párkapcsolat szex szerelem leszbikus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Régebben a nők titkolták másságukat, ám mára úgy tűnik, végérvényesen ledőltek az erkölcsi korlátok, s szinte cikinek érezhetjük azt, ha nővel még soha nem bonyolódtunk kalandba. És nem is akarjuk!? 

Ügyes reklámfogások

Számos tv-sorozat és film a szapphói szerelmet állítja a középpontba, s így teszi még eladhatóbbá a történetet. Az 1999-ben alakult TATU együttes (ál) leszbikus jeleneteivel hatalmas botrányt kavart, ám a mostani sztárok is imádják borzolni a kedélyeket. Rihanna például az egyik klipjében csajjal kavar, Lady Gaga Alejandro című dalában nyíltan ünnepli a meleg szerelmet, Kate Perry eldalolta, milyen érzés nővel csókolózni és Lindsay Lohanról is kiderült, hogy nem Samantha Ronson volt az első leszbi szeretője. Hazai hírességeink közül Szabó Zsófi élete első csókját lánytól kapta, legutóbb pedig VV Anikó elégítette ki a paplan alatt Szandikát.

Thinkstock
Thinkstock

Ezek a példák már rég nem a különcségről szólnak. Úgy tűnik, az exhibicionista művészek sok esetben csupán azért "reklámozzák" leszbikus hajlamaikat, mert ki akarnak tűnni a többiek közül és a forró jelenetektől még nagyobb bevételt remélnek. Ettől függetlenül bármelyikük nyíltan vállalja, hogy nőkkel jár vagy él együtt, s noha a társadalom viszonylag jól tolerálja a köztük dúló szerelmet, a média támogató propagandája miatt nem biztos, hogy a fiatal lányokból egészséges lelkületű felnőttek válnak - mondja Gazdag Enikő pszichológus szakértőnk.


Beatrix (22)

"Bár a pasikat szeretem, már sokszor gondoltam arra, vajon milyen lehet szeretkezni egy lánnyal. Egyik fősulis rendezvényen túl sokat ittunk a barátnőmmel. Elkezdtünk beszélgetni erről, majd kacéran rám nézett és nagyon lágyan megcsókolta az ajkaimat. Eleinte bátortalan voltam, de izgató simogatása feloldotta bennem a gátlásokat. Lassan, érzékien szeretkeztünk és egymás karjaiban aludtunk el. Később találkoztunk még párszor, megkóstoltuk a női szerelem minden ízét, de egyikünk sem akart folytatást."


Tipp! Eltorzították a híres hollywoodi színésznő arcát! Nézd meg képgalériánkat!




Amíg régebben elenyésző volt azoknak a nőknek a száma, akik belekóstoltak a leszbikus szerelembe, most bármilyen buliban láthatunk csókolózó lányokat, ha másért nem, a móka kedvéért. A leszbikus játékok divattá is váltak, ám a tinik nagy része csupán ki akar tűnni a tömegből, egyéniségének különbözőségét szeretné bizonyítani, s viselkedésével elsősorban a fiúk tekintetét szeretné magára vonni. A fiatal lányok közül sokan már úgy szocializálódtak, hogy a pasik eleve imádják a hármasokat, az egymással maszturbáló csajokat, amire a pornóipar is rásegít, azt sugallva, hogy a leszbikus szex a heteroszexuálishoz képest jóval izgalmasabb. A világban fellazultak az értékek, kevés kapaszkodó van a fiatalok számára, ezért sok mindent kipróbálnak, keresik az útjukat és helyüket a társadalomban. A csajok az előző generációkhoz képest sokkal szabatosabb felfogásúk, saját identitásuk keresése közben szívesen próbálgatnak különböző nemi szerepeket és simán bevállalják a leszbikus-, a csoportszexet vagy a szado-mazo játékokat.

Dina (24)

"24 éves vagyok, és már több mint 2 éve nem voltam pasival. Kb. fél éve volt az utolsó próbálkozásom, de rájöttem, hogy teljesen felesleges. Nincs lelki sérülésem, egyszerűen szebbnek látom a női testet és a lelket. Volt már kapcsolatom nem egy olyan nővel, aki soha nem gondolta volna, hogy szerelmes lehet a saját nemébe."

Tipp! Újra divat a zselécipő! Nézd meg képgalériánkat!




A leszbikusság hátterében általában negatív családi tapasztalatok állnak: a szexuális abúzus, az agresszív apa, az alkoholista nevelőszülő komoly traumák okozója - mondja Gazdag Enikő. Ilyen esetekben a felnövő kamasz lány úgy érezheti, hogy a férfiak világa számára idegen, ezért nem keresi a társaságukat, sőt kifejezetten taszítja azok jelenléte, s inkább a nők körében érzi magát otthonosan, biztonságban. A leszbikusság felvállalása ugyanakkor rengeteg nőnél súlyos lelki teher, sokszor önmaguk előtt is titkolják, mert félnek a megbélyegzéstől, a lehetséges következményektől és attól, hogy csalódást okoznak a családnak. Sokszor csak fokozatosan érik meg bennük az a bizonyosság, hogy igazán mély kötődést, szexuális kapcsolatot csak nőkkel tudnak megélni. A leszbikusokat nem igazán vonz egy könnyű flört, inkább monogám kapcsolatban élnek, ám az ismerkedési lehetőségek szűkössége miatt nem könnyen találhatnak igazi testi-lelki társra.

Thinkstock
Thinkstock

A homo és a hetero kapcsolat hasonló alapokon áll, így mindkettőnél a személyiségek egymáshoz illősége a mozgatórugó. Egy leszbikus szerelem ugyanolyan elköteleződést jelent, mint a "normális", ám csak abban az esetben válhat belőle stabil és kiegyensúlyozott párkapcsolat, ha mindkét fél saját nemi orientáltsága a helyén van - teszi hozzá szakértőnk.

Thinkstock
Thinkstock

Mariann (26)

"A párom imádja nézni, ahogyan két nő kényezteti, ezért néha egy lányt is beveszünk a játékba. Ebből még soha nem volt közöttünk probléma, s miért ne élvezhetnénk a szexet még több erotikával, ha mindhárman így akarjuk?"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.