Szerelem-elixír recept nélkül: a fiatalság vonzereje

fiatalság párkapcsolat szex szexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs az az izgalmas fehérnemű vagy smink, ami versenyre kelhetne a fiatalság vonzerejével. Lássuk, miben rejlik a 18 év fölötti korosztály csábereje, amelynek nagyon kevés érettebb korú nő és férfi tud ellenállni.

Tipp! Rá se lehet ismerni, elképesztően szexi lett a vadóc énekesnő! Kattints a galériáért!


Thinkstock
Thinkstock

Vajon miért olyan vonzó egy fiatal lány a középkorú vagy még idősebb korosztály számára? Miért nem múlik el a vonzalom néhány találkozás után, hiszen a legtöbb esetben ezek a fiatal lányok nem rendelkeznek még kellő szexuális tapasztalattal, és sokan - koruknál fogva - nem hajlandók elköteleződni senki mellett. Az is köztudott, hogy egy fiatal, szép nővel aligha lehet versenyre kelni, és ha egy középkorú nő párja bekerült a fiatal szerető hálójába, nagy valószínűséggel az idősebb nő marad alul a megmérettetésen.

Anikó, optikus (41)

"Húsz éve élünk házasságban a férjemmel. Húsz év nagyon hosszú idő, és egy-két alkalommal kiderült, hogy a párom nem volt tökéletesen hűséges hozzám. Futó viszonya volt egy velem hasonló korú kolléganőjével, és egy alkalommal rajtakaptam, amikor egy közös nyaralás során az egyik barátnőmmel csókolózott. Mindkét eset fájt, de túltettem magam rajta. Valahogy úgy gondoltam, egy ennyire hosszú kapcsolatban előfordulhatnak buktatók, szeretjük egymást, ezt is túléljük. Most azonban nagyon meg vagyok rémülve. A férjem munkahelyén (egy nagy multinál dolgozik vezető beosztásban) felbukkant egy fiatal lány. Réka gyönyörű, okos és persze nagyon fiatal. Elég nyilvánvaló módon hajt a páromra, aki persze se lát, se hall a gyönyörtől, hogy egy ennyire fiatal lánnyal romantikázhat. Én pedig rettegek, mert nem tudom felvenni a versenyt Réka fiatalságával. Itt nemcsak a ráncokról, a petyhüdt bőrömről van szó, vagy a szülés után felkúszott kilókról, hanem a lendületről, a dinamizmusról és a ragyogásról. Mert bár majd' belehalok, annyira gyűlölöm érte: de ez a lány ragyog, és a férjem teljesen megveszik érte."


Thinkstock
Thinkstock

Virág, gyógymasszőr (23)

"Nyilvánvaló, hogy amíg fiatal vagyok, addig kell magamnak jó pasit találni. Olyat, akit elkápráztathatok a fiatalságommal és a szépségemmel, és igen: a negyven feletti férfiak megbolondulnak a korosztályomért. Ez van. Egyszerűen ragadnak ránk. Egyszer volt egy ötvenes pasim, akivel nyáron jártam, tőle kérdeztem, miért éppen én, miért nem a saját korosztályából választ partnert magának. Azt mondta, azért, mert egy ennyire fiatal nőnek még az illata is más, mint az idősebbeknek. Ezt persze egyszerre találtam izgalmasnak és gusztustalannak."

András, cégvezető (47)

"Én kifejezetten hajtok a fiatal lányokra. Miért? Mert minél fiatalabb valaki (persze nagykorú lányokra kell gondolni), annál nagyobbnak érzem a kihívást, és a hódítás diadala is annál édesebb. Egy középkorú nővel lefeküdni nem olyan nagy dolog, de egy huszonévest ágyba csalogatni valódi bűvészmutatvány. Hogy ebben segít a pénzem is? Kit érdekel. Amikor ott fekszik mellettem, győztesnek érzem magam, még akkor is, ha mindezt szép ruhák, klassz vacsorák számláival fizetem meg."

Tipp! Így szabadult ki a börtönből Stohl András! Kattints a galériáért!



Szexuális megújulás

Akik tapasztaltak ezen a területen a következőt vallják: egy fiatal lánnyal együtt lenni egyet jelent a szexuális megújulással. A férfiak új erőre kapnak és eltűnnek a mindennapos problémáik. Egy fiatal szerető képes ugyanis megfiatalítani az idősebb partnert.

