Színes forgatag, csokinyúl és a többiek - Húsvéti vásárok Bécstől Innsbruckig

ünnep húsvét Ausztria szórakozás program vásár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lenyűgöznek az ausztriai adventi vásárok? Ne várj decemberig az utazással, "ugorj át" húsvét előtt is a szomszédba. Karácsonyfadíszek helyett most hímes tojással, puncs helyett gyümölcsbóléval, sült gesztenye helyett főtt sonkával várnak.

1. Bécs

Ha tavaly karácsonykor már megcsodáltad a pompás schönbrunni vásárt, most sem fogsz csalódni. Mint minden évben idén is színes húsvéti kavalkád vár: hagyományőrző díszekkel, hímes tojásokkal és más gyönyörű kézműves dekorációkkal találkozhatsz a standokon. Ha megéhezel a vásárlásban, füstölt sonkák, friss sajtok, sütemények és csokoládék, ha megszomjaztál, bólék, borok, helyben facsart gyümölcslevek és remek kávék, teák közül válogathatsz.
Mettől meddig?
A schönbrunni húsvéti vásár április 9-ig mindennap 10-19 óráig tart nyitva.
Bővebb infó:
www.ostermarkt.co.at
www.altwiener-markt.at
www.kunsthandwerksmarkt.at

AFP
AFP

A Life.hu tippje:

Nem találtad meg Schönbrunnban, amit szerettél volna? Az óbécsi Michaelerplatzon vagy a 76 standjával a legnagyobb bécsi vásárnak számító Am Hof téri rendezvényen biztosan megleled a kedvedre valót a csodás kézműves portékák között! Az előbbi vásár április 9-ig mindennap 10-20 óráig, az utóbbi 11-19 óráig van nyitva. Az óbécsi húsvéti vásáron ráadásul Európa legnagyobb hímestojás-hegyét is megnézheted! De megér egy látogatást a Kalvarienberggassén rendezett húsvéti ünnepség is, amely az 1600-as évek óta minden tavasszal megnyitja kapuit a látogatók előtt.

2. Graz

Időzíts egy emlékezetes grazi kirándulást a tavaszi szünetre! Különleges vásárfiákkal lehetsz gazdagabb, ha betérsz valamelyik városi kirakodó vásárba. A főtéren az idén hatodik alkalommal rendeznek húsvéti forgatagot, ahol megveheted a szépséges, hagyományőrző portékákat, és az árusoktól azt is meghallgathatod, hogy hogyan készültek az egyes darabok. A Tarkabarka vásárnak a Tummelplatz ad helyet, ahol világjárók, életművészek és modern alkotók mutatják be elképzeléseiket a húsvétról. Az egyedi remekművekben nemcsak gyönyörködhetsz, hanem meg is veheted a neked tetsző darabokat. A Franciska téri vásár is megér néhány órát, ez egy valódi gyermekparadicsom! Itt nemcsak a kézművesek tradicionális árui között válogathatsz, hanem az apróságaidnak is felejthetetlen élményt szerezhetsz. A Franciska téren a csokiból készült nyulak és bárányok mellett megtalálhatók az igazi négylábúak is, akiket meg is lehet simogatni. Ezenkívül mindhárom helyszínen szuper keretprogramokkal várják a látogatókat, a felnőtteknek koncertekkel, a kisebbeknek kézműves foglalkozásokkal és gyermekelőadásokkal kedveskednek.
Mettől meddig?
A grazi húsvéti vásár április 6-ig mindennap 10-18 óráig, április 7-én 10-14 óráig van nyitva a város főterén. A Tarkabarka vásár április 6-ig mindennap 10-19 óráig, április 7-én 10-15 óráig várja a látogatókat. A Franciska téri forgatag pedig április 6-ig mindennap 9-19 óráig, április 7-én 9-15 óráig várja a kíváncsiskodókat.
Bővebb infó:
www.kunsthandwerk.mur.at
http://www.graztourismus.at/cms/ziel/3999218/DE/


AFP
AFP

Tipp! Vicces szendvicsek időmilliomosoknak! Kattints a galériáért!


3. Klagenfurt

Frissen ültetett tavaszi virágok, hatalmas hímes tojás, a főtt sonka és a friss kalács illata mind-mind nyomra vezetnek, ha a klagenfurti húsvéti vásárt keresed. Az aprócska faházakban mindent megtalálsz, ami egy előhúsvéti bevásárlólistán szerepelhet: ételeket, italokat, dekorációkat, és persze az ajándékokat! Ha pedig végeztél a beszerző körúttal, szánj egy kis időt a kikapcsolódásra és a feltöltődésre is, hagyd, hogy a tavasz megérintsen, a hangulat elvarázsoljon, és kényeztesd magadat egy forró kávéval, egy kis édességgel vagy egy frissen sült kürtőskaláccsal.
Mettől meddig?
A klagenfurti húsvéti vásár április 7-ig mindennap 10-19 óráig tart nyitva a Neuen Platzon.
Bővebb infó:
www.klagenfurt-tourismus.at

4. Schärding

A felső-ausztriai kisváros, Schärding is felpezsdül a tavasz megérkeztével és a húsvét közeledtével! Ausztria barokk ékszerdoboza színes programokkal és még színesebb ünnepi vásárral várja a helybélieket és a kirándulókat. A schärdingi főteret, sőt az egész várost ellepik a standok, ahol a kézművesek kiváló portékáikat kínálgatják az arra járóknak. Itt nem találsz modern ajándékokat vagy reformételeket, csak régi szokásokat idéző portékákat, falusi hangulatot, hiszen ezen a vásáron minden a hagyományokról, a tradíciók fontosságáról és szeretetéről szól.
Mettől meddig?
A schärdingi húsvéti vásár április 6-ig mindennap 10-18 óráig, április 7-9-ig pedig 10-15 óráig tart nyitva az Oberer Stadtplatz és a város több pontján.
Bővebb infó:
http://schaerding.at/sehens_erlebniswertes/osterwochenende/index.htm

AFP
AFP

5. Innsbruck

Az Alpok pompás hegyeivel körülölelt Innsbrucknál szebb város talán nincs is Ausztria-szerte. A mennyei, tiroli finomságokon - sonkák, sajtok, aszalt gyümölcsök, pékáruk, kalácsok és frissen sült fogások - kívül különleges kézműves portékák között keresgélhetsz. Fából, fémből, textilből, kerámiából és üvegből készült gyönyörűséges dekorációk, díszek, ékszerek, kozmetikumok és játékok várják a kicsiket és nagyokat. A mintegy 30 szépen felékesített húsvéti stand nemcsak nézelődésre, hanem vásárolgatásra is csábít! A vásárral egy időben rendezik meg a hagyományos Tiroli Húsvéti Fesztivált is, ahol mindennap koncertekkel, filmvetítésekkel és színes gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket Innsbruckban és a közeli Hall in Tirolban.
Mettől meddig?
Az innsbrucki húsvéti vásár április 9-ig mindennap 11-19 óráig tart nyitva az óvárosban, a híres Goldenes Dachl előtt.
Bővebb infó:
http://www.ostermarkt.at/172-0-News.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.