orális szex párkapcsolat szex szexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egészséges szexualitás elengedhetetlen feltétele a nyitottság és a vágyak kölcsönös, feltételek nélkül való megélésének elősegítése. Így a szexuális aktus egyik nagyon fontos eleme az orális szex is, hiszen a felek azt élhetik meg általa, hogy a másik minden egyes porcikájukért rajong.

Thinkstock
Thinkstock

Ennek ellenére még mindig pironkodva beszélünk az orális szexről, és nem olyan természetes - még a szexuálisan érett emberek számára sem -az orális gyönyörszerzés spontán, valódi élvezete.

De miért utasítja el valaki, míg mások miért érzik annyira természetesnek kedvesük vagy partnerük nemi szervének szájjal való kényeztetését?

A neveltetés felelős érte?

Aki azt hallotta a szüleitől, hogy bizonyos testrészek érintése, vagy szájjal, nyelvvel való kényeztetése gusztustalan, és csak a "rossz nők" tesznek ilyet, az nem feltétlenül fogja kedvét lelni az orális szexben. Az így szocializálódott nő számára a partner szájjal való kielégítése nagy valószínűséggel negatív, kellemetlen érzésekkel fog párosulni.

Korábbi rossz tapasztalatok

Nem feltétlenül kellemes a spontán orális szex, ha valaki pl. egy házibuliban éli át első orális kalandját, anélkül, hogy annak szükséges feltételeiről gondoskodnának (tisztálkodás, meghitt légkör, intimitás). Ilyenkor az aktust - feltehetőleg - szégyenként fogja megélni az egyén.

Nem egyenrangú partnerkapcsolat

Megalázó lehet az orális szex, ha kötelező - még akkor is, ha a pár egyik tagja szívesen kipróbálná a szex ilyen formáját. Ám ha a domináns fél ezt "megköveteli", akkor az alárendelt félnek akár van hozzá kedve, akár nincs, kötelező feladatnak és nem élménynek fogja megélni a másik kényeztetését. Ilyenkor az orális gyönyört nyújtó fél pontosan tudja, hogy jobban jár, ha engedelmeskedik. A félelem is motiváció lehet, hiszen a pár egyik tagja esetleg tarthat attól, hogy ha kedvese nem kapja meg azt a "szolgáltatást", amire vágyik, akkor megszerzi majd máshol.

Thinkstock
Thinkstock

Az ország nagy szextesztjének eredményei:

Gyimesi Andrea szexuálpszichológus segítségével jártuk körbe a kényes témát:

A kérdés a tesztben csak a nőknek szólt, és így hangzott: Egyetértesz azzal, hogy orális szexet adni néha megalázó?

A nők 27%-a mondta azt, hogy igen. (Az anális szex esetében 35% mondott igent, tehát ott magasabb számú a szégyen megélése.) Tehát minden negyedik nő egyetért azzal, hogy orális gyönyört nyújtani megalázó lehet - és néha bizony az!

A nők 73%-a szerint ez azonban nem igaz, szerintük ugyanis nem megalázó az orális szex, mi több, a nők 74%-a azt jelölte, hogy az orális szex gyakori és meghatározó a szexuális életükben.

A férfiak 84%-a válaszolt igennel arra a kérdésre, hogy orális szexet kapni mindig jó.

Erotikus újdonság: extra kellék orális szexhezhttp://www.life.hu/szeress/szex/20110210-ajandek-terdvedo-oralis-szexhez.htmlGyönyör a nyelv hegyén - orális szex magyar módrahttp://www.life.hu/szeress/szex/20101222-gyonyor-a-nyelv-hegyen.htmlForró szexpraktikák a tökéletes orgazmusérthttp://www.life.hu/szeress/szex/20110408-szex-szerelem-parkapcsolat-10-tanacs-hogy-konnyebben-es-gyorsabban-legyen.html5+8 ok, hogy minél többet szexelj!http://www.life.hu/szeress/szex/20110407-szex-szerelem-parkapcsolat-mit-tesz-veled-a-szex-55-dolgot.htmlTanulj tantrikus szexvarázslatot!http://www.life.hu/szeress/szex/20110405-szerelem-parkapcsolat-tantraszex-tantrikus-szexvarazslat-az-agyban.htmlGyönyör és agresszió: nők szexvadászatonhttp://www.life.hu/szeress/szex/20110324-szex-es-parkapcsolat-noi-szexvadaszat.htmlFantasztikus fantáziák: szex egy azonos neművelhttp://www.life.hu/szeress/szex/20110324-szex-es-parkapcsolat-fantasztikus-fantaziak-szex-egy-azonos-nemuvel.htmlEzért kerülik a nők a szexet!http://www.life.hu/szeress/szex/20110321-kerulik-a-szexet-a-nok-a-tulsuly-miatt.htmlSzex anno - Dédapáink piszkos kis titkaihttp://www.life.hu/szeress/szex/20110317-szex-es-parkapcsolat-dedapaink-piszkos-kis-titkai.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.