párkapcsolat szex férfi szexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szexualitás fontos részét képezi az életünknek, mégis bármelyikünknél adódhatnak olyan helyzetek, amikor nem tanácsos erőltetni az együttléteket. Most összeszedtük a 4 legkényesebb szitut, amikor tényleg jobb, ha kerülöd a szexuális légyottokat. Két éve ez volt az egyik kedvenc cikketek a Life.hu-n.

Thinkstock
Thinkstock

A szex - szerencsére - már jó ideje vállalhatóan is szerves része a hétköznapjainknak. Szexi a szűk szoknya, ha magas sarkúval vesszük fel, izgis, ha fehérneművel lepjük meg a párunkat Valentin-napra, új szexshop nyílik a sarki zöldséges mellett, és a reklámok, mozifilmek, sőt, már a modern mesék gerincét is a szexualitás motívuma adja. A szélsebes infóáramlásnak hála, már egy csomó tényt is tudunk róla. Például azt, hogy közérzetjavító hatása van, hogy endorfint szabadít fel, hogy serkenti az anyagcserét, levezeti a szexuális energiáinkat, és persze azt is, hogy a jó szex alapvető építőeleme minden párkapcsolatnak. Ahhoz pedig azért elég lelkiismeretesek vagyunk, hogy képesek legyünk ez utóbbit mindig, minden körülmények közt szem előtt tartani. Szorgosan ügyelünk arra, hogy kívánatosak, vonzóak, kezdeményezőek legyünk, és arra is, hogy ne csak rendszeresek, de mindkettőnk számára élménydúsak, kielégítőek legyenek az együttlétek. Mivel sejtjük, hogy a szex tartós hiánya idővel szétrobbantaná a kapcsolatot, ezért - a cél szentesíti az eszközt alapon - sokunknál becsúszik időnként egy-egy kényszerként megélt, kínos alkalom is. Az ilyen "hagyom magam, előbb szabadulok" helyzeteket, annak ellenére, hogy mindkét fél számára rossz élményt jelenthetnek, néha még elbírja a rendszer. Vannak azonban olyan szituk, amikor nem hogy nem ajánlott, de egyenesen tabunak számít a szex.

Íme, 4 tipikus helyzet, amikor messzire el kell kerülnöd a közös ágyat!

1. Agresszió

A családon belüli erőszak alatt nemcsak a lelki terrort, a fizikai bántalmazást, a pofonokat és a rendszeres ütlegelést, de a párkapcsolaton belüli nemi erőszakot is értjük. Ha a párod - akaratod ellenére - parancsolóan, ellentmondást nem tűrően követeli a szexet, ha te nem kívánod, mégis erőszakoskodik veled, lefog, megüt, megzsarol, csak hogy elérje a célját, jobb, ha minél messzebbre menekülsz tőle.

Thinkstock
Thinkstock

2. Perverz kérések

A szexuális együttlétekbe mindaddig belefér a játék fogalma, amíg mindkét fél kívánja, igényli, élvezi az adott póz, szerepjáték vagy segédeszköz jelenlétét az ágyban. Ha azonban úgy érzed, hogy a párod túl extrém dolgot kér tőled, hogy a te elveidtől, igényeidtől távol áll a kérése, ha fájdalmat, undort, félelmet élsz át az adott játék során, ne vállald be, vagy azonnal lépj ki a helyzetből.

Hozd meg a szexuális étvágyad - Nézegess jó pasikat!



3. Betegség






Thinkstock
Thinkstock


Tanulj meg nemet mondani!

Vannak helyzetek, komplexebb egészségügyi, lelki problémákkal a háttérben, amikor a szexuális együttlét etikátlanná és vállalhatatlanná válik. Annak ellenére, hogy sokszor dilemmázunk, mégis ritkán merünk nemet mondani. Ennek oka lehet a fokozott megfelelési kényszer, a félelem attól, hogy fájdalmat okozunk a másiknak, vagy éppen a másik gyanújának elaltatása. Sokan nincsenek tisztában vele, de a rosszul időzített, inkorrekt módon bevállalt együttlét olyan tüneteket okozhat a későbbiekben, mint a komoly egészségügyi problémák, a lelki síkon megjelenő depresszív gondolatok, megalázottság, tartós önértékelési problémák vagy szexuális zavarok. Ezek elkerülése érdekében a rizikós, gyanús helyzetekben mindig érdemes kétszer is átgondolni, belemenjünk-e a szexbe a partnerünkkel. Amennyiben inkább a nem felé hajlunk, akkor úgy fair, ha határozottan nemet mondunk, majd óvatosan fogalmazva, őszintén megosztjuk a dilemmánkat a partnerünkkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.