párkapcsolat szex férfi szerelem szakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy szakítás, bármilyen okból és bármilyen módon is történjen, mindenképp nagyon meg tudja viselni az embert - arról nem is beszélve, hogy alaposan megváltoztatja az életét. A Life.hu most körbekérdezett, ki hogyan próbál meg túlélni ilyenkor.

1. Remete módszer

Erika, gyógypedagógus (30)

"Nálam a szakítás után szabályos gyászkorszak kezdődik, csak úgy tudok túllépni, ha egy időre teljesen elvonulok a világtól. Ilyenkor még a barátaimmal se nagyon találkozom, az exszel pedig főleg tilos bármiféle kapcsolatfelvétel, bár valamiért ezt a pasik időnként nehezen tudják felfogni. Aztán ha mindent átgondoltam, kibőgtem magam, feldolgoztam az egészet, akkor újra ki tudok lépni a társas életbe."

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

2. Kutyaharapást szőrével

Dávid, szociális munkás (34)

"Ha nincs már csaj, arra a legjobb gyógyírt az új csajok jelentik. Nálam a legjobb búfelejtő a csajozás, de ez biztos azért is van, mert eléggé kalandozós típus vagyok, szóval előtte a párkapcsolatban vissza kell fognom magam, és ilyenkor előtör az addig elfojtott energia is. Meg hát most komolyan: mi adná vissza jobban az önbizalmat, mi derít jobb kedvre, mi lehet jobb esély egy új kapcsolatra annál, ha gyönyörű lányokkal ismerkedik az ember?"


3. Ne próbálja ki otthon!

Zsófi, virágkötő (23)

"Az én szakítás utáni taktikám a legrosszabb a világon, szóval nem ajánlom senkinek. Sajnos én viszont nem vagyok képes másképp csinálni a dolgokat ilyenkor. Szóval a recept a következő: sok-sok siránkozás a barátnőknek, sok-sok bőgés otthon, érzelmes és depressziós zenék és filmek tömkelege, ja és sok alkohol. Részegen meg az exnek való írogatás. Ilyenkor aztán eljutok odáig végül, hogy már én magam sem lennék együtt saját magammal, és lehet, hogy pont emiatt sikerül aztán feldolgozni, hogy szakítottunk."


Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

4. Lépésről lépésre

Róbert, orvos (41)

"A fokozatosság híve vagyok ebben és másban is. Ha egy ideig mi voltunk egymásnak a legfontosabbak, egymás életének meghatározó részei, akkor azt nem lehet csak úgy egyik pillanatról a másikra meg nem történtté tenni. Szóval én szoktam találkozni utána is, igyekszem jóban maradni, esetleg transzformálni a köztünk lévő kapcsolatot valamiféle barátsággá. Hisz ha együtt voltunk, akkor az szellemi téren is jelentett érdeklődést és közös dolgokat, amiket kár lenne kidobni a kukába. Ráadásul úgy vettem észre, ez így kevésbé fájdalmas is, mint mindent megszakítani, aztán véletlenül találkozni itt-ott, ami nehezen elkerülhető."


5. Virágról virágra

Ildi, recepciós (28)

"Úgy szól a mondás, hogy az okos csak szakításkor sír, a buta még utána is, az ügyesnek meg már addigra megvan a következő. Így szoktam én is lenni, legalábbis gyakran előfordult, hogy már megvolt a jelöltem addigra, mire véget ért az előző kapcsolat. Amikor elkezdem érezni a vég közeledtét, valahogy automatikusan beindulnak az ösztöneim erre. És általában nem s kell aztán sokat fűzni a kiszemelt áldozatot. Az ex meg bánkódjon magában!"


Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

6. Teljes útlezárás

Tibor, programozó (25)

"Szerintem csak úgy lehet rendesen szakítani, ha az tényleg szakítás, azaz megszakad utána minden kapcsolat. Ha én valakire nemet mondok, vagy ő rám, akkor utána számomra megszűnik létezni. Ha egyszer ide jutottunk, akkor minek húzzuk tovább egymás idejét bármilyen jópofizással? A közös barátokat is ilyenkor döntés elé állítom: válasszanak, hogy ő vagy én."


7. Foglald el magad!

András, közgazdász (28)

"Különböző tevékenységekkel igyekszem ilyenkor betömni az elvesztett társ okozta űrt. Olyanokkal, amikre nem jutott időm mellette, vagy amiket már rég ki akartam próbálni, ezért nem is használnám a pótcselekvés szót rájuk. Például többet találkozom a barátaimmal, elutazok csak úgy ide-oda, akár egyedül is, és általában többet is dolgozom, keresek a munkámban új kihívást. Ismerkedni nem szoktam még egy jó darabig, ahhoz több idő kell."

Fotó: Terry Richardson
Fotó: Terry Richardson
Kövesd a Napi hímet a Facebookon!


Mert igenis minden nap megérdemelsz egy szexi pasit. Kövesd a Napi hím oldalt a Facebookon és hagyd, hogy naponta egy szexi arc vagy test elcsábítson!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A NAPI HÍM OLDAL!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.