Szex és szerelem a testbeszéd nyelvén

szex szerelem randi felnőtt testbeszéd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tested érzékeny műszer, amelyben elektromosság, hormonok és biokémiai anyagok áramlanak, és ezek szintjén folyamatos változás történik. Ám ahhoz, hogy megértsd partnered testbeszédét, előbb saját magaddal kell tisztában lenned, így könnyebb lesz megtalálnod a helyes utat!

iStockPhoto
iStockPhoto

Légy tudatos!

Kevesen ismerik fel, hogy életüket gondolataikon, döntéseiken, cselekedeteiken keresztül a tudatalattiban lévő érzelmeik irányítják. Életed sikeressége attól függ, hogy gondolataiddal párhuzamosan képes vagy-e irányítani az érzelmeidet - mondja párkapcsolati tanácsadónk, Carla Galli.Ez nemcsak az üzleti világban érvényes, hanem a párválasztásban is fontos szerepet játszik. Gondold át, hányszor vagy az életben kedvetlen, hányszor élsz át szorongást, félelmet, haragot, bosszúságot, vagy akár irigységet. Ezek mind olyan emóciók, amelyek befolyásolják a döntéseidet, ráadásul negatív érzelmek, amelyek rossz irányba vezetnek.

Ismerd meg belső érzelmi világodat!

Minél jobban ismered saját érzéseidet, annál könnyebb lesz elérned bármit az életben, és minél jobban megtanulnod saját magadat értelmezni, annál inkább képessé válsz másokra hatni. Ezek hozzátartoznak ahhoz, hogy megértsd az érzelmi intelligencia fejlesztésének fontosságát, érzelmeid felismerését (önismeret), kezelését (önkontroll), motivációidat, mások érzelmeit (empátia) és interperszonális kapcsolataid kezelését (kommunikáció).

Tombolnak a hormonok!

A társas kapcsolatok komplexek, elevenek, ezért nem lehet általánosítani vagy tuti recepteket nyújtani, hogy mely nonverbális jelzések egyértelműek. Előfordult már veled, hogy valakivel szemben gátlásos voltál, míg egy másikról egyenesen letépted az inget? Az, hogy egy pasi milyen érzéseket vált ki belőled, kizárólag azon múlik, milyen vonzásrezonancián vagy az illetővel. Ha kívánsz valakit, felgyorsul a szívverésed, emelkedik a vérnyomásod, felgyorsulnak a reflexeid, ám ezek a változások nem véletlenül történnek! Ha bulizni mész, kifested az arcodat, szexi felsőt húzol, amelyekkel jelzed, hogy csábítani akarsz. Ilyenkor sugárzod magadból a nőiséget, a magabiztosságot, áramlanak belőled a pozitív rezgések, és a férfiak is megérzik ezt.

iStockPhoto
iStockPhoto

Ám egy szórakozóhely, ahol sok minden történik egyszerre és rengeteg impulzus ér, nem a legalkalmasabb terep, hogy igazán megismerj valakit - vélekedik Carla Galli. De ahhoz, hogy a randid sikeres legyen, nem elég, hogy jól nézel ki, mert hiába indul el benned valami, ha a kiszemelt pasi csápja nem feléd tapogatózik. Hogy ne fuss felesleges köröket, ismerd meg önmagad, így jobban fogod tudni, ki is vagy valójában és ki az, aki illik hozzád.

Érted, amit érzek?

Szakértőnk véleménye szerint sajnos a kelleténél sokkal kevesebbet értünk meg abból, ami körülöttünk történik, és ha nem érted saját magadat, a többi embert sem fogod. Amikor először randizol valakivel, számos kimondatlan szorongás él benned és a találkozás néhány másodpercének kulcsfontosságú a szerepe. Ekkor döntöd el, hogy vonzódsz-e a másikhoz, vagy nem, és ilyenkor az ösztöneid felülkerekednek az intelligencián. Az önismeret birtokában képessé válsz saját magad irányítására, és a testtartásoddal, a hangszíneddel, a hanglejtéseddel elfogadhatod vagy elutasíthatod a másik közeledését. Ha szeretnéd esélyeidet növelni, figyeld a pasi tekintetét! Ha érdeklődik irántad, gyakran néz az arcodra és a szemedbe, és érezni fogod, ahogy beszkenneli a testedet. Ha nem jössz be neki, nem teremt szemkontaktust, elfordítja a tekintetét, unott viselkedését aszimmetrikus mosoly és ideges fejforgatás kíséri, vagy ásítozik. Ezek az apró, ám lényeges gesztusok üzennek: a randevú sikere az első benyomástól függ, és pillanatok alatt eldől, lesz-e esélyed kapcsolatot kialakítani vele a későbbiekben.

