a nap cikke párkapcsolat szex szerelem orgazmus gyönyör
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lehet, hogy nem szívesen bújnál ágyba egy testesebb pasival, mielőtt azonban végleg száműznéd a repertoárból, érdemes újragondolni a terveidet. Csak azért, mert az illető húsosabb az átlagnál, nem jelenti azt, hogy ne lenne képes ugyanarra, mint sovány versenytársai, sőt, talán még jobban is teljesít a hálószobában! A Life.hu most arra volt kíváncsi, hogy a zsírpárnák miként hatnak a női libidóra.

A méret számít, de nem úgy, ahogy gondolod!

Amíg korábban a sörhas a férfiasság szimbólumának számított, napjainkban az ideális férfiszépséget olyan hírességek testesítik meg, mint George Clooney és David Beckham. Egy nemrég publikált felmérés adatai szerint a tökéletes testtel való összehasonlítás következménye, hogy minden harmadik férfi elégedetlen a külsejével, és a válaszadók 25%-a elismeri, hogy testsúlyát és az edzések gyakoriságát illetően hazudik a partnerének. A túlsúllyal rendelkező férfiak közül sokan énképzavarokkal, önértékelési és párkapcsolati problémákkal küzdenek. A Columbia Egyetem közgazdászai érdekes megállapításra jutottak, miszerint a nők mindaddig nem bánják az extrém súlyfelesleget, amíg az illető pénztárcája is elég vastag. Tanulmányaik szerint minden 10%-os testtömegindex-emelkedés esetén egy férfinak 2%-kal kell növelni a fizetését, hogy versenyképes maradjon, ha párt akar találni magának.

Forrás: Facebook, AFP
Forrás: Facebook, AFP

Zsombor, vállalkozó (41)

"Már kisgyerekként is pufók voltam, aztán kamaszkoromban egyre több gátlás alakult ki bennem, és sokszor annyira zavarba jöttem, hogy még az ingemet se mertem levenni a csajok előtt. Máig emlékszem arra, amikor azt súgta a fülembe egy gyönyörű nő, hogy izgatónak tartja a hatalmas testemet, és egyszerűen nem tudtam felfogni, hogyan vonzódhat épp hozzám, amikor bármilyen pasit megszerezhetne magának. Később rájöttem, hogy a nők egyáltalán nem foglalkoznak a testsúlyommal, mert jobban értékelik a humoromat, a higgadtságomat és azt, hogy figyelmes vagyok az ágyban."

Blanka, értékesítő (25)

"A legvadabb álmaimban sem akarok szexelni egy túlsúlyos pasival, és a hideg kiráz, ha csak rágondolok a hullámzó hasára. A sportos férfiaknak van állóképessége, kitartása, de aki hájas, az könnyen kifullad, vagy bevágja a szunyát már az első kör után, és biztosan nem tud lépést tartani velem az ágyban. A másik dolog, ami zavar, hogy szerintem hajlamosak túlenni magukat azért, hogy leplezzék a komplexusaikat, és az evés számukra pótcselekvés. Egy elhízott test számomra azt tükrözi, hogy az illető nem képes önuralomra, és egy hájas pasit biztosan nem tudnék rávenni arra, hogy egész hétvégén túrázzon velem a hegyekben."

Túlsúlyos pasik vs. metroszexuális piperkőcök

Egy nő alapvetően érzelmi és fizikai biztonságra vágyik, és úgy tűnik, nagyobb eséllyel találhatja meg egy nagydarab férfi mellett a nyugalmat. Hogy miért? Az ősi evolúciós modell alapján a testesebb embereket a nők egészségesebbnek és erősebbnek érzékelik, a túlsúlyos pasik nem annyira kapósak, és kevésbé ítélik el a partnerüket, ha felcsúszik rájuk néhány pluszkiló. A túlsúly azt is szimbolizálja, hogy az illető a hedonizmus megtestesítője, mint pl. a kövéren is sármos Gérard Depardieu vagy a brit színész Ray Winstone, akit azt nyilatkozta, nem is érti, miért tartják a nők szexszimbólumnak, hiszen ő egy 55 éves kövér ember. A nők jelentős hányada a "puha mackókat" sokkal izgalmasabbnak és csábítóbbnak tartja, mint az ultramodern és szakszerűen ápolt pasikat.

Márti, ügyintéző (38)

"Fél éve tart a kapcsolatom egy rendkívül humoros és kedves pasival, akit nevezhetünk kövérnek is. Felöltözve egyáltalán nem vészes, sőt, nagyon jó kiállása van, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy szerelmes vagyok a testébe. Soha nem bántanám meg, mert szeretem azt, amilyen ember, de mivel eléggé túlsúlyos, szexuális téren azért vannak apróbb fennakadások. Szerintem a hagyományos pózok nem túl kényelmesek neki, és valljuk be őszintén, maratoni menetekre sem igazán képes. Ettől függetlenül hosszú távon tervezek vele, mert romantikus, odaadó és gyengéd szerető."

