Antal Timi X-Faktor Csobot Adél tehetségkutató döntő Szabó Dávid Oláh Gergő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombat este már csak négy versenyző énekelt az X-Faktorban. Csobot Adél, Antal Timi, Oláh Gergő és Szabó Dávid kettőzött erővel és két egyéni produkcióval készültek a Visszaszámlálás Éjszakájának keresztelt show-ra. A versenyzők feszültsége a mentorokra is átragadt: Geszti és Malek egymás szavába vágva védték saját versenyzőiket. Szabó Dávid a finálé előtt esett ki a versenyből.

Az estét Csobot Adél nyitotta, aki jó előre azon aggódott, hogy a róla és Istenes Bencéről szóló pletykák a kiesés szélére sodorják. A mostani dal viszont jól állt neki, ahogy a tangó is. Keresztes Ildikó arról beszélt, hogy a lány 18 évesen is már kész jelenség, de az énekre rá kellene erősítenie. Nagy Feró szerint Adélt az Isten is a színpadra teremtette.

Eddig is áradt a zene Oláh Gergőből, aki - saját határait feszegetve - zongorán kísérte magát. Így talán a műsor eddigi leghangulatosabb dalát adta elő. A produkció után Péter még a színpadra is felment megölelgetni versenyzőjét, akit az összes mentor csak dicsérni tudott: kedvenc jelzőik a hitelesség és az egyszerűség voltak.

Szabó Dávid Elton John dalával próbálta elvarázsolni a nézőket. Keresztes Ildikó végre megkapta a szenvedélyt és a fűszert, amit annyira várt - bár Miklós szerint azért énekelt már Dávid jobban is. Antal Timi viszont szinte mindig kiválóan teljesít, s most még magánéleti problémái is a dobogósok közé segíthetik: a könnyes szemű versenyzőt a nézők is szívesebben támogatják - no nem mintha Timi hangja önmagában nem lenne elég a sikerhez. Wolf Kati dalát énekelte, ami után Péter előhozta szokásos kritikáját Timivel szemben: nem volt benne elég érzelem.

A második körben Oláh Gergő egy Queen dallal tért vissza. Előadása meggyőzte a mentorokat.

Csobot Adél gyönyörű fehér ruhában adta elő a pont 32 éve e napon meggyilkolt John Lennon Imagine című dalát, aminek a végén nemcsak mentora, de Feró is állva tapsolt. Geszti szerint kicsit iskolás maradt a dal, amihez Ildi is csatlakozott, de ő már a dicséretekkel sem fukarkodott.

Minden bizonnyal a süket tinirajongókat célozta Geszti Szabó Dávid dalválasztásával, mert az FLM szám még fénykorában is csak számukra volt hallgatható. Egyedül Miklósnak nem tetszett a dalválasztás, amivel persze a többiek nem értettek egyet.

Antal Timi lassú Eric Carmen dala nehéz választás volt. Ez is a szerelmi csalódás vonalat vitte tovább, de ezt már jobb volt hallgatni. Feró a kezdeti bizonytalanságokról beszélt, majd a profizmusról és az erőről, Ildi pedig arról, hogy a későbbi csalódások majd előhozzák azt az érzelmi töltetet, amit Péter hiányol - aki most szokásától eltérően megdicsérte Timit.

A szokásos felejthető közös dal és a Belmondo együttes extra produkciója után Antal Timi és Oláh Gergő jutott tovább először, így Adél és Dávid párbajozott. Az este végén Szabó Dávid esett ki a versenyből - a részletekért kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.