Elfeledett sztárok, mi lett velük? - 5. rész

film sorozat Kukac Bálint
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Itt van, megjött Bagaméri!" Aligha van olyan ember ma Magyarországon, aki ne ismerné a szállóigévé vált mondatot. Egy nemzedék azért, mert a Keménykalap és krumpliorr című sorozaton nőtt fel, ám a fiatalabbak fejében is megragadt a felejthetetlen mondat, ahogy Lópici Gáspár neve is méltán felveszi a versenyt Harry Potterével...

A Keménykalap-sorozat egyik főszereplője, a hetvenes évek legnagyobb magyar filmsztárja, Kovács Krisztián 1969-től rendszeresen szerepelt a korszak jelentős játékfilmjeiben. (Figyelem, nem azonos a Kölyökidő című műsor azonos nevű szereplőjével, az ugyanis egy jóval későbbi alkotás.)

Krisztián a Keménykalap epizódjaiban konspiráló, pisze orrú Kukac Bálint szerepe mellett olyan filmekben is feltűnt, mint a Svédcsavar, Az öreg bánya titka, a Barátom, Bonca, az Utánam, srácok, a Hahó, a tenger, a Hahó, Öcsi, és még sorolhatnánk.

A Keménykalapban a parkban fagylaltot mérő Bagaméri Elemérrel kerül rendszeresen összetűzésbe. Nem véletlenül, hiszen Bagaméri szerint "Ezen a játszótéren örökké játszanak..." - mármint a gyerekek, és az tűrhetetlen volt. Persze nem volt könnyű dolga se Kukac Bálintnak, se a többi gyereknek, hiszen Bagaméri "Mindent lát, mindent hall, és nem felejt".

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A filmsorozat már születése évében hatalmas sikert aratott, és nemcsak hazánkban, de a tengeren túl, Hollywoodban is befutott, annak ellenére, hogy a filmet gyártása után egy évvel már (technikai problémák miatt) javítani kellett.

A Barátom, Bonca főszereplőjeként Bence, a Nagy Vadász egy parkban összefut egy addig ismeretlen kisfiúval, s az első pillanatban barátokká válnak. Ennek ellenére a nevét sem tudja a kisfiúnak, ezért elnevezi Boncának. Ennek nyomán alakul ki a "boncaság" fogalma, amely azonos az elfogadással, a tisztasággal és a játékossággal, vagyis Krisztiánnal, aki mindezt egyszerre képviselte.

Tehetsége és felejthetetlen alakításai ellenére Kovács Krisztián nem maradt a kamerák kereszttüzében, az általános iskola után a Vörösmarty Gimnáziumban érettségizett, majd jó néhány terület kipróbálása után az informatikánál állapodott meg. Jelenleg is informatikusként dolgozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.