a nap cikke szingli párkapcsolat férfi társkeresés szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az idei nyarat is társtalanul töltöd, és ettől a gondolattól úgy érzed magad, mint egy hervadó "árvácska", aki lassan belepusztul a magányba? A kétségbeesés, a múlt fantomjai vagy a férfiminta hiánya is állhat a boldogságod útjában, és ha szeretnéd megtalálni a hozzád illő párt, a Life.hu tippjeivel elkerülheted a tipikus szinglihibákat!  

1. ismerkedési hiba: Tapadós romantika

Az árral szemben is lehet úszni, és ellenszegülni a hagyományos társkereső szabályoknak, amik arra ösztönzik a nőket, hogy bátran kezdeményezzenek, válasszák ki a nekik tetsző férfit és vegyék át az irányítást felettük. A valóságban azonban a pasik a kihívásokat keresik, és az a nő kelti fel igazán az érdeklődésüket, akiért harcolni kell, és nem adja könnyen magát. Ennél már csak az a rosszabb, ha az első randin intim titkokat osztasz meg a másikkal, vagy belebújsz a "tapadós ruhába", és óránként hívogatod újdonsült partneredet. Ha mindig te vagy a kezdeményező, szinte a nullára redukálod annak esélyét, hogy titokzatos és megfoghatatlan nőként jelenj meg a másik fejében, ami éppúgy igaz az online társkeresésre is.
Megoldás: kövesd a kevesebb néha több elvét, ne viselkedj rámenősen, és igyekezz finomítani a csábítási készségeiden, mert a férfiakban ott rejtőzik az ősi vadászösztön, és szeretik becserkészni az áldozatukat.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

2. ismerkedési hiba: A szexet első randis műfajnak gondolod

Gyorsaság-fixált társadalmunkban az azonnali örömök felé billen a mérleg nyelve, de sokkal többet veszíthetsz, mint amennyit nyersz, ha túl könnyen odaadod magad. A gyors szex a leggyakoribb és legveszélyesebb hiba, amit a nők elkövetnek az ismerkedési fázisban. Bár elsőre izgalmasnak tűnik a gondolat, de elég nagy csalódás, ha azután ismered meg a másikat, miután ágyba bújtál vele. Ilyenkor jönnek a fájdalmas kérdések, hogy miért használta ki az érzéseidet, és miért nem mondta el őszintén, hogy csak futó kalandot keresett. A random szex után könnyen elveszítheted a másik tiszteletét és a bizalmát, ráadásul - ha nem védekeztél megfelelően - az egészségedet is veszélyezteted.
Megoldás: adj magatoknak lehetőséget arra, hogy jobban megismerjétek egymást, és ha igazán felkeltetted a pasi érdeklődését, az izgalommal teli várakozás még jobban erősítheti a kapcsolatot.

Lilla, logisztikai ügyintéző (33)

"Ma már egyáltalán nem szokatlan, hogy valaki 35 évesen egyedülálló, s bár a társadalmi elvárások még mindig a házasságok felé orientálják az embereket, biztos vagyok benne, hogy ez megváltozik az elkövetkező évtizedekben. A világban még többen választják majd a függetlenséget, ráadásul az előrejelzések szerint tovább fogunk élni, ami érdekes kihívás elé állítja majd a nőket és a férfiakat is. Én úgy gondolom, hogy a szinglilét még mindig jobb, mint társas magányban élni, ahol már csak a különböző érdekek tartják össze a kapcsolatot. Teszek rá magasról, hogy mit gondolnak mások, én biztosan nem fogok megalkudni olyasvalaki mellett, aki nem felel meg az igényeimnek."

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

3. ismerkedési hiba: Mindig a tökéletest keresed

A munkájukban sikeres egyedülálló nők gyakran a magánéletükben is maximalisták, és komplett kívánságlistát gyártanak az álomférfival kapcsolatban, aki általában jóképű, magas, izmos, mindemellett megértő és intelligens - hogy csak néhányat említsünk a számtalan attribútumból. Elvárásaidból némi előnyt is kovácsolhatsz, mert így kiszűrheted azokat, akik nem rendelkeznek a kívánt tulajdonságokkal, ugyanakkor jelentősen csökkentheted esélyeidet a "húspiacon", mert tökéletes férfi nem létezik. A partnerség három alappilléren nyugszik: érzelmi, intellektuális és szexuális területen, ám e három oszlop egy párkapcsolatban sem oszlik el egyenletesen.
Megoldás: lehet, hogy az első benyomás nem olyan erős, de talán a második, harmadik vagy tizedik alkalommal meglátod a másik értékeit, így könnyen lehet, hogy ő számodra a tökéletes választás.

4. ismerkedési hiba: Feszítővassal csak az ajtót lehet kinyitni!

