halál Macska a forró bádogtetőn Elizabeth Taylor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
79 éves korában egy Los Angeles-i kórházban elhunyt a legendás díva és minden idők egyik legszebb asszonya, Elizabeth Taylor.

Elizabeth Taylor 1932. február 27-én született Londonban. Pályáját gyerekszínészként kezdte, később pedig zaklatott magánéletével és botrányaival vált a média állandó szereplőjévé. Élete szerelme Richard Burton színész volt, akivel igen viharos volt a kapcsolata, és kétszer is feleségül ment hozzá. A színésznő nyolcszor volt férjnél.

Forrás: AFP
Forrás: AFP


A pár a Kleopátra forgatásán szeretett egymásba - a filmért kapott gázsijával érte el színésznő először az egymillió dolláros álomhatárt. Nagy filmjei közé tartozik a Macska a forró bádogtetőn, a Kleopátra, a Makrancos hölgy és az Ivanhoe is. Liz kétszer is kapott Oscar-díjat: a Modern kaméliás hölgy (1960) és a Nem félünk a farkastól (1966) című alkotásokban nyújtott alakításáért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.