párkapcsolat szex szexualitás fantázia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szexuális fantázia nélkül nagy valószínűséggel szegényebbek lennének a mindennapjaink. Íme, az ország nagy szextesztjének eredményei.

Thinkstock
Thinkstock

A szexuális fantáziák jelentős része persze soha nem valósul meg, mert éppen a szabad gondolatszárnyalásnak köszönhetően olyan helyszínekkel és olyan személyekkel kapcsolatos, amelyek biztosan elérhetetlenek. Az is figyelemreméltó tény, hogy ezen a területen számos azonosság lehet a női és férfi fantáziák között.

A férfiak leggyakoribb erotikus fantáziái:

- szex a jelenlegi partnerrel
- orális szex a jelenlegi partnerrel illetve ismeretlennel
- szex több partnerrel egyszerre
- akár az erőszakig eljutó szex
- kikötözés, szemek eltakarása, behódolás
- korábbi élmények újra átélése
- végignézni mások szexuális aktusát
- meztelen női testet figyelni

Szado-mazo szex - élőben! - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=gXumzYMI9vIwQFWE



A nők leggyakoribb erotikus fantáziái:





Íme a teszt kérdései és az eredmény - Gyimesi Andrea szexuálpszichológus segítségével:



Maszturbálás közben mindig a partneredről fantáziálsz?

A kérdésre átlagosan 22% igen válasz érkezett, így feltűnő, hogy az önmagunknak szerzett öröm közben meglehetősen kevesen fantáziálnak a saját partnerükről. A nőknek is csak egynegyede (25%) jelölte azt, hogy igen, mindig a partneréről fantáziál, ez a szám a férfiaknál alacsonyabb: csupán 18%-a jelölte azt, hogy önkielégítés közben a partnere jár az eszében. 20 éves kor alatt az átlagszám magasabb: amíg a megkérdezettek 32%-a azt jelölte be, hogy a partnere a szereplője erotikus álmodozásainak, ez 25 éves korig 25%-ra csökken, majd az élethossz végéig stagnál 20%-on.
Fontos a kapcsolat hossza is: a kapcsolat 2. évéig is 30%-os a saját partnerről való szexi fantáziálás, ám minél hosszabb egy kapcsolat, ez egyre kevésbé jellemző.

Őszintén megosztod a pároddal a szexuális fantáziáidat?

Erre a kérdésre meglehetősen magas számban válaszolták azt nők és férfiak, hogy nem, vagyis a tesztet kitöltők 60%-nak van olyan szexi fantáziálása, amit nem oszt meg a partnerével. A kapcsolat hossza itt is erősen befolyásoló tényező: 0,5-1 év között 51% tartotta jellemzőnek azt, hogy megtartja a szexuális fantáziáit magának. Egy 10 éves kapcsolatnál már a 70%-ot is eléri ez az érték. Azt feltételezhetnénk, hogy az évek múlásával a párok egyre közlékenyebbek lesznek egymással, de a teszt eredménye alapján ez nem így van: stabilan és egyértelműen minél idősebbek a pár tagjai, annál nagyobb a titkolózás ezen a téren a felek között.

Tippünk: Randizz az interneten!

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.