párkapcsolat szex szerelem orgazmus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretnéd tudni, mi okozhatja azokat a görcsöket, amelyek megakadályozzák, hogy az élet egyik legnagyobb ajándéka a tiétek lehessen? Íme, egy kis orgazmustréning kezdőknek és haladóknak.

Az ún. Jobbszex tréning profi módon segít választ találni minden szemérmesen megfogalmazott kérdésedre - többek között azokra is, amelyeket sose mertél feltenni. Mert szégyelled, mert magadnak sem vallod be, hogy nem sikerült még eljutnod a csúcsra. Vagy ha mégis, azt csupán egyszemélyes játékok során sikerült csak kicsiholni a csiklódból...

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com


Cikkünkkel segítünk választ találni arra, hogy hol csúszhat félre a dolog, és hogy össze lehet-e hangolni valaha a férfi és a nő vágyait úgy, hogy az erotika közös öröm legyen mindkét félnek. Dr. Klettner Anikó szexuálpszichológus és dr. Ádám Éva intimtornatréner szakértők segítségével jártuk körbe a témát.

Fórum: Te milyen témákról olvasnál szívesen a Life.hu-n?








Gyúrj a gyönyörre!

Ehhez azonban ismerni kell azokat a gyakorlatokat, amelyek segítségével a kitágult izmok ismét feszessé varázsolhatók.

Ági (33) tapasztalatai

"Három gyereket is szültem, és nehezen fogadtam el, hogy a hüvelyem nem a régi már. Szeretkezés közben gyakran került levegő a testembe, és nagyon kellemetlen volt szembesülni a sziszegve távozó hanggal, arról nem is beszélve, hogy a levegő befeszülése fájdalmas is lehet. Nagy várakozással készültem hát a tréningre, és a legelső meglepetés az volt, hogy a gyakorlatok nem egy, hanem három, nagyon jól elkülöníthető, de mégis összefüggő pontokra irányultak. Nos erre a három pontra kellett koncentrálni meghatározott sorrendben és meghatározott erővel. És ez nem is volt olyan könnyű. Olyan idegpályákat kellett ugyanis aktivizálni és csiszolni, amelyeket addig alig használtunk. Az is hamar kiderült, hogy a gyönyör éppolyan nehezen talál utat magának az agyból az ágyékig, mint amilyen nehéz meglelni saját idegpályáinkat. Fontos tapasztalat, hogy először akár kellemetlen feszültséget is érezhetünk, de tudni kell, hogy ez tulajdonképpen erotikus feszültség, és annak a jele, hogy jó irányba tartunk."


TV2 press
TV2 press

A nagy G-pont-buli

A 20. század egyik legnagyobb felfedezésének mi nők, tagadhatatlanul a G-pont felfedezését tarthatjuk. Csakis a megfelelő kapcsoló felkattintásával lehet bizonyítékot szerezni arról, hogy a hüvelyi orgazmust biztosító szuperérzékeny pont létezik. Pedig a női test anatómiája nem annyira bonyolult, elég, ha magunk elé képzeljük a csiklót, amely egy körülbelül olyan méretű szerv, mint a férfiak pénisze, csak nem a külvilág, hanem a test belseje felé terjed. Tulajdonképpen egy körülbelül 10-13 centiméter magas piramis, amelynek csak a csúcsa látható. A G-pont pedig az a terület, ahol a csikló kiszélesedő része és a hüvely összesimul, találkozik. Ez a rész nagyon jól ingerelhető, főleg akkor, ha a pasit megtanítjuk arra, hogy milyen technikával tudja elérni, hogy a csikló belülről, a hüvelyen át, juttasson téged orgazmushoz.

A tested szerethető...

Ha a serdülőkori próbálkozások, a test szégyen nélküli felfedezése elmaradt, nem késő most, akár egy tréningen megtanulni azt, hogy pontosan hol és mit érints meg ahhoz, hogy rád leljen a gyönyör. Nagyon fontos, hogy először csak kézzel keresd meg a titkos pontokat, ha ugyanis csak eszköz (pl. vibrátor) segítségével tanulod meg elérni a gyönyört, a tested nagy valószínűséggel nem lesz képes a normál aktus alatt élvezethez jutni. A páros szex alatt ugyanis azokra az extra erős ingerekre lesz majd szükséged, amelyeket egy magas fokozatra kapcsolt vibrátor tud adni - hidd el, nincs az a lelkes, erős és ügyes férfi, aki képes lenne erre. Nagyon fontos az is, hogy ha te már tudod, hogy mi okoz gyönyört neked, azt a partnerednek is megtanítsd. Arra is hívd fel a figyelmét, hogy egy nőnek több időre van szüksége ahhoz, hogy a csúcsra jusson, épp ezért nagyon fontos a megfelelő idejű előjáték (simogatás, érzéki csókolózás, a másik testének a felfedezése) is. A férfiak pedig ne feledjék: a csikló nem egy kapcsoló, amit ha megnyomnak, akkor automatikusan érkezik a gyönyör. Az előjáték alatt csak akkor kell hozzáérni - és csak nagyon-nagyon finoman -, ha már a nő könyörög azért, hogy a férfi végre érintse meg...

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

Rozsdás horgonyok?

A gyönyör tehát tanulható. És szinte biztos, hogy ha fizikai akadálya nincs, vagyis a szervezet egészséges, akkor minden férfi és minden nő képes az orgazmusra. A tanulási folyamatba azonban olykor hibák csúszhatnak. Az is előfordulhat, hogy gyermekkori "élmények" miatt nem sikerül orgazmushoz jutnod. pl. elég, ha valakinek a tudatalattijába beépült a kép, ahogy véletlenül meglátta a szüleit szeretkezés közben, esetleg az első szexuális érintkezés volt túl korai és inkább kellemetlen vagy esetleg fájdalmas, mint örömteli, vagy ha a fiúk önkielégítés közben túl gyors gyönyörre törekedtek. A tréning egyik legfontosabb feladata az, hogy képessé válj ezeket a horgonyokat felszedegetni. Ne feledd: ez nem megy egyik napról a másikra, és az se baj, ha mindezt nem egyedül, hanem szakember segítségével teszed meg.

Az elfogadás iskolája

Ahhoz, hogy a szexuális élet örömmel teli és gazdag legyen, nagyon kell szeretni a férfiakat, és tulajdonképpen el kell fogadni őket olyannak, amilyenek. Be kell látnunk, az idő megváltoztatta a szerepeket is, és ha szerető szemmel figyeljük őket, láthatjuk, hogy a pasik mennyire bizonytalanul téblábolnak ebben a megváltozott világban. Amilyen ütemben erősödik az önbizalmunk, úgy válnak egyre bizonytalanabbá ők. Igaz ez a szexualitásra is, hiszen egyre nagyobb elvárásokat fogalmazunk meg feléjük, már-már csak az ő vállukra helyezve a felelősséget a mi orgazmusunkért is, pedig a gyönyör két ember nagyon bonyolult, összehangolt, vággyal és erotikával teli játékán múlik. Egyik fél sem tehető egy személyben felelőssé, ha a csúcs pillanatnyilag túl magasan van...

Tippünk: Randizz az interneten!



Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.