Dugódani és társai - Pasik, akiktől menekülj a neten

a nap cikke rejtőzködés menekülés társkeresés internet felnőtt pasi kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az internetes társkeresés olyan, mint a tenger: rengeteg hal akadhat a horgodra, de nem érdemes mindegyiket megtartani. Ha a szerelmet keresed, az online ismerkedő oldal ideális hely lehet, ám légy óvatos: nem tudod, hogy valójában ki rejtőzik a virtuális adatlap mögött. A Life.hu most összegyűjtötte a legtipikusabb karaktereket, akikre felesleges az idődet fecsérelned.

Aki bújt, aki nem

Az online párkeresés egy jó alternatíva, hogy olyan új emberekkel ismerkedj meg, akikkel máshol talán soha nem futnál össze. Vannak sikertörténetek, amik azt bizonyítják, hogy a virtuális ismerkedés működőképes, de az elmúlt években rengeteg ellentmondásos történetet is hallhattunk a cybervilágban felbukkanó csalókról. Ha még soha nem próbáltad azt internetes társkeresést, vagy unod, hogy mindig "rossz" pasiba botlasz, a Life.humost elárulja, melyik személyiségtípusoktól célszerű távol tartani magad.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Cikkünkben nem tettünk említést pl. a horoszkóp alapján választó férfiakról, a tipikus rosszfiúkról, a "Pán Péter-szindrómában" szenvedőkről, a közhelyek (és idézetek) megszállottjairól, stb. Nem azt mondjuk, hogy minden férfit el lehet helyezni a következő kategóriák valamelyikébe, és azt sem állítjuk, hogy a jellemzéseink tévedhetetlenek. Mi csupán a tapasztalatainkat gyűjtöttük össze, amikor regisztráltunk Magyarország legnépszerűbb ismerkedős oldalaira.

1. Kamukázmérok - Akik mindig tilosban cirkálnak

Az online ismerkedés szórakoztató és hasznos lehet, de rengeteg olyan férfi regisztrál, aki a virtuális teret egyfajta maszkként használja, hogy elrejtse valós családi állapotát - egy friss kutatás szerint a netes "társkeresők" egyharmada házas! Tisztességtelen eszközeik miatt nem könnyű felfedni őket, de gyanút foghatsz, ha az illető adatlapján kamufotó szerepel, és amikor rákérdezel, hol lakik, mivel foglalkozik, csak ködösítő mondatokkal felel. A csalók általában rövid terjedelmű leveleket írnak, de téged szinte azonnal feltérképeznek, hogy vajon benne lennél-e a titkos együttlétben. A kamuzóknak létezik egy másik prototípusa is, aki a profilján nyíltan bevallja, hogy házas (vagy azt hazudja, hogy válófélben van), és csak alkalmi kalandot keres. Bármennyire is vonzódsz egy nem független férfihoz, ő az első számú típus, akitől érdemes távol maradnod, és ha mégis belesodródsz egy ilyen viszonyba, az erkölcsi következmények mellett azt is vállalnod kell, hogy örökké a második leszel.

Szilvi, koordinátor (30)

"Világéletemben vonzódtam a művész típusokhoz, mert ők általában gazdag fantáziájú és temperamentumos személyiségek. Amikor rám írt egy átlagos külsejű pasi, eleinte nem igazán érdekelt, de pár levélváltás után megfogott a gondolkodásmódja, és az is kiderült, hogy zenével foglalkozik. Amikor randira hívott, nagyon örültem, hogy nem egy unalmas kávézóba megyünk, hanem egy koncertre. A vele töltött éjszaka olyan volt, mint egy ámokfutás, ami úgy kezdődött, hogy a kocsijában valami szörnyű zene üvöltött. Az este fénypontja az volt, amikor hazafelé menet megkérdezte, hogy lefeküdnék-e a barátjával pénzért. Ennyit a művészpasikról..."


