tehetségkutató Megasztár Szíj Melinda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Múlt héten Kállay-Saunders Andrástól búcsúztunk, így ezen a pénteken már csak a dobogósokkal találkozhattunk. Mindenki három számot énekelt, így különösen nehéz estének néztünk elébe.

A dühös kislány fricskája

Az első körben szerintünk Szíj Melinda volt a legjobb. Liza Minnelli Cabaret című számát énekelte. Az elmúlt hetek óta ez volt a legjobb produkciója. Olyan volt, mint egy dühös kislány fricskája, mintha azt mondta volta az ellendrukkereinek: Nesztek! Persze most is voltak tempóproblémák, amit Presser Gábor meg tudott bocsájtani, hisz ez egy nagyon nehéz szám. Mester annyit kért Melindától, hogy ha már úgyis szimpátiaszavazás "áldozata" lett, és esetleg megnyeri ezt a versenyt, legalább örüljön a sikerének! Szerintünk az előadás leggyengébb része a mozgás volt: tonettszék és neccharisnya, totyogás és mackólépések. Nem, ez nem illik ide.


Anno Liza Minnelli terpeszben, statikusan, csak kézmozdulatokkal és derékből mozogva énekelte el ezt a számot. Melindának is jobban állt volna, nem értettük a műsor koreográfusát - most sem. Kökény Attila ugyanolyan tökéletes volt, mint szokott, a She című szám magyar verzióját énekelte. Tolvai Renit megdicsérték a Hush, hushért, azonban nekünk nem tetszett. Akaratlanul a fülünkbe csengett a konkurens tehetségkutató lánytestvéreinek előadása: az sokkal profibb volt. Nem kéne hasonlítgatnunk, de valahogy nem tudtunk eltekinteni ettől a körülménytől.



Kökény Attila óriási mentése


A második körben duetteket hallhattunk: Reni és Melinda a Proud Mary című nótát énekelte, ami egy szuperdinamikus, pörgős szám. Ezt is hallottuk már jobb verzióban, de érdekes volt a két nő kontrasztos jelenléte. Párducos ruhák és pár kihazudott magas hang. Tolvai Reni "nyerte" ezt a kört, a zsűriben egyedül Presser Gábornak tetszett jobban a győri hölgy éneke. Összességében ez nem egy duettszám, és Szíj Melindához kb. annyira illik, mint egy visszafogott estélyihez a Martens bakancs.



A második duett Kökény Attiláé és Renié volt: "'Hamvadó cigarettavég" - egy különleges feldolgozásban. Attila jazzes és szexi volt, ebben a duettben ő volt a jobb. Reni is kellemesen énekelt, nem lehet könnyű egy ilyen hanggal duettezni, éppen ezért kicsit olyannak tűnt, mintha Attila mögött vokálozott volna.



A harmadik produkció tényleg egy duettnek íródott szám volt: Charlie és Cserháti Zsuzsa Porsche, szerelem című dala minden házibuli nagy slágere. Nem akarunk egyik táborhoz sem tartozni, de Melinda a fehér blúzban és a farmerben gyönyörű volt. Attila kicsit patetikusnak tűnt, de a refrénben szuperül eltalálta a stílust. Melinda tetszett nekünk, majd olyan ritmikai hibát követett el, amit még a botfülűek is meghallottak, de Attila profizmusa, isten adta muzikalitása megmentette a produkciót. Hátborzongató volt.


Aludj el, kisember

"Melindában összejött a zene és az akarat" - ahogy Eszenyi Enikő mondta. Ezzel együtt a Zalatnay-féle időutazás mérföldkövekkel gyengébb volt, mint a Cabaret éneke.


Kökény Attila már egyszer megríkatott minket a Time to say Goodbye-jal, most ugyan nem sírtunk, de imádtuk a Könnyű álmot hozzon az éj című éneket, a zongorát, mindent. Persze volt egy kis hatásvadászat - ahogy Pici bácsi és Friderikusz is megmondta -, de mint utóbb kiderült, a szerkesztők ötlete volt, hogy beszaladjon Attila kisfia. Cuki volt. Amit nem szerettünk, az Mester Tamás kampánya volt. Igen, van, aki Melindát szereti, van, aki Kökényt, de Mester Tamás túl erős véleménye néhol rosszindulatba hajlik. Tudjuk be ezt annak, hogy 100%-ban zenészként nyilatkozik a produkciókról, hiszen ez a dolga. Ez a téma megér egy hosszabb elmélkedést.



Tolvai Reninek gratulálunk! Átértelmezte a számot. Crazy - megőrült, de valami olyan szexi módon, hogy szívesen hallgatnánk ezt a feldolgozást egy fülledt, szenvedélyes éjszakán. A karádys varázslata után nekünk ez tetszett a legjobban Renitől. Mindent megmutatott, levetkőzött - a hangjával. Az a Reni jutott eszünkbe róla, aki az elődöntőben volt.



Mester Tamás indítványa

Tamás a nézőkhöz szólt: feltesz a honlapjára egy kérdést, miszerint a közönség magyar avagy angol nyelvű számokat szeretne jobban hallani? Ő a Megasztárban végig azt hangoztatta, hogy nagyon fontos az angol nyelvű ének, hiszen, ha valaki a nemzetközi zenei életbe szeretne betörni, bizony jobb, ha angolul énekel. Szeretné, ha megnyílna az út a magyar tehetségek előtt, nem puszta "Amerika-imádat" vezérli.

Az év legjobb női hangja: Tolvai Renáta, a legjobb férfihangja: Kökény Attila

És van igazság: a zsűri levette a terhet Szíj Melinda válláról: Kökény Attila lett a biztos továbbjutó, Reni és Melinda közül pedig a nagyváradi lányt juttatták tovább.

http://press.tv2.hu
http://press.tv2.hu

Nagyon izgultunk, és ez volt a legjobb döntés. Többet most nem mondanánk, csak annyit, hogy a lehető legjobb és legigazságosabb végjátékot láthattuk. Ennek így kellett lennie. Folytatjuk ezt az elmélkedést, és reméljük, Melinda is folytatja az éneklést. Neki így jobb lesz, mindenki megkönnyebbült. Véget ért az Álomvilág, most a realitás talaján haladunk tovább. Köszönjük.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.