párkapcsolat férfi szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismered a riválisaidat? Nézz szembe a tényekkel: nem te vagy az egyetlen nő az életében! Vannak mások is, akik szintén elvárásokat támasztanak felé és fontosak számára.

Bemutatjuk a lehetséges konkurenciáidat, és azt, miként tudod kordában tartani őket!

"Drágám, ma összefutok Dodóval a kocsmában!" Ha ilyen SMS-t kapunk, nem gondolunk semmire. Hacsak Dodó nem nő. Kicsit másmilyen a helyzet, ha Dodó történetesen egy régi osztálytárs. De jó, egy "rendes" nő nem akad ki egy ilyen szituációban, nem lesz mérges vagy nem hisztizik, hanem mosolyog egyet és nagyon megértő. Hisz nekünk is van olyan férfiismerősünk, aki mindig udvarol és öröm vele a találkozás. De azért valahol belül érezzük: a férfi viszonyulása más nőkhöz sohasem egyszerű. Hisz ők mindig is potenciális riválisok: a férfi figyelmét, lojalitását, gondoskodását tekintve.

Istockphoto
Istockphoto


Bár ha nem is kérdőjelezzük meg a hűségét, tudjuk, hogy a női konkurencia (sok) időt igényelhet saját maga számára, ha egyszer befolyásoló helyzetbe kerül. Lehet, hogy a férfi észre sem veszi a változást, de egy nő rögtön megérzi, ha fontossági szerepe megdől.

Az anya

Ez elé a személy elé sohasem kerülhetünk. Ő hozta világra, szerette, a jólétét a szívén viseli. Azonban az, hogy mi magunk passzolunk-e az anya által elképzelt képbe, már más kérdés. Emlékszel még a nagy izgalomra, mikor először találkoztál az anyósoddal? Szerencsére legtöbbször kiderül, hogy a gonosz mostoha a valóságban nem létezik. A mai édesanyák nagyon is igyekeznek, hogy közel kerüljenek a fiuk választottjához, sokkal nyitottabbak és önálló életet élnek. Azonban nem szabad lebecsülni a hatásukat! Nem akarattal, de előfordulhat, hogy túlságosan beleavatkozik a közös életetekbe, a döntésekbe, esetleg túlságosan hatalmaskodik a fián. Ha netalántán elterveztétek, hogy húsvétkor végre időt szántok egy kis pihenésre, ne engedjétek magatokat lebeszélni azzal, hogy "hisz én már annyira örültem, és már elkezdtem elő is készülni az ünnepekre". A fiát így dilemma elé állítja, ha nem is akarattal, aki ezt észre sem veszi. A férfiak nem nagyon értik a nézetkülönbséget anya és barátnő között, ezért inkább szívesen ignorálják azt.

Istockphoto
Istockphoto

A megoldás

Légy megértő és nyílt! Legyen egymásra idejük, attól függően, hogy milyen a kapcsolatuk. Ne akarj feltétlenül a barátnője lenni, csak ha valóban te is akarod azt! Ha valóban problémád van az anyukájával, azt a partnereddel érdemes megbeszélni. Ne támadd le soha, ezzel csak azt érnéd el, hogy a fia az anyja mellé állna! És SOHA ne mondd a fiúdnak, hogy: "ő vagy én"!


Az ex

Egy férfinak mindig van múltja. Csak az a rossz, ha ez a múlt a jelenbe is beletorkollik. Érthetetlen, hogy miért kell még mindig kapcsolatban lenni a múltjával, akkor is, ha több évet eltöltöttek egymással. Örülhetünk, ha ez a kapcsolat laza barátsággá szövődött és lezárult. A gond csak akkor van, ha még számára nem múlt idő a hölgy. A kutatások szerint a nők mintegy 19%-nak van még dolga az exszel...

A megoldás

Próbáld meg higgadtan szemlélni az ügyet! Neked is voltak már férfiak az életedben. Vess rá egy pillantást, egyébként ne foglalkozz vele! Más kérdés, ha még nincs túl a szakításon és a dolog nem tisztázott kettejük között. Először mutass megértést, ne vessz el a részletekben, ne tulajdoníts mindennek túl nagy jelentőséget, de légy határozott a territóriumodban! Hisz veled van, nem a másikkal.


A havernő

Anno együtt homokoztak, együtt jártak iskolába/edzésre/énekkarra. Mindenesetre rengeteg emlék fűzi hozzá. Azért, mert szeretnek mind a ketten tollasozni, még nincs veszélyben a pozíciód. Ha nem lenne ott a sok közös emlék, amiről neked fogalmad sincs! Egy régi ismerős emlékezteti őt, honnan jött, és hogy milyen volt régen. A gond csak akkor van, ha nem hajlandóak megosztani veled a közös kis világukat, vagy ha a férfi egyre inkább vele beszéli meg a gondolatait és érzéseit.

Istockphoto
Istockphoto


A megoldás

Irigy vagy? Akkor vedd komolyan ezt az érzést! Beszélj a barátoddal arról, hogy kevesebbet találkozzon a havernőjével! Egyszer egy héten találkozzanak, ilyenkor foglald le magad! Ismerd meg a lányt, hogy mi az, amit annyira kedvel benne partnered!


A kolléganő

Vannak olyan hasonlóságok és közös témák, amelyek jelenlétét a partnered és a kolléganője között lehetetlen ignorálni. Mindig odaadással beszél róla, ráadásul vele utazik el hosszabb üzleti útra is. Persze nem akarjuk fúriaként letámadni, de azért ha a férfi több órát tölt el egy másik nővel, elgondolkodtató. Természetes, ha féltékeny vagy, ha nem is rá, hanem inkább a sok órára, amit vele tölt el a fiúd.


A megoldás

Egy kis kételkedés nem árt sosem. Figyeld meg, mikor beszél róla, csillog-e közben a szeme, ha róla mesél, eszébe jut-e a hétvégén is folyton valami vicces történet?

Tippünk: Randizz az interneten!

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.