karácsony a nap cikke híresség színésznő színész ünnep sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lássuk be, mindenkinek mást jelent a karácsony: van, aki vallásos áhítattal várja, másnak inkább arról szól, hogy végre egy asztalhoz ülhet a család, megint mások a partik miatt szeretik az ünnepi időszakot. A Life.hu most a híres sztárok véleményére volt kíváncsi.

1. "Hatéves korom óra nem hiszek a Mikulásban. Akkor jöttem rá, hogy nem létezik, amikor anyukám elvitt egy bevásárlóközpontba találkozni a Télapóval, ő pedig autogramot kért tőlem." - Ez egyszerre megrázó és kacagtató... neked se lehetett könnyű gyerekkorod, Shirley Temple.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Shirley Temple

2. "Emberek, elfelejtettük volna, mi is a karácsony igazi, mély jelentősége? Tudjátok... a Télapó születésnapja!" - Azért ennek még nézz utána, Bart Simpson...

3. "Befogadom a karácsonyt a szívembe, és ott tartom egész évben." - Mi pedig szívből köszönjük a Karácsonyi éneket, a 'karácsonyirodalom' egyik legnagyobb remekművét, Charles Dickens.

4. "Amit egyetlen nő sem akar karácsony reggelén a harisnyájában látni, az nem más, mint a férje." - Micsoda furcsa karácsonyi élmények lappanghatnak itt... Meglepő tapasztalatokat szerezhettél házasságaid során, Joan Rivers.

5. "Ha karácsonykor nem osztjuk meg a sorstól kapott áldásainkat, Alaszka összes hava sem lesz elegendő ahhoz, hog fehérré varázsolja." - Oh, White Christmas! Lássuk be, a karácsony Bing Cosby-dalok nélkül sem lehetne igazán fehér.

6. "Sosem felejtem el, hogy amikor tizenkét éves voltam, édesanyám azt mondta nekem és a testvéreimnek: idén nem kapunk ajándékokat, mert nincs elég pénzük. Emlékszem, felálltam, és megkérdeztem: 'Mit mondjunk majd a többi gyereknek, aki megkérdi, mit kaptunk karácsonyra?'. És amint elkezdtem elfogadni, hogy idén nincs ajándék, csengettek: három apáca állt az ajtóban, és megleptek minket egy lakomával, egy gyümölcskosárral és egy babával." - Azóta pedig számtalan kislány álmát váltottad valóra te magad is, Oprah Winfrey.

7. "Rengeteg feledhetetlen karácsonyi emlékem van - köztük az első igazi színészi feladatom is. Karácsony előtti este láttam, hogy az apukám felállította nekem a karácsonyfa alatt a kis villanyvasutat, és másnap el kellett játszanom, hogy nem tudtam róla. 'Ó, Istenem egy vonat!' Számomra nagyon vicces pillanat volt. Nem vett észre semmit." - Rengeteg energiát megspórolnál magadnak, ha inkább nem lesnéd ki az ajándékokat, Matthew Broderick.

8. "Életem legrettenetesebb napja az volt, amikor rájöttem: az anyukám eszi meg a sütiket, amiket a Télapónak készítettem ki karácsonyt megelőző este." - Együttérzünk veled, Halle Berry. A mi kulturkörünkben a Jézuska csengetett - aki rendszerint az apuka volt.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Halle Berry

9. "Karácsonykor értékeljük mélyen, amink van, és emlékezzünk rá, honnan jöttünk - a családunk és a barátaink forrón szerető köreiben." - Úgy látszik, karácsonykor még a vaslédi szíve is felolvad, Margaret Thatcher.

10. "Egyszerűen nem értem a karácsony dolgot. Szeretek karácsonyi üdvözlőlapokat küldeni, meg ajándékot kapni, meg fát díszíteni... de ettől még nem leszek boldogabb. Sőt, végül valahogy mindig depressziós leszek." - Mind ismrjük ezt az érzést, Charlie Brown. Nem is kell boldogabbnak lenned, mint máskor. Csak igyekezz másokat boldogabbá tenni. Így tudod megérteni a "karácsony dolgot".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.