Egész életemben haragudtam Schumacherre!

Forrás: AFP/Ferenc Isza -
síbaleset agyműtét Forma-1 Forma-1-es versenyző világbajnok Michael Schumacher Franciaország síelés kórház legenda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A családom Senna után nem igazán nézett már Forma-1-et, én viszont alig több mint tízévesen úgy éreztem, hogy lány létemre ez a világ engem nagyon is érdekelni fog. 2000-ben szerettem bele, amikor Schumi már háromszoros világbajnok volt, és jó úton haladt a negyedik címe felé. Gyerekként persze nem értettem, hogy miért mindig a piros autó nyer, és akkoriban nagyon mérges is voltam rá emiatt.

Éppen ezért kezdtem dacból Mika Häkkinennek drukkolni. Azért, mert ő volt az a versenyző, aki meg tudta szorongatni a piros ruhás pasit. 2001-ben, amikor a spanyol nagydíjon a finn autója az utolsó körben leállt, valósággal őrjöngtem, mert megint Schumi nyert. Amikor negyedszer is világbajnok lett, már biztos voltam benne, hogy engem a lehető legrosszabbkor szippantott be a száguldó cirkusz világa, mert ahelyett, hogy a földkerekség leggyorsabb férfijét imádom, akkor csillan fel a szemem, ha végre valaki más diadalmaskodik. 2002-ben aztán még jobban felbosszantott, amikor a Ferrari az osztrák nagydíjon arra kérte Michael csapattársát, Rubens Barrichellót, hogy engedje őt maga elé. Miközben én nem láttam a pipától, ő az év összes futamán dobogóra állt, és ötödszörre is világbajnok lett.

Forrás: AFP/Ferenc Isza

2003-ban sem javult kettőnk kapcsolata. Akkor már egy másik finnek, Kimi Raikkönennek szurkoltam, de Schumi az utolsó futamon, mindössze két ponttal, de megint csak lenyomta a kedvencemet, és megszerezte a hatodik világbajnoki címét. A 2004-es hetediket valójában már nem is számoltam...

De amikor 2005-ben megszakadt ez az akkor már öt éve tartó álomsorozat, nem fért a fejembe, hogy ha már minden rekordot ő tart, annyi világbajnoki címet szerzett, mint még soha senki, a legtöbb győzelem, első rajtkocka, leggyorsabb kör és miegymás mind-mind az ő nevéhez fűződik, akkor mit akar még? Miért nem megy haza végre és nézi, ahogy felnőnek a gyerekei? Miért nem elég neki, hogy tapasztalatával, gyakorlatával és határtalan tudásával segíti tovább a maranellóiakat? 2006-ban aztán belátta, hogy nekem volt igazam, de mindössze három idényt hagyott ki. 2010-ben újra Forma-1-es autóba ült, de akkor már egy Mercedesbe, amelyben további három évet töltött el. Haragudtam rá azért is, amiért nem igazán találta a helyét annak ellenére, hogy még azok is szomjazták a sikerét, akik nem is neki drukkoltak. Sikertelenségének oka csakis az lehetett, hogy ő valójában a Ferrariba született.

A 2013-as szezon már a legendás pilóta nélkül zárult, így senki nem gondolta volna, hogy a tavalyi év utolsó napjaiban mégis mindenki Michael Schumacherért fog szorítani. De sajnos így történt. Mert ez a fantasztikus ember, akit hozzám hasonlóan még azok is szeretnek, akik igazából sosem szerették, egyszer csak elesett és megütötte a fejét.

Forrás: AFP/Sascha Schuermann

Adrenalinvadászok - mert félni jó!

Michael Schumacher szerencsétlen síbalesete nyomán került újra terítékre az adrenalinkergetés, az extrém sportok és az élménykereső viselkedés kérdése. A témáról itt olvashatsz bővebben.

Schumacher jelenlegi állapota stabilhttp://www.life.hu/gyogyulj/20140101-schumacher-jelenlegi-allapota-stabil.htmlAz a kérdés, egyáltalán túléli-e Schumacherhttp://www.life.hu/gyogyulj/20131231-a-felipe-massat-is-muto-szakember-veres-robert-szerint-michael-schumacher-nagyon-sulyos-serulest.htmlJavult Schumacher állapota, de még életveszélyben vanhttp://www.life.hu/legykepben/20131231-michael-schumacher-hetszeres-forma-1-es-vilagbajnokon-ujabb-mutetet-hajtottak-vegre-kicsit-javult.htmlKépregény készült Schumacher balesetérőlhttp://www.life.hu/legykepben/20131231-michael-schumacher-egykori-forma-1-es-pilota-sibaleseterol-kepregeny-keszult.htmlTovábbra is élet-halál között Michael Schumacherhttp://www.life.hu/legykepben/20131231-tovabbra-is-elet-halal-kozott-a-sibalesetet-szenvedett-forma-i-pilota-michael-schumacher.htmlTovábbra is kómában van Schumacherhttp://www.life.hu/legykepben/20131230-michael-schumacher-hetszeres-f1-vilagbajnokot-mesterseges-komaban-tartjak-sibalesete-utan.htmlAki Ferrariba született: Michael Schumacherhttp://www.life.hu/life/galeria/20131230-michael-schumacher-a-hetszeres-forma-1-vilagbajnok-autoversenyzo.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.