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Rita, fodrász (29)

"A nők nem feltétlenül tartják izgatónak a behemót pasikat, de miután életemben először szerelmes lettem egy nagydarab fickóba, megváltozott a véleményem. A páromat a neten ismertem meg, és amikor néhány hét levélváltás után találkoztunk, a kövérség ellenére egy szívdöglesztő pasit láttam benne. Leírhatatlanul boldog vagyok, hogy összehozott vele az élet, a szex is fantasztikusan működik közöttünk, és nincs annál erotikusabb érzés, mint amikor átölel a nagy testével. Előtte teljesen más alkatú partnereim voltak, így nyugodtan elmondhatom, hogy a kisportolt testű pasik többsége önző az ágyban, a húsosabb férfiak pedig sokkal jobban figyelnek a partnerükre. Minden szingli nőnek azt tanácsolom, hogy az izomkolosszusokról való fantáziálgatás helyett próbálják ki egyszer, milyen érzés szeretkezni egy törődésre vágyó mackós férfival."

Tudtad?

Egy vizsgálat kiderítette, hogy a magasabb testtömeg-indexű férfiak átlagosan 7 perccel hosszabb ideig bírják a szexet, mint vékony versenytársaik, valamint kevésbé hajlamosak a korai magömlésre és az impotenciára.

Hol kezdődik az igazi férfi?

A férfiak fizikai vonzerejével kapcsolatos általános feltételezés, hogy a nők az atléta testű macsók iránt rajonganak, ám a tévhitekkel ellentétben sokukban nem egy izmos kockahas, hanem egy puha pocak ébreszt szexuális izgalmakat. Dr. Viren Swami, "A fizikai vonzalom pszichológiája" című könyv szerzője arra volt kíváncsi, hogy a nők miért vonzódnak a termetes férfiakhoz. A brit pszichológus arra a megállapításra jutott, hogy a stresszhelyzet jelentősen befolyásolja a potenciális partnerekkel kapcsolatos értékítéletet, ami megváltoztathatja az "ideális" testmérettel kapcsolatos népszerű felfogást. Tehát a nők nyomás alatt a kényelmet és megnyugvást keresik egy "édes mackó" karjaiban, aki képes oltalmazni és védeni őket. A testesebb alkatú férfiak szexuális téren is biztonságot nyújtanak, s bár a nagyon kövér embereknek vannak korlátai az állóképesség, a gyorsaság, a sebesség és a rugalmasság terén, a szeretkezést mégsem lehet összehasonlítani egy versenyfutással. Túlsúly esetén is minden megengedett az ágyban, ami örömteli és kölcsönösen kielégítő élményt nyújt, természetesen olyan alapkövetelményeket szem előtt tartva, mint a bizalom, a nyitottság és a magabiztosság.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

István, kertész (32)

"A jó szex nem a kilókon múlik, hanem azon, hogy valaki mennyire érzi jól magát a bőrében. Én bőven 100 kg felett vagyok, mégsem tartom magam zsírpacninak, és semmilyen lelki problémám nincs a testsúlyom miatt. A nők nagy tévedésben élnek, ha azt hiszik, hogy a vékony pasik a legtutibb szeretők, a nagyobb termetűek meg csak kiábrándítóan fújtatnak szex közben, és patakokban ömlik róluk az izzadság. A feleségem szinte modell alkatú, nekem meg az átlagosnál jóval nagyobb pocakom van, ráadásul a fenekem sem izmos, ennek ellenére a páromnak egyáltalán nincs kifogása a kinézetemmel vagy a szexuális teljesítményemmel kapcsolatban."

Győri Szilvia szexuálpszichológus, tanácsadó szakpszichológus véleménye
"A szex mindig egy tanulási folyamat, és mivel különbözőek vagyunk, fontos a visszajelzés. Az egészség és a súlykérdés összefügg, ugyanakkor az is előfordulhat, hogy hiába sportol egy férfi rendszeresen, mégsem változik jelentősen a külalakja, hiszen a mozgás mellett egy teljes életmódváltásra lenne szükség, ami sok kompromisszummal járhat, ezért nem mindenki tud tartós eredményt elérni. A partner testsúlya általában lényegtelen olyan tevékenységeknél, mint pl. az orális és a manuális szex, és ha egy testesebb alkatú férfival kerülsz intim helyzetbe, csak idő kérdése, hogy mikor találjátok meg azokat a pozíciókat, melyek kölcsönösen előnyösek és kielégítőek. Egyes pózok könnyebbek és élvezetesebbek a túlsúlyos embereknek, és a legtöbbet oly módon variálhatjátok, hogy az mindkettőtök számára szórakoztató legyen. Sajátítsátok el mindazokat a trükköket és praktikákat, amitől jobbá válhat az intim együttlét, és integráljátok őket a szexuális életbe."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.