Hernádi Judit válság Heti Hetes fizetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hernádi Judit kiszáll a showműsorból, de a többiek a megszorítások ellenére  is elmennének fél pénzért.

Tizenhárom év után elhagyja a Heti hetes csapatát Hernádi Judit. A Jászai Mari-díjas, Érdemes művész a Vasárnapi Blikknek elmondta: nem lesz ott társai között a szeptember 30-án újrainduló beszélgetős politikai showműsorban. A válság miatt ráadásul soha nem tapasztalt megszorítások lépnek életbe az új évadban. Ónodi György, az RTL Klubon futó műsor producere több, mint ötven százalékkal kénytelen visszavenni a fellépők gázsiját a költségvetés drasztikus csökkentése miatt. A Blikk információi szerint a sztárfellépők korábban 250 ezer forintot kaptak fejenként egy-egy műsorért. Most körülbelül százezer forinttal kell beérniük adásonként.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

,,Valóban nagyon komoly költségvetés-csökkentés volt. A korábbi felénél is kevesebb pénzből kell majd gazdálkodnunk, mindannyian komoly mínusszal kezdjük az új évadot. Az azonban nem igaz, hogy felére vettük vissza a fellépők pénzét - még ennél is kevesebbet kapnak. Hogy mit szóltak hozzá? Egy ilyen hírt az ember soha nem fogad lelkesedéssel, de a művészek tudják, addig nem érdemes távozni, ameddig a műsor nem viszi, hanem hozza a pénzt. Arról nem beszélve, hogy a képernyőn való jelenlét nem csak szimpla fizetést jelenti, nem véletlen, hogy Hernádi Judit és Hajós András (43) elvállalták egy tehetségkutató zsűrizését. Az első adás szeptember 30-án lesz, idén először ismételjük is majd az egyes részeket. Terveink szerint ugyanazok lesznek a szereplők, akik eddig is: Bajor Imre, Gálvölgyi János, Hajós András és a többiek. Ábel Anitát sokan szerették, ezért vele gyakrabban találkozhatnak majd a nézők" - vallotta Ónodi.

Átalakítunk! Megfiatalodott és ellenállhatatlan lett Gizus! Kattints a képekért!



,,Nem tudtam, mennyire veszik vissza a pénzeket, de engem már nem érint ez a döntés. Nem veszek részt a jövőben a felvételeken. Van olyan, hogy az ember úgy érzi, ennyi volt. Amikor úgy nézett ki, hogy vége a műsornak, akkor ezt a lelkemben elintéztem" - vallotta Hernádi a Blikknek. ,,Nekem még nem mondták, hogy pontosan mennyivel lesz kevesebb a pénzünk, de ez nem befolyásolja a döntésemet. Ha az ember tizenhárom éve részt vesz valamiben, ami televíziós történelmet ír, akkor nem tartom erkölcsösnek, hogy eldobjam azért, mert visszavették a pénzemet. A hozzáállásunk és a humorunk emiatt semmit sem változik" - vallotta Bajom Imre, és Jáksó László is hasonlóan gondolkodik az ügyben. ,,Én nagyon szeretem ezt a műsort és az RTL Klubot, hiszen itt futottam be igazán. Egy percig sem gondolkoztam azon, hogy folytassam-e. Amíg lesz Heti hetes, megtiszteltetésnek érzem, hogy a csapat tagja lehetek" - mondta Jáksó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.