fesztivál program szabadidő programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyáron se hagynál ki egy színházi előadást sem, vagy úgy döntöttél, hogy idén végre elsajátítod a profi halászlé-készítés minden csínját-bínját? Az előbbi esetében a gyulai Shakespeare Fesztivált ajánljuk a figyelmedbe, az utóbbi kedvéért pedig ezúttal Bajára utazz, ahol profi szakácsok vezetnek be a legendás étel készítésének rejtelmeibe.

1. Hamlet a Tószínpadon - IX. Shakespeare Fesztivál Gyulán

A hamleti probléma - az igazság és a büntetés viszonya - korunk egyik megkerülhetetlen alapkérdése. Mi a teendő a bűnössel, "ki bűnét bánni képtelen?" Ha kíváncsi vagy a válaszra, akkor mindenképp ott a helyed a IX. Shakespeare Fesztivál Hamlet előadásán vasárnap este Gyulán, ahol a Miskolci Nemzeti Színház előadásának keretében tekintheted meg a híres darabot. A mintegy 9 napig tartó rangos eseményt jazzkoncertek, táncelőadások, alternatív színházi előadások, filmvetítések, reneszánsz zenei koncertek színesítik.

Mikor?
2013. július 14.
Hol?
Gyula
Bővebb infó: http://www.shakespearefesztival.hu/hamlet-6/

Fotó: Kiss Zoltán/www.shakespearefesztival.hu
Fotó: Kiss Zoltán/www.shakespearefesztival.hu

A vihar - Craiovai Nemzeti Színház

2. Több tonna hal, különleges ízek - Bajai Halfőző Fesztivál

Tudtad, hogy Magyarországon Baján fogyasztják a legtöbb halat? Nem hivatalos mérések szerint az egy főre jutó halfogyasztás meghaladja a 32 kilót évente. A városban szinte nem múlhatnak el vasár- és ünnepnapok, baráti összejövetelek az ízletes finomság nélkül. De milyen egy igazi bajai halászlé, hiszen ahány bogrács, annyi íz? Július második hétvégéjén te is megtudhatod, ha ellátogatsz a városba, ahol közel kétezer helyi és vidéki alkalmi szakács látja vendégül az érdeklődőket a Szentháromság téren. A fesztiválon és a programokon való részvétel ingyenes!

Mikor?
2013. július 11-14.
Hol?
Baja
Bővebb infó: http://www.bajaihalfozofesztival.hu/

Forrás: MTI/Kiss Dániel
Forrás: MTI/Kiss Dániel

3. Esti mozi egy kapucsínó után - Senki többet

Különleges és érzéki, trükkös és fordulatokban gazdag, kb. így jellemezhetnénk Giuseppe Tornatore új alkotását, a Senki többet című filmet, amely az év egyik legjobb alkotásának ígérkezik. Adott egy kifogástalan modorú idős aukciósház-vezető, Virgil, aki egy napon különös megbízást kap egy titokzatos hölgytől: becsülje fel egy régi villa műkincseinek értékét. A megrendelő és Virgil között különös játék kezd kibontakozni, aminek a végén nem árt feltenni a kérdést: vajon mekkora árat is ér a szerelem.

Mikor?
2013. július 14.
Hol?
Budapest, Cinema City Allee, Cinema City Arena

Toplistás helyek - Budapest egy külföldivelhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20130709-szorakozas-utazas-programtipp-51-latnivalo-amit-a-kulfoldiek-imadnak.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.