Bálint, kereskedő (52)

"Sárával egy társasági eseményen ismerkedtünk meg, és engem az első pillanatban elbűvölt a személyisége és természetesen a fiatalsága. Olyan arca van, mint egy tündérnek, mézszínű a haja, gyönyörűek a fogai és tökéletes, hibátlan a bőre. Kell ennél több egy férfinek? Ő azonban okos is, és kedves, játékos ötleteivel képes akkor is felvidítani, ha nehéz napom volt. A szex meg egyszerűen csodálatos. Azt is mondhatom: minden bajom eltűnt hirtelen, örökké (ismét) akarom a szexet, miközben otthon már csak a kötelességemet teljesítettem. Megszűntek a vérnyomásproblémáim,és nem panaszkodom a derékfájásomra. Sára mellett én is fiatal vagyok. Hogy ez meddig mehet így tovább? Hogy ez szerelem? Lehet, nem is Sárába vagyok szerelmes, hanem a fiatalságba."


Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Fiatal férfiak dicsérete

A fiatal férfiak is hasonló hatást váltanak ki a tőlük idősebb korosztály hölgytagjaiban, és ha ez a fajta partneri kapcsolat ritkább is, egy-egy ilyen viszony megerősíti a nő önbecsülését.


Anna, vállalkozó (43)

"A válásom után(ennek már hat éve) egy jó időre begubóztam. Összetörtem teljesen, és azt hittem, nőként semit sem érek. A férjem egy fiatal lánnyal lépett le, és otthagyott az adósságainkkal, a két kamaszodó gyerekkel és a szilánkossá tört női önbecsülésemmel. Aztán egy este - már kb. két év is eltelt azóta, hogy egyedül maradtam -, gondoltam egy merészet és regisztráltam egy oldalra, és feltöltöttem magamról fotókat. Alig hittem a szememnek: néhány óra után több tucat ajánlatot kaptam. Voltak közöttük egészen fiatal (20-22 éves) fiúk is, én pedig tobzódtam a vágyaikban. Azóta is, ha magam alatt vagyok, csak felsétálok az oldalra, és tőlem fiatalabb fiúkkal vigasztalódom."


Szakértőnk, Bede Zsuzsa klinikai szakpszichológus véleménye:

"Egyértelmű, hogy a fiatalság 'birtoklása', vagyis ha valaki nála sokkal fiatalabb partnernél ér el sikereket, az pszichésen valóban fiatalabbá varázsolhatja a személyt. A férfiak számára ugyanakkor jelentős presztízsnövekedést is jelent, ha fiatal, vonzó partnerrel jelenhetnek meg társasági eseményeken. A szex területén a fiatal test látványa, érintése nyomán könnyebben jönnek az ingerek és támad fel a vágy, ugyanakkor nem biztos, hogy ez hosszú távon tartható, hiszen egy fiatal partner mellett teljesíteni is kell. Olykor éppen ez okozhat szexuális problémákat, hogy az idősebb férfi szeretne nagyon megfelelni, és minél inkább szeretne gyönyört adni a partnerének, ez annál kevésbé sikerülhet. Az biztos, hogy energiagyűjtésre, az önértékelés erősítésére (szerencsés esetben) alkalmas lehet a fiatal partnerrel megvalósuló szexuális aktus. Emellett azonban előfordulhat az is, hogy egy férfi kifejezetten azért kezd nála jóval fiatalabb partnerrel (tegyük fel, egy 38 éves férfi egy 20 éves lánnyal), mert feltételezi, hogy a lány még kevés tapasztalattal rendelkezik, nála kevesebb tudással is lehet jól teljesíteni. Kisebb az elvárás. Máskor a fiatal nő csodálata gyújt tüzet, vagyis amikor nem feltétlenül a fiatal nő teste a legvonzóbb, hanem az a tisztelet, amit az idősebb, pozícióval rendelkező férfi iránt érez. Az, ahogy felnéz rá, ahogy elismeri a munkáját, esetleg művészetét, miközben otthon, a feleség már régen természetesnek érzi mindazt, amit párja letesz az asztalra. Márpedig a férfiaknak is szükségük van a megbecsülésre, a dicséretre és arra, hogy felnézzenek rájuk. Erre tökéletesen alkalmasak a fiatal, tapasztalatlan, szakmai eredményekkel még nem rendelkező nők. Végül a fiatal nő azért is lehet vonzó 'zsákmány', mert nem feltétlenül akar még gyereket, családot, nem kell megküzdeni ezzel az elvárással, csak jól akarja magát érezni az idősebb hódolóval. "

Tipp! A nőket is szerette a gyönyörű színésznő? Kattints a galériáért!


Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.