexusra. Az előbbi esetében a partnerre vonatkozó birtoklási vágyról van szó, vagyis amikor úgy kezeljük a párunkat, mintha annak teste és lelke a mi tulajdonunk lenne. Kisebbértékűség esetén pedig a mi alacsony önértékelésünk áll a féltékenység hátterében. Ha ugyanis bizonytalanok vagyunk önmagunkban, akkor nem tudatos szinten, de gyermekies függőséget alakítunk ki. Nos, Debbi esetében is pontosan erről van szó.

Debbi és Steve Forrás: Northfoto

Van, aki az új pasi volt barátnőjére féltékeny, de az is előfordulhat, hogy egy működő kapcsolatban üti fel a fejét ez a pusztító érzés. A legérdekesebb, hogy ebben a történetben a nőnek még csak oka sincs a hisztire. Mivel azonban önmagát sem képes elfogadni, a párjára és a kapcsolatára vetíti ki bizonytalanságát.

A 30 éves Steve és a 42 éves Debbi kapcsolata mindössze két éve tart, egészen pontosan attól a naptól kezdve, hogy ismerőseik bemutatták őket egymásnak. A legelső randit és az első csókot egy sietős összeköltözés követte, a nő ugyanis azonnal szerelmes lett a férfiba. Mivel ez a kapcsolat első szakaszában még nem volt teljesen kölcsönös, Debbi nehezen tudta kontrollálni a féltékenységét. Pornószűrő programot telepített párja számítógépére és megtiltotta Steve számára, hogy tévét nézzen. Debbi nem szerette volna, ha szerelmének másokon is megakad a szeme, így egész egyszerűen megtiltotta neki, hogy olyan műsorokat nézzen, amelyben nők vannak. Bennünk először itt merült fel a kérdés, hogy Mr. Wood miért nem hagyja ott őrült kedvesét?

Forrás: Northfoto

Ahogy azt már a cikk elején pedzegettük, Steve párja testképzavarral és bipoláris depresszióval küzd, sőt, orvosai szerint egyenesen Othello-szindrómás. A kóros féltékenység egyébként Shakespeare Othello című művének főszereplőjéről kapta a nevét, aki túlzottan féltékeny volt a feleségére, Desdemonára. Debbi tisztában van a betegségével, és szerencsésnek tartja magát, hogy a partnere ilyen megértő. Hogy Steve-re a megértő-e a tökéletes szó, abban nem vagyunk teljesen biztosak, a történet kapcsán azonban egy dolog sokaknak feltűnhetett. Méghozzá az, hogy míg végig egy kapcsolatról, egy barátról és egy barátnőről beszéltünk, a pár vezetékneve mégis ugyanaz. Ennek az az oka, hogy az eljegyzést követően, mert mint ismeretes, erre is sor került, a nő még a házasság előtt felvette a párja nevét, hogy ezzel is meggyorsítsa az eljárást, és megsürgesse az esküvőt.

Az Othello-szindrómával és Steve viselkedésével kapcsolatban Deáki Tímea párterapeuta véleményére is kíváncsiak voltunk. Legközelebbi cikkünkben szakértőnk segítségével a másik oldalt is megvizsgáljuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.