2. Dugódanik - Minimális kötelezettségvállalás, maximális élvezet

A nőkben még mindig nem tudatosult eléggé, hogy az interneten ismerkedő férfiak többsége csak szexet akar, és eltérések csak a célhoz vezető út tekintetében vannak. A valósággal ellentétben az online kapcsolatfelvétel kevésbé kockázatos és személyes, így a "Szex-Casanováknak" sokkal könnyebb egyből a lényegre térni. Az alkalmi kalandot keresők egy csoportja a nagy szavak mágusa: romantikus levelekkel hálóznak be, elhitetik veled, hogy komoly kapcsolatra vágynak, és úgy tesznek, mintha te lennél számukra a tökéletes nő. Ezzel szemben a Dugódanik nem kertelnek, mielőbb szorgalmazzák a telefonszámcserét, majd rövidesen felvetik, hogy szívesen felugranának hozzád egy üveg borral.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Panni, kozmetikus (33)

"Az egy dolog, ha valakivel eltöltesz egy kellemes éjszakát, de mi van akkor, ha megismerkedsz egy látszólag kedves fickóval, akiről kiderül, hogy perverz? Amikor levelezni kezdtünk, az illető teljesen normálisnak tűnt, ezért gondolkodás nélkül igent mondtam a randira. Előbb egy kávézóban találkoztunk, majd a pasi meghívott egy italra a lakására. Udvariasan megkérdezte, hogy megcsókolhat-e, aztán elkezdte simogatni a vállamat, és közben azt suttogta, hogy mennyire imádja a kulcscsontomat. Ezután a nyakamhoz vándoroltak az ujjai, majd a két tenyerével egyre erősebben szorította. Nagyon megijedtem, és mondtam neki, hogy fejezze be, mert kiabálni fogok, erre sértegetni kezdett, hogy frigid vagyok, és nem csoda, hogy nem találok pasit magamnak. Örülök, hogy ennyivel megúsztam, és nem fojtott meg!"

Mátyás, pincér (29)

"Nem igaz, hogy minden férfi csak a szexre hajt. Én régebben őszintén hittem a normális kapcsolatokban, de rájöttem, hogy erre képtelenség megfelelő nőt találni. A mai csajok önzőek, csak a pénzre hajtanak, és túl sokat képzelnek magukról. Ha leveleket küldök a nőknek, a többség még annyira se méltat, hogy 'Köszi, de nem vagy az esetem'. A múltkor az egyik levelezőpartnerem azt írta, hogy a rendes pasik unalmasak, és minél elérhetetlenebb valaki, annál izgalmasabb. Sajnos ma ciki szerelmesnek lenni, és kimutatni az érzelmeket, nekem meg nem kell olyan nő, aki az adatlapján félpucéran pózol, vagy már az első randin a gatyámban akar turkálni (volt erre is példa). Szerintem kihaltak azok a nők, akikben van még szerénység, jóindulat és kedvesség."

Tudtad?

A Life.hu annak is utánajárt, hogy sok férfi miért gondolkodik kizárólag egyéjszakás kalandokban. A megkérdezettek közül néhányan azért nem akarnak komoly kapcsolatot, mert nemrég szakítottak, mások úgy érzik, hogy egy barátnő mellett elveszítenék a szabadságukat, és voltak olyan 30 év alattiak, akik azzal érveltek, hogy előbb szeretnék megalapozni az életüket (és kiélni magukat), mielőtt belevágnának egy tartós viszonyba.

3. Zsírzsoltik - Extrém magas intelligencia, páratlan humor

A Zsírzsoltik legjellemzőbb tulajdonsága az önfényezés és a fáradhatatlan hit saját tévedhetetlenségükben. Bár eleinte vonzónak találod szónoki tehetségét, széles látókörét és kritikus gondolkodását, egy idő után ráébredsz, hogy a szavak mögött nincs valódi tartalom, és túlzott önimádatát is nagyon nehéz kezelni. Az ilyen személyiségtípus nem érzi, hogy változtatni kellene magán vagy az életén, és ő az a férfi, aki soha nem alkalmazkodik másokhoz. Extrém önszeretetet mutat, nehezen beszél a saját érzelmeiről, és ha ellentmondasz neki, általában megsértődik. Ha a virtuális térben összefutsz egy hozzá hasonló karakterrel, légy óvatos, mert óriási egója miatt nem alkalmas harmonikus párkapcsolatra.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Robi, közgazdász (38)

