párkapcsolat sms üzenet szerelem szakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szakítás sosem kellemes. Akkor sem, ha te mondod ki, hogy vége, akkor sem, ha a (volt) párod, de ha az elbocsátó "szép" üzenet SMS-ben, e-mailben vagy valamelyik közösségi oldalon érkezik, az nagyon lesújtó élmény.

Marad a közösségi oldal?

Egy új felmérés szerint minden ötödik szakító fél írásban adja exe tudtára, hogy kész, vége, nincs tovább. Ám ahogy a papírra körmölt szerelmes levelek ideje lejárt, úgy a szakítós leveleket sem a postás hozza manapság. A leggyakrabban e-mailben, SMS-ben vagy valamelyik közösségi portálon kapjuk meg az egyáltalán nem túl örömteli hírt, mármint ha a párunk nem veszi magának a bátorságot, hogy elénk álljon, és szakítson.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock


Tudtad?

A közvélemény-kutatás konkrét adatokkal is szolgál. A megkérdezett férfiak 21, míg a felmérésben részt vevő nők 16%-a szakított már SMS-ben vagy az egyik legnagyobb közösségi oldalon. Te adtad már ki ily módon valakinek az útját?


Ki szakít írásban?

Gondoltad volna, hogy ezt a módszert legtöbbször a pasik alkalmazzák? Bizony a férfiak bizonyulnak gyengébbnek, ha szakításról van szó, és inkább lepötyögnek néhány közhelyes mondatot - mint pl. "Ez az én hibám, nem a tiéd" vagy "Szeretlek, csak időre van szükségem" -, majd megnyomják a küldés gombot. De van ennél rosszabb is! Ne feledkezzünk meg a "Majd felhívlak" típusokról sem, akikről soha többé nem hallunk, sőt, vannak, akik egy harmadik fél, egy közvetítő bevonásával szakítják meg a kapcsolatukat.

Évi, asszisztens (30)

"Szerencsére kiegyensúlyozott és boldog párkapcsolatban élek, így nem veszélyeztet a szakítás. Az egyik barátnőm azonban éppen a közelmúltban kapott szakítós e-mailt a pasijától, méghozzá napközben a munkahelyén. Szegény teljesen összeomlott! De mi, a barátnői is nagyon kiakadtunk! Hogy lehet valaki ennyire gerinctelen, hogy többéves együttélés után titokban lelép, és csak egy e-mailt küld!? Abban a pillanatban meg tudtam volna fojtani..."


Ha menni kell, hát menni kell...

Egy megromlott kapcsolatban élni sokkal rosszabb, mint egyedül - ezt előbb-utóbb mindenki belátja, akinek a párjával gyakrabban vannak csetepatéi, mint boldog percei - és akkor eljön a szakítás ideje. A legtöbb függetlenségre vágyó fél manapság is a személyes találkozót választja, különösen, ha egy hosszabb, érzelmes, "együttélős" párkapcsolat végére kíván pontot tenni. Sokan szakítanak telefonon is, ami talán még mindig jobb, mint egy 160 karakteres üzenet.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Mint említettük, sok függ a kapcsolat minőségétől és időtartamától is. Egy hosszú, több évig tartó szerelmet egy telefonhívással vagy e-maillel lezárni a régi szép idők gonosz megcsúfolása, de egy néhány randis, alkalmi viszonyt nem illetlenség írásban lezárni. A kapcsolat végéről vagy egy új kedves felbukkanásáról azonban mindenképpen illik értesíteni az exkedvest.

Dorka, dizájner (25)

"Szerintem soha senkivel nem szakítottak olyan megalázó módon, mint velem! Nem volt egy évekig tartó, lángoló nagy szerelem a miénk, mégis szinte sokkot kaptam, amikor a pasim kiírta az egyik közösségi oldal üzenőfalára, hogy "kapcsolatban van" - egy másik lánnyal. Teljesen összetörtem, úgy éreztem, hogy a női önbecsülésem teljesen megsemmisült. Ma már csak nevetek a történeten, hiszen a szeretteimnek köszönhetően megértettem, hogy ez nem engem minősít, hanem őt!"


Új év, új kapcsolat?

Az év első hónapjai általában az újrakezdésről szólnak, nem csoda, hogy ilyenkor több a szakítás - derült ki egy kutatásból. Ha egy kapcsolat már a végét járja, januárban és februárban még tart az "új év, új élet" érzés, és ilyenkor könnyebben rászánjuk magunkat a kijelentésre, itt a vége! Az év eleji szakításhullám, ami a sztárvilágban legutóbb Ashley Juddot és férjét, Dario Franchittit érte el, persze nem előzmények nélküli, de ha csupán a bátorságod hiányzott, hogy a tettek mezejére lépj, és befejezd a döcögő kapcsolatot, akkor az esztendő elején, a "most végre új életet kezdek" szellemében ezt bátrabban megteheted.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.