Társas játék készségfejlesztés pr-cikk játék logikai játék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha jó a memóriád, akkor nemcsak az iskolában és a munkahelyen, de bizony a párkapcsolataidban is sokkal sikeresebb leszel. S hogy hogyan segíthetnek a játékok, hogy sikeres legyél a munkahelyen, az iskolában, de még az ellenkező nemnél is? Most kiderül!

A valódi életre is igaz lehet, hogy láthatatlan falakba ütközünk, hogy olyan helyzeteket kell megoldanunk, amelyek próbára teszik türelmünket, na és a memóriánkat is. A láthatatlan fal akár a párkapcsolatban is felbukkanhat, esetleg a munkánk során vagy a gyereknevelésnél: a megtörtént események és a kimondott mondatok szövevényes érzelmi labirintust építhetnek, amely során mennyire jó lenne, ha a memóriánk tökéletes lenne, ha emlékeznénk minden kiejtett szóra, hangsúlyra, történésre. Megfigyelések azt bizonyítják, hogy emberi kapcsolataikban sikeresebbek azok, akik memóriája az érzelmek szintjén is jól működik, aki gyorsan kapcsol és tudja, mert emlékszik, hogy abban a szituációban éppen miért ütközött "láthatatlan falba", s mi az előzménye párja vagy kollégája reakciójának.

Persze a memóriára nemcsak kapcsolatainkban van szükség, hanem az élet minden területén, a tanulásban, később a munka során is előnyt élveznek mindazok, akik könnyen húzzák elő agyuk megfelelő rekeszéből a megfelelő memóriakártyát, ráadásul népszerűbbek azok az emberek, akik az eltárolt információkat a megfelelő helyen, rekordsebesség alatt tudják elővarázsolni. Nem véletlenül: a fejlett memóriával rendelkező embereket környezetük álmélkodva figyeli, hiszen tudásuk, vagyis memóriájuk működése valóban lenyűgöző.


A memória fejleszthető, és nem feltétlenül kell verssorokat skandálni ehhez, hiszen ennél sokkal izgalmasabb módszerek és megoldások is hozzásegíthetnek minket agyunk speciális megtornáztatásához:

A memória fejlesztését szolgálja például az Elvarázsolt labirintus is, amely 2009-ben Az év gyerekjátéka díjat nyerte el. A mágikus parti során apró varázslótanoncok segítségével minél több varázsjelet kell összegyűjteni ahhoz, hogy a végén varázsos nyertessé válhassunk. A feladat azonban nem is olyan könnyű: a játék elején ugyanis közösen, falapocskákból bonyolult labirintust kell építenünk, erre kerül rá a varázstábla a varázslótanoncok figurájával. Minden figura aljához apró golyó kapcsolódik, és ahogy a dobásoknak megfelelően haladunk a táblán a tanonccal, úgy halad a láthatatlan golyó is a labirintusban. És persze falakba ütközik. Vagy mégsem? A játék valóban különös próbát állít az agyunk elé: vajon képesek vagyunk megjegyezni a labirintus kacskaringós útját? Hány kanyarig képes visszakacsintani az agy? Mennyire jó a memóriánk? Lehet, hogy ennél a játéknál tényleg csak a varázslat segíthet? Esetleg a jó szerencse? Akik szeretnék felmérni és egy kicsit mozgásba hozni memóriájukat a labirintus útvesztőiben, azok megtudhatják...

S hogy milyen játékokkal tudunk még szórakozva tanulni? Rengeteg egy- és többszemélyes készségfejlesztő játék áll rendelkezésünkre. Az elvarázsolt labirintushoz hasonlóan a Mágusok éjszakája társasjáték is egy misztikus világba csöppenti a játékosokat, amely a kritikusok szerint a legvarázslatosabb gyerekjáték volt 2006-ban, de talán az utóbbi 10 évben is.

A Fauna társasjáték azoknak lesz a kedvence, akik szeretnek tippelni: 360 állatkártyáról lehet megtippelni, hogy mennyi az adott állatfajták súlya, hossza, magassága, farkhossza, és hol van a természetes élőhelye. Sőt, a matematikát is lehet a házi feladaton kívül gyakoroltatni a kicsikkel: a Katamino segít a gyerekeknek megérteni a geometria alapelveit, de a felnőtteknek is kínál kihívást.


A Knot so fast nagyon sok gondot okoz majd azoknak, akik szeretik a kihívásokat: innovatív és szórakoztató játék, amelyet lehet egyedül is játszani: a játékosok csomókat próbálnak megkötni egyre nehezedő feladványkártyák alapján.

A kicsik logikáját pedig semmi sem fejlesztheti jobban, mint egy színes autós játék, a Rush Hour logikai játék, amely a hétköznapjainkból már megszokott csúcsforgalomba és közlekedési dugókba kalauzol minket, ahol a cél a feladatkártyák alapján felállított járművek között ellavírozni úgy, hogy nem emelhetjük fel egyiket sem, csak csúsztathatjuk őket a tábla mentén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.