Lehet, hogy már évek óta az igazit keresed, és rettenetesen unod a sanyarú magányt, de a boldogságot nem lehet kikényszeríteni. Ha most és azonnal véget akarsz vetni a szingli életmódnak, eláruljuk, hogy kétségbeesett "vadász-stratégiád" garantáltan nem fog működni, plusz kiteszed magad annak a veszélynek, hogy simán belesétálsz egy megbízhatatlan alak kelepcéjébe, akinek a legutolsó gondolata elköteleződni egy nő mellett, az általa okozott szívfájdalomról már nem is beszélve. Teljesen érthető, ha csalódott vagy a balul sikerült randik után, de bármennyire is vágysz egy odaadó társra, a szeretetáradattal csak megfojtod jelöltedet, aki inkább menekülőre fogja.
Megoldás: A tehetetlenség és a reménytelenség érzését úgy győzheted le, ha nyitva tartod a szemedet, és tovább keresel. Egy időre tedd félre az ideális férfi eszményképét, merj megismerni másokat, és légy befogadó az új élményekre.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Anikó, turisztikai menedzser (30)

"Nem értem, miért mondják folyton a pasik, hogy a szingliség a nők döntése. Nekem már évek óta nem volt normális párkapcsolatom, és egyáltalán nem hiszem, hogy ez csak rajtam múlott. Úgy látom, hacsak nincs valami komolyabb hiba a nőben, mint pl. nagyon kövér vagy elviselhetetlenül hisztis, akkor jó eséllyel egyedül marad. Gyakorlatilag minden szingli lány, akit ismerek, átlagos kinézetű és teljesen normális, mégsem veszik őket észre a pasik. Az internetes társkeresőkön ugyanez a helyzet, egyszerűen azért, mert sokkal több a nő. Emiatt van az, hogy a férfiak kedvükre válogathatnak a fiatal csajok közül, és eszük ágában nincs egy korombelivel ismerkedni, mert attól félnek, hogy egyből a házassággal meg a szüléssel hozakodik elő."

5. ismerkedési hiba: Túl hangosan ketyeg a biológiai óra

A nők tipikus jellemzője, hogy félnek az egyedülléttől, különösen akkor, ha már elmúltak 30-35 évesek, és a környezetükben minden barátnőjük megelőzte őket a családalapítást illetően. A kétségbeesés belső frusztrációt szül, ami kiválthatja az önértékelés elvesztését, ám semmi nem gátolja jobban a párkeresést, mint az önbecsülés hiánya, ami a legkevésbé vonzó a férfiak szemében. Van, ami még ennél is hervasztóbb: ha megismerkedsz valakivel, és néhány hét múlva már az esküvőt tervezgeted, szinte biztos lehetsz abban, hogy az illető megérzi elkeseredettségedet, és hanyatt-homlok menekül előled.
Megoldás: Bármennyire is nehéz, a biológiai órádat el kell csendesítened egy időre, és amíg nem találkozol azzal, aki boldoggá tesz, meg kell tanulnod élvezni az egyedüllét előnyeit.

Gazdag Enikő pszichológus véleménye:

"A társkeresés egy összetett feladat, hisz napjainkban mind a férfiaknak, mind a nőknek számos szerepelvárásnak kell megfelelni. Nők esetében a leggyakoribb társkereső hibák általában az önértékelési problémákból adódnak, amit még inkább erősítenek a médiából áradó téves információk, ugyanakkor sokan rossz helyen és rosszkor keresik a szerelmet, ami azt jelenti, hogy még nem zárták le a múltat, ezért képtelenek tiszta érzelmekkel indulni egy új kapcsolat irányában. Aki párt keres, annak kerülnie kell az ismétlődő hibákat, és többet kell megtudnia saját igényeiről, hogy reális kép alakulhasson ki benne önmagáról, illetve a partnerrel szemben támasztott követelményekről. Az optimizmus, a nyitottság, a változás és a fejlődés iránti vágy létfontosságú a sikeres ismerkedéshez, ugyanakkor célszerű önvizsgálatot tartanunk, és feltennünk azokat a kérdéseket, hogy melyek az erős és gyenge pontjaink, milyen következtetést lehet levonni a párkapcsolati szokásainkból, és milyen tulajdonságokat érdemes keresnünk egy férfiban."

Fotó: Terry Richardson
Fotó: Terry Richardson
Kövesd a Napi hímet a Facebookon!


Mert igenis minden nap megérdemelsz egy szexi pasit. Kövesd a Napi hím oldalt a Facebookon és hagyd, hogy naponta egy szexi arc vagy test elcsábítson!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A NAPI HÍM OLDAL!


Ismerd fel, ha bántalmazó a társad!http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130522-szex-szerelem-parkapcsolat-ismerd-fel-a-bantalmazot.htmlTúlélhető-e a távkapcsolat? - pasik vallomásaihttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130516-szex-szerelem-parkapcsolat-tulelhetoe-a-tavkapcsolat-pasik-vallomasai.html4 dolog, ami tilos, ha ismerkedni szeretnélhttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20110804-szex-szerelem-parkapcsolat-4-dolog-amit-ne-vess-be.htmlFérfi-mátrix: Te melyik típusra gerjedsz?http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130514-szex-szerelem-parkapcsolat-a-ferfimatrix-te-milyen-tipusra-gerjedsz.html"Nem vagyok nyuszipók!" - Vigyázz, hogy becézed!http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130510-szerelem-parkapcsolat-becezo-szavak.htmlNe csak csokit nyalogass! - Te tudsz csábítani?http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130503-szex-szerelem-parkapcsolat-te-tudsz-csabitani.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.