karácsony advent szórakozás program kastély
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szépséges portékák, csillogó díszek, színes girlandok, karácsonyi dallamok, sült gesztenye, mézeskalács, bódító puncs, forralt bor, forró csoki - minden adventi sokadalom erről szól, bárhol legyen is az országban. Most pedig képzeld el, hogy mindezekhez mesebeli kastélyok szolgáltatják a varázslatos hátteret. A Life.hu utánajárt, melyik kastélyba érdemes ellátogatnod karácsony előtt.

1. Vajdahunyad vára

Budapest szívében, a Városligeti-tó partján áll a Vajdahunyad vára. A pompás épület advent idején azonban nem a korcsolyázók vidám kacajától hangos, hanem az ünnepi muzsikától és a csengőszótól is. Ez a karácsonyi forgatag azonban nem a szokásos forraltborgőzös, turistákat kerülgetős vásár! Hiszen a vár falai között ismert magyar zenészek és zenekarok - többek között a Mystery Gang, Gryllus Vilmos, Tóth Vera és a Besh o droM - adnak koncertet, a kisebbeket pedig a Mézeskalács palota várja.

Nyitva tartás: 2012. december 23-ig hétköznapokon 11-től 20 óráig, hétvégeken 10-től 20 óráig.

Bővebb infó: http://szazadokoroksege.hu/

http://szazadokoroksege.hu
http://szazadokoroksege.hu

2. Gödöllő

Karácsony előtt a gödöllői Grassalkovich-kastély termei és folyosói ismét megtelnek élettel! Míg a palotában mesejátékokkal, betlehemmel, kórusok és zenekarok fellépésével szórakoztatják és hangolják az ünnepekre a vendégeket, addig a királyi kastély egyedülálló - az alkalom okán Karácsonyháznak keresztelt - pálmaházában minden hétvégén karácsonyváró programokkal, kézműves foglalkozásokkal és vásárral kedveskednek a Gödöllőre látogatóknak.

Nyitva tartás: A kastély karácsony 2012. december 15-16-án, szombaton 10-től 20 óráig, vasárnap 11-től 20 óráig van nyitva, a Karácsonyház pedig 2012. december 8-9-én illetve 15-16-án 9-től 15.30-ig látogatható.

Bővebb infó: http://www.kiralyikastely.hu/tartalom.186.xii_adventi_kastelynapok

www.kiralyikastely.hu
www.kiralyikastely.hu

3. Székesfehérvár

A királyok városában a Püspöki palota ad otthont ebben az évben is a leghangulatosabb karácsonyi vásárnak. Az Adventi Udvarban kézművesek kínálják eredeti portékáikat, a kicsik pedig a mesemondók előadásaiban, a díszes betlehemben és az odavezető Három királyok útjának látnivalóiban gyönyörködhetnek.

Nyitva tartás: 2012. december 22-ig hétvégeken 10-től 19 óráig, december 17-21-ig hétköznapokon 12-től 18 óráig várja a csendes, meghitt adventi nézelődésre és vásárlásra vágyókat.

Bővebb infó: http://www.szekesfehervar.hu/index.php?pg=news_104412

www.szekesfehervar.hu
www.szekesfehervar.hu

4. Nagytétény

Lehet, nem is tudsz arról, hogy Budapest szélén egy igazán pompás palota áll! A nagytétényi Száraz-Rudnyánszky-kastély egész évben rengeteg érdekes programmal várja a látogatókat, de a nemes épület mégis advent idején a legszebb. Hétvégéken ismert, hazai iparművészek karácsonyfáiban gyönyörködhetsz, hangversenyeket hallgathatsz, a kicsiket lebilincselő mesejátékokkal szórakoztatják, a vásárban pedig kézművesek és iparművészek portékáit, fenséges, hamisítatlan magyar mézeket, gyógyteákat és borokat vásárolhatsz.

Nyitva tartás: 2012. december 23-ig az ünnepi hétvégéken 10-18 óráig, de a kastélyt a hétfői nap kivételével mindig ebben az időben csodálhatod meg.

Bővebb infó: http://www.nagytetenyi.hu/aktualitasok/karacsony2012.html

www.nagytetenyi.hu
www.nagytetenyi.hu

5. A határokon túl

Halbturn-kastély

Az ausztriai karácsonyi vásárok messze földön legendásak! A Habsburg család egyik legkedveltebb nyári "lakjában", a Halbturn-kastélyban december 8-9-én és 15-16-án várják színes és illatos forgataggal a vendégeket.

Bővebb infó: http://www.schlosshalbturn.com/schloss/homepage/folgeseite.htm

www.schlosshalbturn.com
www.schlosshalbturn.com

Lakompak

Micsoda főúri pompa! A meseszép burgenlandi Esterházy-paloták közül először a lakompaki kastély öltözött adventi díszbe december 7-e és 9-e között, majd a kismartoni Esterházy-rezidenciát érdemes felkeresned december 14-e és 16-a között.

Bővebb infó: http://esterhazy.at/de/schlosslackenbach/724712/Adventmarkt-im-Schloss-Lackenbach-2012?direct=1281224&_vl_backlink=/de/index.do&selChannel=1241

 http://esterhazy.at
http://esterhazy.at

Schönbrunn

Végül, de nem utolsósorban a csodás schönbrunni kastély is várja a romantikus, karácsonyi hangulatra vágyókat december 26-ig. A feldíszített standokon természetes anyagból készült, hagyományőrző, eredeti, ötletes ajándékok között válogathatsz, a messzire illatozó édességeket és forró italokat pedig vétek lenne kihagyni.

Bővebb infó: http://www.schoenbrunn.at/de/besucherinfo/kalender/exclude/3-4/date/11-2012/event/46-5-1353711600-1356217200-36000-75600.html

Fotó: Gerhard Fally - www.facebook.com/Weihnachtsmarkt.Schoenbrunn
Fotó: Gerhard Fally - www.facebook.com/Weihnachtsmarkt.Schoenbrunn



10 perces adventi dísz, ha időhiányban szenvedszhttp://www.life.hu/karacsony/kreativ/20121212-elegans-es-otletes-adventi-disz-tobozokbol-es-gyertyabol-10-perc.htmlMuzsika és advent történelmi hangulatban! Irány a Vajdahunyad vár!http://www.life.hu/karacsony/program/20121204-adventi-programtipp-december-07re-muzsika-es-advent-tortenelmi-hangulatban.htmlFényfestés és forró kortyok a Bazilika tövébenhttp://www.life.hu/karacsony/program/20121211-adventi-programtipp-december-12re-fenyfestes-es-forro-kortyok-a-bazilika.htmlA tökéletes mézeskalácsház titkahttp://www.life.hu/karacsony/kreativ/20121214-adventi-kreativ-tipp-december-19re-a-tokeletes-mezeskalacshaz-titka.htmlKarácsonyi szalvéta saját kezűleghttp://www.life.hu/karacsony/kreativ/20121212-adventi-kreativ-tipp-december-17-karacsonyi-szalveta-sajat-kezuleg.htmlCsomagolj stílusosan! Pár perces ötletekhttp://www.life.hu/karacsony/kreativ/20121215-hogyan-legyek-jo-no-stilusos-ajandek-csomagolas-karacsonyra.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.