"Vadász típus vagyok, és szeretem én magam kiválasztani a nőt, de úgy látszik, sokan nem olvassák el a feltételeimet, amit nyilván nem véletlenül írok ki az adatlapomra. Szerintem a nők összetévesztik a taplóságot a magabiztossággal, a múltkor pl. egy háromgyerekes anyuka küldött el a francba, amiért nem válaszoltam a harmadik levelére. Én a neten nem szexpartnert keresek (azt találhatnék akármennyit a való világban is), és szerintem érthető, hogy nem tisztelem azokat a nőket, akiket az unalom, az anyagi biztonság megteremtése vagy a jelenlegi párjától történő könnyebb szabadulás motivál. Csak olyan nőbe tudok beleszeretni, aki minden téren megfelel az igényeimnek, és nem fogok kompromisszumot kötni."


4. Kilókrisztiánok - Akik súly alapján döntenek

Amikor a férfiak rápillantanak egy virtuális adatlapra, a "néhány kiló plusz" és a "teltkarcsú" kategória az ő olvasatukban egyenlő a kövérséggel. Ennek az lesz a következménye - mivel a férfiak többsége a vékony testalkatot részesíti előnyben -, hogy a nők ehhez igazodva szépítik a profiljukat. A Life.huaz egyik legnagyobb hazai társkeresőn végzett közvélemény-kutatást, amiből kiderült, hogy a férfiak a "Kit keres" rovatban miért tartják kizáró oknak a "molett, néhány kiló pluszos" testalkatot. A válaszadók kétharmada azt állította, hogy a vékony nők sokkal érzékibbek, vonzóbbak és magabiztosabbak a nőiességükben. Néhányan úgy érveltek, hogy a filigrán test látványa még több erotikus képzetet kelt az agyban, ezzel szemben a méretes hátsó és a hájtól rengő has kifejezetten vágyölő hatású.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Anikó, gyakornok (25)

"A pasik 90%-a a karcsú nőkre bukik, és engem a férfiak általában észre sem vesznek, mert van rajtam kb. 8 kg túlsúly. Két hónapja regisztráltam egy társkereső oldalra, ezért is okozott nagy problémát annak eldöntése, hogy milyen testalkatot válasszak. A 'Néhány kiló plusz' nem fedi a valóságot, a 'molett' kategória pedig erős túlzás lenne, ezért olyan fotókat választottam, ahol pontosan látszik az alakom. Napok teltek el úgy, hogy senki nem írt rám, ha pedig én küldtem üzenetet valakinek, legfeljebb annyit válaszolt, hogy 'Sajnálom, de nem téged kereslek.' Szerintem ezek a pasik túl válogatósak, és még azok is a tökéletes nőre vadásznak, akik az életben amúgy tök bénák."


5. Sznobszilárdok - A tökéletesség élő szobrai

Helyes arca, sportos testalkata, szárnyaló karrierje és remek munkája van, és tulajdonképpen nem is érted, hogy ennek a szívdöglesztő pasinak miért nincs barátnője? Sznobszilárd jellemzően a 30-40-es korosztályba tartozik, független, diplomás, csak valahogy elkerülte eddig a nagy szerelem. Az ilyen típusú férfiak eleinte hosszú távú kapcsolatot keresnek, de aztán beleesnek abba a hibába, hogy mindig adódik számukra egy jobb lehetőség (egy csinosabb nő), ami az online világ hamis kísértése. Egy idő után eltávolodnak eredeti céljaiktól, és képtelenek egyvalakire összpontosítani, mert elméjüket mindig izgatja az újabb trófea. A Sznobszilárdok inkább a 30 év alatti nőkre vadásznak, és szentül hiszik, hogy csak azért, mert egyetemet végeztek, és menő állásuk van, jogosultak az álomnőre, aki talán nem is létezik.

