Bond-lányok a süllyesztőben - Szépségük sem mentette meg őket a sikertelenségtől

a nap cikke színésznő film James Bond mozi szórakozás karrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emlékszel Halle Berry tengerből kisétálós jelenetére az egyik James Bond-filmben? Nem könnyű elfelejteni a bombaformában játszó, gyönyörű színésznőt. Míg azonban Halle világhírű lett a szerepnek köszönhetően, másoknak nem hozott szerencsét a Bond-lányság.

1. Claudine Auger a Tűzgolyóból

Claudine Auger alig múlt 16 éves, amikor Miss Franciaországnak választották - ezzel elérte hazája és Európa csodálatát és a szülei haragját. A fiatal szépség egy évvel később megkapta élete első filmszerepét Jean Cocteau oldalán, majd 1965-ben 600 szépreményű jelentkező közül kiválasztották a negyedik James Bond-film, a Tűzgolyó főszerepére. Claudine a Tűzgolyóban a bűnöző Largo kedvesét, Dominót játszotta, aki végül a jóképű ügynök - Sir Sean Connery - oldalán kötött ki, és végzett egykori gonosz szeretőjével. A 007-es kaland rendezője, Terence Young "öntudatos, érzéki nőként" jellemezte a színésznőt, aki abban reménykedett, hogy ez a szerep meghozza számára a világhírt. Így is lett, de a siker nem tartott sokáig: hiába szerepelt még néhány francia filmben, vállalt el meztelen jeleneteket is, domborított férfimagazinok címlapján lenge öltözékben, karrierje azelőtt véget ért, mielőtt igazán elkezdődött volna. Claudine első férjét, Pierre Gaspard-Huit rendezőt még két másik követte, végül 1979-ben forgatott utoljára, teljesen visszavonult a showbiznisz világától. Harmadik férje, Peter Brent üzletember halála óta egyedül él Párizsban.

Tudj meg minden fontosat már a hírfolyamodból! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!



AFP/Photo12
AFP/Photo12

2. Maud Adams Az aranypisztolyos férfi és a Polipka sztárja

Az egykori svéd szépségkirálynő és modell, Maud Adams volt az egyetlen, aki két James Bond-film női főszerepét is eljátszhatta. Az aranypisztolyos férfiben a bérgyilkos, Scaramanga szeretőjét játszotta, aki eljuttatta az aranygolyót a 007-esnek, 8 évvel később a Polipkában azonban címszerepet kapott. Mindkét filmben Maud partnere Roger Moore volt, és mindkét filmben a színésznő végül a titkos ügynök ágyában kötött ki... Azt hihetnénk, hogy az egykori modell karrierje ezek után egyenesen ívelt fölfelé, a sors azonban nem volt ilyen kegyes hozzá. Feltűnt még néhány B-kategóriás filmben, szerepelt tévében és színházban, manapság pedig a 007-es rajongói találkozókon osztogat autogramokat, pedig Maud nemcsak szépségére lehet büszke: a svéd exmodell okos is, négy nyelven beszél folyékonyan.

AFP/Photo12
AFP/Photo12

3. Daniela Bianchi, Ororszországból szeretettel

Daniela Bianchi természetesen szépségkirálynőként, Miss Rómaként és Miss Universumként kezdte pályafutását 18 éves korában, majd egy csapásra Sean Connery, alias James Bond szeretőjeként hódított a filmvásznon. A szépség az Oroszországból szeretettel című második 007-es kalandban az isztambuli nagykövetség alkalmazottját, Tatjanát játszotta - a szerepet eredetileg egy másik színésznő kapta volna, aki azonban az utolsó pillanatban visszatáncolt. Daniela az egyik jelenet miatt még a patkányoktól való iszonyatát is legyőzte, karrierje itt mégis véget ért. Ugyan Neil Connery oldalán még feltűnt a Kistestvér hadművelet című Bond-paródiában, ezután már csak szappanreklámokban kapott szerepet. Csalódottságában végül fel is adta a világhírért folytatott harcot, és feleségül ment egy olasz iparmágnáshoz.

AFP/Photo12
AFP/Photo12

Tipp! Sztárparádé a Galmour díjátadón! Kattints a galériáért!


4. Honor Blackmann a Goldfingerből

Egyetlen másik James Bond-film sem vert fel annyi port, mint a Goldfinger. A Honor által játszott karakter neve az eredeti regényben Pussy, azaz "Punci" volt, amit a konzervatívok nyomására Kittyre változtattak a forgatókönyvírók. A Goldfinger sztárja kolléganőitől eltérően nem szépségkirálynőként kezdte a pályafutását, hanem egy tévésorozatban vált ismertté. A színésznő könyvet is írt az önvédelemről, lévén narancsöves dzsúdós, és egy ideig ékszerüzlete volt Londonban. Honor a Goldfinger premierjén sokkolta a rajongókat, amikor az egyik ujján egy aranyból készült ékszert viselt, ami abszolút úgy nézett ki, mint egy aranyujj. A bemutatón valódi pánik tört ki, hiszen a filmben egy hasonló "goldfingerben" a főszereplő főgonosz idegmérget tartott. És ezzel még nem ért véget a film körüli mizéria: a regényben Honor figurája valójában leszbikus volt, a 60-as években azonban ezt még nem értékelte volna a publikum, így vált a szereplő a filmvásznon heteroszexuálissá. Hogy a botrányok miatt, vagy másért, de a színésznő a James Bond-kaland után már csak néhány, kevésbé sikeres színházi és filmes alkotásban jelent meg, majd végleg visszavonult.

