Szandiéknál nem az ajándékokról szól az ünnep

Forrás: Szandi -
karácsony fotó menü ünnep Szandi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kétszeres EMeRTon-díjas magyar énekesnőnek nagyon fontosak az ünnepek. Számára ez egy csodás időszak, amikor együtt lehet azokkal az emberekkel, akiket a legjobban szeret. Szandival az ünnepi díszekről, az ajándékokról és a karácsony igazi üzenetéről beszélgettünk. 

Hogyan néz ki nálatok a szenteste?

Nálunk mindig nagyon meghitt a szenteste, igyekszünk méltóképpen emlékezni Jézus születésére. Régen Csabi szüleinél voltunk már aznap kora délután, ezért nálunk emiatt mindig 24-én reggel jött a Jézuska. Sajnos pár éve Kati mama és Emil papa már az égből figyelnek ránk, ám ez a szokás megmaradt. Másnap édesanyámmal és testvérem családjával töltjük az ünnepet.

Az énekesnőnek nagyon fontosak az ünnepek Forrás: Szandi

Mikor kezded el megvenni a karácsonyi ajándékokat?

Igyekszünk jó előre átbeszélni, ki mire vágyik és ezeket időben beszerezzük. Általában november végére már mindennel megvagyunk.

Nem szeretnénk, ha a vásárlási láz rányomná a bélyegét az adventi készülődésre.

Hogy néz ki nálatok a karácsonyfa - milyen színek dominálnak rajta?

A mi karácsonyfánk egyáltalán nem dizájnos és nem is trendi. Több olyan dísz is van rajta, melyet nagyon szeretünk. Személyes kedvencem a textilanyagból varrt Szűz Mária a kis Jézussal a karjaiban. A gyerekek is szeretik, így mindig szólnak, hogy kerüljenek elő az ünnepek közeledtével. A karácsonyfánkon a világon fellelhető összes szín megtalálható. Igazi klasszikusan giccses fa a miénk.

Kézzel készített díszek is kapnak helyet rajta?

Természetesen! Sőt! Minden évben készítünk pár új díszt, ez nálunk már családi hagyomány.

Forrás: Facebook/Szandi-hivatalos-oldala

Évekkel ezelőtt eldöntöttem, hogy egy idő után csak saját készítésű díszek lesznek a karácsonyfán.

Már elég sok van, de ehhez a szokáshoz a mai napig ragaszkodom, hiszen ha majd a gyerekek egyszer kirepülnek a családi fészekből, lesz mit magukkal vinniük. Emellett mindig a legszínesebb égősort választjuk. Ettől lesz igazán színes az összhatás.

Szerinted mi a karácsony valódi üzenete?

A karácsonyi iőszakban a fellépéseimen mindig szoktam kérdezgetni a gyerekeket az ünnep kapcsán és nagyon jó azt tapasztalni, hogy most már egyre többen vannak tisztában azzal, hogy ilyenkor a kis Jézus születésnapját ünnepeljük.

Szoktam nekik beszélni arról, hogy az rendben van, hogy vágyunk ilyenkor ajándékra, de mégiscsak róla szól ez az ünnep.

Szandi lánya által készített adventi naptár Forrás: Facebook/Szandi-hivatalos-oldala

Akkor ajándékozzuk meg Őt magát. Ő pedig annak örül, ha nem vagyunk irigyek a másikra és önzetlenül tudjuk szeretni egymást. Ilyenkor mindig azt kívánom, bárcsak kitartanának ezek az érzések legalább egy évig mindenkiben, aztán a következő karácsonykor újratöltekezünk pozitív és szép érzésekkel.

Mi a legkedvesebb karácsonyi emléked gyermekkorodból?

A legkedvesebb karácsonyi emlékem az, amikor kaptam egy babát, amivel elvonultam a hatalmas karácsonyfánk mögé és nem vettem észre, hogy mindenki engem keres. Mivel a családtagok ki-be mászkáltak és a bejárati ajtó sűrűn volt nyitva, azt hitték kimentem az utcára és nem találtam vissza. Amikor nagysokára ártatlanul előjöttem a fa mögül, nem értettem, miért ölelget sírva az egész család.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.