6. Lúzerbélák - Az üres szavak nagymesterei

Eleinte gondtalannak és felszabadultnak tűnik, ám ha rutinos(abb) ismerkedő vagy, egy idő után rájössz arra, hogy az illetőnek nincs életcélja, pedig elmúlt harminc. A Lúzerbéla örök álmodozó, aki semmit nem tesz tervei megvalósítása érdekében, helyette megelégszik az unalmas életével. Ebből az következik, hogy rengeteg szabadideje van, így folyton a nyakadon lóg, és szinte megőrjít a rajongó üzeneteivel. Néhány hét után azt fogod hallani tőle, hogy te vagy élete szerelme, és igyekszik meggyőzni arról, hogy ő a legjobb pasi a világon, akivel megismerkedhettél. A lúzerek másik típusa, aki nem bízik az emberekben, fél az érzelmi elköteleződéstől, és nem tart tiszteletben másokat. A sorozatos kudarcok miatt teljesen megsemmisült az önbecsülése, és ha ilyen személlyel kerülsz kapcsolatba, ne lepődj meg, ha pokollá teszi az életed.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Kinga, menedzser (40)

"Néhány hete levelezni kezdtem egy 32 éves pasival. Azt mondta, hogy imád sportolni, és fontos számára az egészséges életmód. Amikor egy étteremben találkoztam vele, nem csak az derült ki, hogy hazudott a koráról, de olyan fotókat küldözgetett, ahol minimum 10 kilóval volt könnyebb. Vacsora alatt megivott egy üveg bort, miközben előtte azt állította, hogy ő soha nem iszik alkoholt. A legmeredekebb az volt, hogy iszonyúan berúgott, és az asztal alatt simogatni kezdte a combomat. Szerintem a férfi egy született lúzer, aki fantáziavilágban él, és azért itta le magát, mert valószínűleg csak így képes elviselni a folyamatos kudarcokat. Életem legszörnyűbb randija volt!"

Két nagyon fontos tanács társkereséshez:

- Amerikai kutatók felméréséből kiderült, hogy az internetes társkereső profilok 94%-a tartalmaz füllentést, és a leggyakoribb hazugságok a testsúlyra, az életkorra, illetve a magasságra vonatkoznak. A férfiak többsége csak kismértékben lódít, mert legtöbbjük a valóságban is szeretne találkozni a levelezőpartnerével, és pontosan tudja, hogy a túlzott blöffölések könnyen lelepleződnek. Ha hozzád illő férfit keresel, tanulmányozd alaposan az illető karakterét, mielőtt belebonyolódsz a levelezésbe, és mindig vedd figyelembe saját társkereső elvárásaidat.
- A biztonságod érdekében a legjobb, ha nyilvános helyen találkozol először a kiszemelttel, és mindig mondd el a barátaidnak, hogy hol leszel. Soha ne találkozz idegen férfival a lakásában, és nem számít, előtte mennyi ideig beszélgettetek, mert a valóságban teljesen más lehet az a személy, akiről azt feltételezed, hogy ismered. Egy találkozás nem jelent semmilyen kötelezettséget, és ha kellemetlennek érzed a szituációt, bármikor sarkon fordulhatsz.

Gazdag Enikő pszichológus véleménye:

"Az online párkereséssel kapcsolatban soha nem szabad általánosítani, de nyilván vannak tipizálható személyiségjegyek, ahogyan a valóságban is. Az a személy, aki a virtuális térben más bőrébe bújik, valószínűleg nem meri vállalni önmagát, el akarja titkolni a jelenlegi kapcsolatát, vagy még nem heverte ki az előző szakítást. Sokan úgy vélik, hogy vonzóbbá válhatnak a másik szemében, ha szerepet játszanak, vagy fogalmuk sincs arról, mit/kit keresnek, de nem éri meg más képet mutatni, mert úgyis kiderülnek a hazugságok. Ha virtuálisan keresed a párodat, érdemes figyelned minden apró részletre: mióta van fenn, mennyire aktív az illető, milyen céllal regisztrált, milyen kritériumoknak kell megfelelni a kívánt partnernek, stb. Ugyanez igaz rád is, légy őszinte önmagadhoz és a potenciális partnerhez, és ne tölts fel hamis adatokat vagy képeket a profilodra. Nincs általános szabály arra vonatkozóan, mennyi idő elteltével találkozz a számodra szimpatikus jelölttel, mivel ez mindig azon múlik, hogy milyen érzések és gondolatok fogalmazódnak meg benned vele kapcsolatban. Az internetes ismerkedéshez minden esetben szükséges a megfelelő lelki érettség, a felelős gondolkodás és az elővigyázatos magatartás."


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.