párkapcsolat szex férfi szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nemi szerepek változásával hozzák összefüggésbe azt, amikor a nő a szexualitás erdejében becserkészendő vadból vadásszá válik. Lássuk, milyen következményekkel járhat mindez!

Azt hihetnénk, hogy a férfiak számára remek lehetőség, ha a nők önként dőlnek hanyatt egy szexi légyott kedvéért, mi több, maga a mennyország, ha a nő az, aki döntöget. Ám úgy tűnik, mégsem akkora a férfiak körében az öröm. Ezt a fajta új keletű női szexuális magatartást ugyanis a férfiak egy jelentős része agresszióként éli meg, amelyre képtelen a megfelelő módon válaszolni.

A női szexuális agressziónak két típusát különböztethetjük meg, ám egyik sem zárja ki a másik megjelenését. Az egyik, amikor a nő vadássza le a pasit - és nem fordítva történik, a másik, amikor a gyengébbik nem az ágyban viselkedik agresszíven a férfival.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

Vadászó nők, behálózott férfiak

Az első, amikor a nő (sőt nem ritkán nők csoportja) egy szórakozóhelyen vadászni kezd. Mégpedig nem a megszokott módon, hanem a mosoly mellett vagy helyett például mélyen a szemébe néz a pasinak, körbenyalja az ajkát, a középső ujját a poharába mártva szemkontaktus közben leszopogatja az alkoholt az ujjáról, széttárt combokkal fordul a pasi felé, félreérthetetlen mozdulattal megérinti az ágyékát, vagy simogatni, morzsolgatni kezdi a mellbimbóját. Ezt követően nyíltan leszólítja a kiszemelt "áldozatot", és a tudtára adja, hogy milyen jellegű tervei vannak vele. Esetleg - és ez is gyakran előfordul - egyszerűen lesmárolja. Ez fordított esetben - vagyis ha a férfi "támadja le" nyíltan a nőt - agressziónak minősülhet. Ám ha egy nő teszi mindezt, megdöbbenést okozhat a társaságban.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

Attila, főiskolai hallgató (22)

"Azokkal a lányokkal egy éjszakai szórakozóhelyen ismerkedtünk meg a haverjaimmal. Ők is hárman voltak, mi is. De nem mi szúrtuk ki őket, hanem ők minket. Bea később elmondta, hogy már akkor felosztottak minket egymás között, amikor beléptünk az ajtón. És szexet akartak. Mindenáron. Tánc közben felhúzta a szoknyáját, és a kezemet a meztelen fenekére szorította. Persze, hogy lefeküdtem vele. Pontosabban állva, a folyosón jött létre az aktus. És sok ilyen lány van... Egyre több."

Inez, tanuló (20)

"A srácok olyan bambák, alig mernek közeledni, én meg most vagyok fiatal és szép. Persze, hogy rámozdulok arra, aki felkelti a figyelmemet. Néha versenyzünk is a csajokkal, hány pasit tudunk beforgatni egy hétvégén. Sok szexben van részem. Néha csak kölcsönös orál (ezt is csípem), máskor, főleg ha hely is van hozzá, egy éjjelen át megy a menet. Úgy, ahogy én akarom."

Agresszió az ágyban

A női szexuális agresszió a női vadászaton felül az ágyban tud igazán felerősödni: annak ellenére, hogy gyakran hallhatjuk, a férfiak mennyire szeretnék, ha kedvesük őszintén kommunikálná feléjük a valódi vágyait, úgy tűnik, az a nő, aki ezt tisztán, köntörfalazás nélkül megteszi, aki követel és utasításokat oszt a szexben, az agresszívnek tűnhet partnere szemében. Olyannyira, hogy lelohadhatnak a férfi vágyai, vagy ami még rosszabb: a pasit egyszerűen leblokkolja a nő nyílt színű követelése.