AFP/Photo12
AFP/Photo12

5. Maryam d'Abo a Halálos rémületben üdvöskéje

Maryam d'Abo meztelen teste valószínűleg ismertebb, mint ő maga vagy alakításai. A grúz-holland származású szépség a tizenötödik James Bond-filmben tűnt fel Timothy Dalton oldalán, majd az ágyában is. Előtte és utána csak jelentéktelen filmszerepekkel keresték meg a szőke szépséget, így ő is a süllyesztőbe került Bond-lányok táborába tartozik. Maryam azonban amennyit csak lehetett kihozott a szerepéből, feltűnt például a Playboy címlapján is egy Aston Martin DBS tetején egy perzsamacskával, szemkötőben pózolva. Egy ilyen fotózás azonban nem olyan egyszerű, mint hinnénk, "néhányszor leestem a kocsiról" - mesélte Maryam egy interjúban, és azt is elmondta, hogy mennyire megbánta a pucérkodást. A színésznő még egy "pillanatra" visszatért a Bond-lány szerepébe, hiszen társszerzője volt a Bond Girls Are Forever című könyvnek, amelynek filmváltozatában szerepelt is, több kolléganője társaságában. A színésznő felfelé ívelő karrierje azonban ennyiben ki is fújt.

AFP/Photo12
AFP/Photo12

Tipp! Exkluzív fotók a Megasztár műsorvezetőjéről. Kattints a galériáért!


6. Barbara Bach, A kém, aki szeretett engem sztárja

Barbara Goldbach, alias Bach volt az egyik legkülönlegesebb a Bond-lányok sorában. A New York-i színésznő az orosz kémnő Anja Amasova szerepében tűnt fel a tizedik 007-es kalandban Roger Moore partnernőjeként. A hihetetlen izgalmak azonban mégsem tették a kémek rajongójává. "James Bond egyáltalán nem olyan férfi, akiről álmodoznék" - nyilatkozta a sztár. A színésznő először 18 éves korában ment férjhez, és már kétszeres anyuka volt, amikor eljátszotta a kémnő szerepét. Barbara a Bond-szerep után már csak néhányszor került filmvászonra, ezek egyikének forgatásán ismerte meg a Beatles egykori tagját, Ringo Starrt, akivel hamarosan össze is házasodtak, és két gyermekük született. A két sztár alkoholproblémákkal küzdött, de együtt a függőségüket is legyőzték.

AFP/Photo12
AFP/Photo12

7. Tanya Roberts a Halálvágta Bond-lánya

Tanya Roberts, született Victoria Leigh Blum, szintén modellként, méghozzá playmate-ként kezdte a karrierjét, majd Bond-lányként fejezte be. A Playboy-címlapok után a szépség a Charlie angyalai című sorozatban szerepelt Farrah Fawcett-Majors, Jaclyn Smith és Kate Jackson mellett, majd B-kategóriás mozifilmek következtek, míg fel nem figyelt rá a James Bond-filmek producere, Albert R. Broccoli. A producer csak annyit kért Tanyától, hogy festesse szőkére barna tincseit, és máris Roger Moore partnereként tündökölhet. A hajfestés megtörtént, a tündöklés azonban elmaradt, a kritikusok szerint ő volt minden idők legunalmasabb és legsemmitmondóbb Bond-lánya. A karrierje pedig ezek után néhány tévéfilm- és sorozatszerepre terjedt ki, majd szép lassan ezek is elmaradtak, a sztár pedig eltűnt a semmiben.

AFP/Photo12
AFP/Photo12

8. Carey Lowell és A magányos ügynök

Az amerikai Carey Lowell karrierje igen ígéretesen indult, középiskolás korában egy modellügynökség tehetségkutatója fedezte fel, és a legnagyobb divatházak kampányaiban szerepelt, Calvin Kleintől Ralph Laurenig. A magányos ügynök a tizenhatodik volt a James Bond-filmek sorában, a főszerepben Timothy Daltonnal, akinek Carey természetesen alkalmi partnernőjét alakította. A kétgyermekes színésznő a 007-es kaland után békésebb vizekre evezett. Az Esküdt ellenségek című sorozatban szerepelt hosszabb ideig, majd beköszöntött életébe a nagy szerelem, a sármos Richard Gere képében, akivel össze is házasodtak.

AFP/Photo12
AFP/Photo12

Tipp! Különleges és trendi ruhák az idei szezonra. Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.