Vágyaidat 5 érzékszerv irányítja!

Vizuális típus vagy, ha a szemeiddel felnézel, ha nem szeretsz sötétben szexelni, és vágyad a másik testének látványával fokozódik!
Akusztikus vagy, ha jobbra-balra nézel a szemeiddel, ha szerelmeskedésnél forgatod a fejedet, füledet a másik ajkához érinted. Ilyenkor hallani akarod a férfi hangját, vagy hangosan kiabálsz, mert érzelmeid így nyilvánulnak meg.
Kinesztetikus vagy, ha folyton lefelé nézel, lesütöd a szemeidet, ha szex közben a gyomrod táján érzékeled az impulzusokat, és a lenti testtájak irányítják ágybéli viselkedésedet.
Az olfaktorikus típus szaglással érez és a testillatok függvényében éli át a szenvedélyt.
A gusztatorikus típusnál az ízlelőbimbók, az ajkak állnak középpontban, és csókokkal, testnedvek kóstolásával fedezi fel a másik embert.

A szex nem feladat!

Minden ember és minden kapcsolat más, és mi magunk is folyamatosan változunk. Másképp kommunikálunk a szeretőnkkel, az anyánkkal, a barátnőnkkel, és eltérő interakciónk sebessége is. Testbeszédünk stílusa sem kőbe vésett, attól függően, hogy épp hódítani akarunk, esetleg versenyhelyzetben harcolunk, állásra pályázunk, vagy oltalmazásra, szeretetre szorulunk.

iStockPhoto
iStockPhoto

Önmagában a testbeszéd az ágyban nem értelmezhető - mondja Carla Galli -, ha tetszik a másik, és élvezed vele a szexet, nem fogsz figyelni a testbeszéd jeleire, hiszen a tudatosítás csak józan, racionális gondolkodás keretében működik. Ha szeretkezés közben a másik mozdulatait, gesztusait próbálod elemezni, azt jelenti, nem vagy az aktusban szívvel-lélekkel, ösztönösen! Ezek a nonverbális alapjelzések (egymásra mosolygás, elővillanó fogak, keresztbe vetett lábak, elfordulás) inkább egy tárgyalási szituációban árulkodnak a másik fél személyiségéről. Ha azonban a lényeges, alapkommunikációs jeleket megtanulod beépíteni mindennapi életedbe, boldogabban, magabiztosabban jársz az úton, és elégedettebb leszel önmagaddal.


Franco Marco tollából

Más típus vagyok. Nagyon más. Szex közben szeretem nézni, akibe épp belehatolok, fokozódik tőle a vágyam rendesen, viszont gyakran előfordul, hogy a nagy bámulás közepette a fejemet is forgatom kissé. Keresem a szót. Meg a hangot. A miattam kiabálót. Az szintén megesik, hogy aktus közben a nőm szájába helyezem a fülem. Spontán, megnyalás céljából. Érthető tán, szeretem. Az sem kérdés, hogy a szeretkezések során néztem már lefelé, a gyomrom rendszeresen öklömnyire szorul az izgalomtól, az alsó testtájéki mozgolódás pedig nálam alapvető rítus. Ring az altestem rendületlenül. Főleg, ha szexelek. Nem titkolom, hogy párom illata elbódít, sőt a parfüm nélküli testszaga is vonz eléggé, a szájamat pedig - nyelvestül, bimbóstul - mindig használom az ágyban. Lábujjtól a tarkóig rendszeresen szájalok. Nyilvánvaló tehát, hogy más típus vagyok. Az a vizuálakusztikokinesztetikalolfaktorikogusztatorikus fajta. És még magas is. Ezért jó nekem. Nagyon.

Ha egy témában már hosszú ideje tanácstalan vagy, kérdezd Franco Marcót, aki kendőzetlen véleményével téged is felhomályosít.
Marcótól itt kérdezhetsz!
Légy Marco ismerőse az Iwiwen is!
Barátkozz Marcóval a Facebookon is!

Szakértőnktől itt kérdezhetsz!

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.