András, mérnök (31)

"Zitával egy munkahelyi bulin jöttünk össze. Máskor is felfigyeltem már rá, mert remek volt az alakja és a humora, de akkor este teljesen rám mászott. Simán az ölembe ült, belecsókolt a nyakamba, ami még az elején tetszett is, de amikor beráncigált a fürdőszobába, és ráhajolt a mosdókagylóra, hogy "na, gyere, apám, tiéd a pálya!" szégyen vagy sem, de teljesen elmúlt belőlem a harci kedv. És csalódott is voltam, mert előtte szívesen meghódítottam volna, és akartam a szexet vele. Nem is kicsit. De úgy, ott mégsem sikerült."

Laura, optikus (36)

"Én megmondom, mit akarok. Volt idő, amikor csak félve fogalmazgattam magamban, hogy milyen jó lenne, ha itt vagy ott kalandozna a pasim keze. Ma már megmondom, hogy pontosan hova nyúljon, vagy hol járjon a nyelve. Ez van. Ha nem tetszik, jön helyette húsz másik pasi. Még jó nő vagyok."


thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com


Baj, ha a nő tudja, mit akar?


A beszámolók azt bizonyítják, hogy nem. Nem gond, ha nő ismeri a saját vágyait, ahogy az sem probléma, ha mindezt el is mondja a partnerének. De a kommunikációval mégis baj van. A hangsúlyokkal még inkább. Hogy a vágyak megfogalmazása nem finoman történik, hogy a nőből eltűnnek a nőies megnyilvánulások: nincs egy fikarcnyi kacérság, egy leheletnyi ellenállás sem, hogy azt, amit szerethetnének, inkább akarják, hogy a szóhasználat durva, hogy a pasit a saját kielégülésük eszközeként használják fel. Az is konfliktust szülhet, ha a csődöt mondó partner felé a csalódottságukat vagy rosszallásukat nem a megfelelő módon fejezik ki. A szexuálisan agresszív nők körében ugyanis gyakori a gúny és a kíméletlen megfogalmazás a férfipartner szexuális teljesítményét illetően. A nagy erővel megfogalmazott szexuális elvárások hatalmas nyomást gyakorolhatnak a partnerre, főleg akkor, ha az illető előtte egészen más típusú női szexuális viselkedésformával találkozott csak. Egy amerikai szexuálpszichológus felmérése azt bizonyítja, hogy az elmúlt tíz évben körülbelül 15%-kal emelkedett a nagyon fiatal, 18-25 közötti, jellemzően egyetemista fiúk között a lelki eredetű szexuális zavar, és ennek hátterében a magas tanulmányi elvárások mellett a női partnerek agresszív módon kommunikált szexuális elvárásai is szerepelnek.

Gazdag Enikő pszichológus véleménye

A férfi klienseim körében gyakori a szexuális zavar. Általában a női partnerek választják őket, és ezután is a hölgyek diktálják a lépéseket, akár a kapcsolat menetében is. Ezáltal a férfi elveszti a magabiztosságát (ami előtte is alacsonyabb fokú volt), a vágyat arra, hogy meghódítsa a nőt, és folyamatosan fenntartsa az érdeklődését. Hiába működik a kapcsolatuk, ez a 'dominanciaviszony', hogy ki irányít, rányomja a kapcsolatra a bélyegét, és a férfiaknál csökkenő nemi vágyat okozhat. A férfiak evolúciós feladata, hogy ők vadásszanak a hölgyekre, ők akarják meghódítani a másik nemet, és amikor ebben, az évezredeken át működő felosztásban, szerepcsere következik be, pont attól fosztja meg a férfiakat, ami a lényegük. Azoknak a hölgyeknek, akik a férfiakat eszköznek tekintik, és saját vágyuk kielégítésének alanyát látják bennük, feltehetőleg problémájuk van a saját nőiességükkel és annak megélésével. Hiányzik belőlük a lágyság és az érzékenység. Ezeknek a tulajdonságoknak önmagukba való felfedezése és integrálása elsődleges feladat lenne!


Tippünk: Randizz az interneten!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.