Elhízás, hajhullás, szexuális zavarok? - Így harmonizáld a szexcsakrádat!

a nap cikke csakra párkapcsolat férfi szexualitás szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szexcsakra sok ember számára különös, tartalom nélküli fogalom, olyan szó, amelyről - európai neveltetésüknek köszönhetően - az emberek nagy része a mai napig a bűnre asszociál. A Life.hu most utánajárt annak, hogy miért kell odafigyelni ennek a nagyon érzékeny "műszernek" a működésére.

A puszta fajfenntartás mellett másról is szól a szex. Olyan erőről, energiáról, amely az élet minden területén megmutathatja hatalmát. A szexuális energia központja a szexcsakra. Ez a "láthatatlan" irányító centrum a köldök és a nemi szervek között helyezkedik el. Közvetlen felügyelete alá tartoznak a vesék, a petefészkek, a petevezeték, a méh, a herék, a hímvessző, a belső elválasztású mirigyek mellett az ivarmirigyek, valamint a szervezet teljes vízháztartása. Minden ezekkel a szervekkel kapcsolatos probléma azt jelzi, hogy a test energiaáramlása a szexcsakra területén torpant meg, és a problémák jelentős részében a legkevésbé sem "fizikai eredetű" a panasz: a megjelenő tünetek tükrözik szexuális múltunkat, viszonyulásunkat az erotikához, valamint párkapcsolati nehézségeinkhez.

Thinkstock
Thinkstock

Mit üzen a szexcsakrád?

A leggyakoribbak a gombás megbetegedések - különös tekintettel a nemi szervek gombás fertőzéseire -, az elhízás vagy ijesztő fogyás, hajhullás, menstruációs zavarok, vérnyomásproblémák, fejfájás, veseproblémák és ezek mellett a meg nem kerülhető orgazmus-problémák, szexuális zavarok. Egészséges esetben - vagyis amikor a szexcsakrán áthaladó energiák zavartalanul áramolhatnak - azt érezhetjük, hogy tele vagyunk lendülettel, tenni akarással és ötletekkel. A szexcsakra ugyanis a kretaivitás központja is, nem véletlenül: az élet azon a területen születik, az új dolgok létrehozása első körben ott történik meg, és az elme csak később kap szerepet a gyakorlati megvalósítás területén.

A szexcsakra feladata

A szexcsakra azonban nem írható le pusztán úgy, mintha egy riasztó berendezésről lenne szó, hiszen a működése sokkal bonyolultabb, és a központ nagyon érzékenyen reagál a gondolatainkra is. Nemcsak jelez, de nem engedi megkerülni a problémát. Életünk során ezt számtalan alkalommal megteszi. Hat-hétéves korunkban például - amikor a gyermek nyit mások felé, és ez rengeteg kapcsolati feszültséggel jár, miközben az anyáról való leválás is végérvényesen megkezdődik - a veszteségek és feszültségek feldolgozása a szexcsakrán keresztül történik. Az energiák akkor torpannak meg, ha a gyermeknek a fentieken felül különösen extrém helyzettel kell megbirkózni, pl. szexuális zaklatás, molesztálás, erőszak, esetleg a szülők válásából fakadó konfliktusok. Ezek évekre való feladatot adnak a szexcsakrának, és ha a drámai élményeket a lélek el is rejti, a szexcsakra nem felejt, és az egészséges energiaegyensúly érdekében gyógyulásra és tisztulásra kényszeríti a szervezetet.

Thinkstock
Thinkstock

Így javítsd a szexcsakra működését

A szexcsakra - ahogy minden más csakra is - erősíthető, és néhány nagyon egyszerű technikával megsokszorozható a központ ereje és hatékonysága. Nemcsak a traumák vagy panaszok feldolgozása miatt van erre szükség, hanem akkor is, ha mélyebb szexuális élményekre vágyunk, és közelebb szeretnénk kerülni a női vagy férfi minőségünkhöz.

- A leghatékonyabb módszer a meditáció, amikor az egész szervezetből, testből-lélekből egyaránt elengedjük a gondolatainkat, és hagyjuk, hogy a fájdalmaktól, félelmektől, sérelmektől "bedugult" csakrák megtisztuljanak.
- A meditációra ráerősíthetsz zenével, hanggal (a szexcsakra hangja például a ré), esetleg illatokkal (pl. fahéj, vanília, ylang-ylang).
- A masszázs is jótékony hatással lehet a szexcsakra működésére.
- A szexcsakra színe a narancssága, ha ezzel az élettől harsány színnel díszíted az otthonodat, vagy beilleszted ezt az árnyalatot azt öltözködésedbe, máris tettél egy lépést a szexcsakra védelme érdekében.
- Ugyanilyen hatásos lehet, ha kifejezetten a szexcsakra számára készített ékszereket kezdesz viselni. Akár te magad is készíthetsz egyszerű karkötőket, gyűrűket vagy derékövet selyemből, esetleg puha ezüstből, a lényeg, hogy ékkövekként citrint, borostyánt, holdkövet és karneolt használj.
- A táplálkozásoddal is elősegítheted a szexcsakra egészséges működését. Ebben az esetben kerülni kell a túlzott húsfogyasztást, helyette egyél sok gyümölcsöt (pl. eper, narancs, alma dinnye), mandulát, mézet, édes-paprikát, a fűszerek közül pedig a fahéjat és a vaníliát ajánljuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.